EN

دستورالعمل اجرایی قانون بیکاری

دستور العمل طرح اشتغال مجدد مقرری بگیران بر اساس تبصره یک ماده ۶ قانون بیمه بیکاری.
در راستای مجدد مقرری بگیران و به استناد تبصره یک ماده ۶ قانون بیمه بیکاری و توافق به عمل آمده بین دو دستگاه مجری قانون مقتضی است واحدهای اجرایی دو دستگاه با هماهنگی و رعایت ضوابط این دستور العمل نسبت به معرفی مقرری بگیران بیمه بیکاری به کارگاههای متقاضی اقدام نمایند.
الف- نحوه اجرای طرح:

دستور العمل طرح اشتغال مجدد مقرری بگیران بر اساس تبصره یک ماده ۶ قانون بیمه بیکاری.
در راستای مجدد مقرری بگیران و به استناد تبصره یک ماده ۶ قانون بیمه بیکاری و توافق به عمل آمده بین دو دستگاه مجری قانون مقتضی است واحدهای اجرایی دو دستگاه با هماهنگی و رعایت ضوابط این دستور العمل نسبت به معرفی مقرری بگیران بیمه بیکاری به کارگاههای متقاضی اقدام نمایند.
الف- نحوه اجرای طرح:
کلیه کارگاههای مشمول قانون کار و تامین اجتماعی که متقاضی استخدام مقرری بگیران بیمه بیکاری بر اساس تبصره یک ماده ۶ می باشند تقاضای خود را که مشتمل بر تعداد، میزان حقوق قابل پرداخت و ترکیب نیروها از نظر جنس، مهارت، سواد و …. خواهد بود را بر اساس فرم مربوطه به ادارات کار و امور اجتماعی محل ارایه می نمایند.
– ادارات کار و امور اجتماعی موظفند صورت مقرری بگیران خود را بر اساس اطلاعات ذکر شده به صورت مکانیزه مرتب نموده و به طوری که ظرف مدت ۵ روز پس از دریافت درخواست کارفرما امکان تامین نیرو و یا قسمتی از آن را به همراه میزان حقوق پرداختی توسط کارفرما طی فرم مربوطه به وی اطلاع دهند.
– به منظور مساعدت با کارفرما در انتخاب نیروهای مورد نظر، ادارات کار و امور اجتماعی مجازند در صورت وجود مقرری بگیر واجد شرایط نسبت به معرفی تعداد مازاد بر درخواست کارفرما (حداکثر تا دو برابر تعداد درخواست شده) اقدام نمایند.
– کارفرما پس از معرفی نیروها ظرف مدت یک هفته نظر خود را در خصوص نیروهای معرفی شده همراه با تاریخ جذب نیروها طی فرم مربوطه به ادارات کار و امور اجتماعی اعلام خواهند نمود.
– ادارات کار و امور اجتماعی در صورت اعلام موافقت کارفرما ضمن معرفی مقرری بگیران انتخاب شده به کارفرما مراتب را طی فرم مربوطه به شعب سازمان تامین اجتماعی اعلام خواهد نمود و شعب سازمان مذکور از تاریخ اشتغال به کار نسبت به اصلاح مبلغ مقرری پرداختی اقدام و متعاقباً با ارایه فرم نمونه مربوطه نسبت به پرداخت مقرری اقدام خواهند نمود.
کمیته های استانی (موضوع دستورالعمل تشکیل و وظایف کمیته های هماهنگی منضم به تفاهم نامه اول اسفند ماه ۸۴) مسوول نظارت بر عملکرد کمیته شهرستان ها و راهبری آن ها بوده و گزارش عملکرد خود را همه ماهه به ادارات کل ستادی ذیربط دو دستگاه اعلام خواهند نمود.
با توجه به این که احتمال دارد برخی کارفرمایان با اخراج پرسنل فعلی خود متقاضی استفاده از مقرری بگیران باشند لذا مبنای تعداد نیروهای کارگاه افراد مندرج در لیست پرداخت حق بیمه اردیبهشت ماه ۸۶ خواهد بود.بدیهی است جایگزینی تعداد افرادی که به دلایلی غیر از اخراج از ردیف پرسنل کارگاه خارج شده اند مانع جذب افراد مقرری بگیر نخواهد بود.
مبلغ حقوق پرداختی کارفرما به مقرری بگیر شاغل شده نباید از ۳۰ درضد مقرری پرداختی و یا ۳۰ درصد حداقل دستمزد سال مربوط کمتر باشد.
ب- تعهدات کارفرما:
مقرری بگیرانی که برای اشتغال معرفی می گردند، مشمول قانون کار بوده و کارفرما در خصوص پرداخت حقوق و مزایای توافق شده، پرداخت بن کارگری و عیدی به نست مدت اشتغال متعهد بوده و در صورت عدم انجام تعهدات و بر اساس ادعای مقرری بگیر اشتغال یافته موضوع در مراجع حل اختلاف قانون کار قابل رسیدگی خواهد بود.
– کارفرما متعد است در صورت ترک کار فرد معرفی شده مراتب را با ذکر دلایل آن سریعاً به اداره کار و امور اجتماعی مربوطه اطلاع دهد.
– پرداخت اضافه کار و یا سایر مزایای ناشی از اجرای قانون کار به عهده کارفرما بوده منتهی این مبالغ جزء حقوق بیمه شده جهت تعیین تفاوت مقرری منظور نخواهد شد.کارفرما و کارگر در دوره اجرای طرح مذکور از پرداخت حق بیمه موضوع قانون تامین اجتماعی معاف خواهند بود.
– حوادث ناشی از کار افراد اشتغال یافته از نظر سازمان تامین اجتماعی مطابق سایر بیمه شدگان مشمول تامین اجتماعی قابل بررسی خواهد بود.
ج- وظایف مقرری بگیران:
– مقرری بگیر معرفی شده به کارگاهها به استناد بند ج ماده ۸ قانون بیمه بیکاری مکلف به اشتغال در کارگاه بوده و در صورت انصراف از قبول شغل پیشنهادی، مقرری آنان با نظر رییس اداره کار و امور اجتماعی کل، قطع خواهد شد.
– مقرری بگیران اشتغال یافته که توسط کارفرما اخراج می گردند می توانند مراتب را به واحدهای کار و امور اجتماعی اطلاع دهند تا علت اخراج آنان مورد بررسی قرار گیرد.
د- سایر شرایط:
کارفرمایانی که افراد مورد نظر را استخدام می نمایند پس از پایان دوره مقرری مخیرند این افراد را جذب و یا با آنان تسویه حساب نمایند. در صورت جذب مقرری بگیر پس از اتمام دوره مقرری کارفرما از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما (موضوع ماده ۱۰۳ قانون برنامه چهارم)معاف خواهد بود.
– ادارات کار و امور اجتماعی طبق رویه جاری نسبت به صدور فرم نمونه بابت تفاوت مقرری استحقاقی اقدام و هر گونه تغییر در دستمزد یا عدم قبول شغل پیشنهادی را به شعب سازمان تامین اجتماعی اطلاع خواهند داد.
با توجه به این که امکان معرفی مقرری بگیران یک شهر به کارگاه شهر مجاور وجود دارد لذا کمیته های استانی موظفند ضمن هماهنگ نمودن ادارات ذیربط اطلاعات کل مقرری بگیران را در مرکز استان جمع آوری تا امکان معرفی مقرری بگیران در شهرهای مجاور و با مسافت های متعارف نیز فراهم گردد.کارفرمایانی که به استناد این ضوابط مقرری بگیر بیمه بیکاری جذب می نمایند مجاز به دریافت تسهیلات بابت سایر نیروهای جذب شده بر اساس تفاهم نامه های مذکور بلامانع خواهد بود. واحدهای ستادی دو دستگاه مجری قانون ضمن نظارت بر حسن اجرای طرح و راهبری واحدهای اجرایی گزارش عملکرد طرح را هر ۱۵ روز یک بار اعلام خواهد نمود.