EN

کارگاه آموزشی اظهارنامه مالیاتی افراد حقیقی برگزار شد

کارگاه آموزشی نحوه تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی موضوع ماده 100 قانون مالیات مستقیم با حضور جمعی از فعالان اقتصادی در اتاق کرمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان در این نشست سرفصل های اشخاص حقیقی مشمول قانون مالیات های مستقیم، موارد مهم کاربردی قانون مالیات های مستقیم، تکمیل اظهارنامه مالیاتی و معافیت های مالیاتی، نکات مهم تراکنش های بانکی و نکات مهم دادرسی مالیاتی مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.

رئیس مرکز کسب و کار اتاق کرمان در این نشست با بیان اینکه بهبود فضای کسب و کار به خلق ثروت کمک می کند و یکی از راهبردهای اصلی توسعه اقتصادی است، گفت: این فضا باید رصد شود تا بتوانیم به رشد آن کمک کنیم. از سال 1390 قانون بهبود فضای کسب و کار مصوب شد و در ماده 4 این قانون رصد و احصای شرایط کسب و کار برعهده اتاق های بازرگانی گذاشته شد.

عباس عسجدی، با اشاره به اینکه رصد فضای کسب و کار هم برای بخش خصوصی و هم برای حاکمیت حائز اهمیت بوده و نشان دهنده میزان مثمر ثمر بودن فعالیت های حاکمیت از نظر بخش خصوصی است، ادامه داد: گزارش سی و پنجم بهبود فضای کسب وکار مربوط به بهار 1404، آماده شده و امیدواریم نقشه راهی برای حاکمیت برای بهبود این فضا باشد؛ اتاق کرمان نیز به عنوان متولی بخش خصوصی پیگیر این موضوع است.

وی با بیان اینکه فضا کسب و کار کشور در بهار 1404 نسبت به فصل گذشته یعنی زمستان 1403 اندکی بهبود پیدا کرده و یک و چهار دهم درصد اوضاع بهتر شده است، خاطرنشان کرد: براساس استعلام 28 مولفه و به ترتیب اولویت، پنج مانع اصلی در بهبود فضای کسب و کار کشور وجود دارد که شامل غیر قابل پیش بینی بودن قیمت مواد اولیه برای واحدهای تولیدی، دشواری تامین مالی از بانک ها، بی ثباتی سیاست ها و قوانین، رویه های ناعادلانه ممیزی و دریافت مالیات و وجود کالاهای غیراستاندارد در بازار است.

عسجدی در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت فضای کسب و کار کرمان اشاره کرد و گفت: کرمان در بهار 1404، از رتبه 4 به رتبه 9 رسید؛ البته این به معنای سقوط رتبه کرمان نیست بلکه تلاش سایر استان ها برای بهبود فضای کسب و کار بیشتر بوده اما کرمان سعی کرد تا وضعیت موجود را حفظ کند.

رئیس مرکز کسب و کار اتاق کرمان تصریح کرد: حاکمیت در استان کرمان باید به این موضوع توجه داشته باشد که سرمایه گذاران برای انتخاب استان مورد نظر خود برای سرمایه گذاری، آمار و ارقام موجود در رابطه با فضای کسب و کار استان ها را مد نظر قرار می دهند بنابراین همه حاکمیت استان کرمان برای جذب سرمایه گذار باید عملکرد خود را بهبود بخشد.

وی ضریب مشارکت فعالان اقتصادی استان کرمان در نظرسنجی ها را کم دانست و تاکید کرد: ضریب مشارکت کرمان در نظر سنجی ها در بهار امسال 49 درصد بود و درخواست داریم فعالان اقتصادی چنانچه مخاطب مورد سوال مرکز مطالعات اتاق کرمان قرار گرفتند حتما مشارکت داشته باشند.

عسجدی در ادامه به وضعیت مالیاتی استان کرمان اشاره کرد و گفت: متوسط امتیاز مالیاتی کشور 6.48 صدم درصد و برای استان کرمان 6.52 صدم درصد است که عدد معناداری است و حوزه مالیاتی استان باید به این موضوع توجه کنند. 14 استان کشور نسبت به دوره قبل و نسبت به استان کرمان تلاش بیشتری داشتند و رضایتمندی بیشتری در بخش خصوصی ایجاد کردند و انتظار بخش خصوصی کرمان این است که سعه صدر کارکنان مالیاتی استان بیشتر باشد.

رئیس مرکز کسب و کار اتاق کرمان در پایان به بیان مهمترین درخواست های بخش خصوصی پرداخت و گفت: افزایش اختیارات استان ها، استفاده حداکثری مدیران کل دستگاه های اجرایی از حوزه اختیارات خود و توجه بانک مرکزی به موضوع دشواری تامین مالی از بانک ها از مهمترین درخواست های بخش خصوصی است که همواره آن را پیگیری می کنیم تا به نتیجه برسیم.

گفتنی است، این کارگاه آموزشی با تدریس علی احمدی پور معاون حسابرسی مالیاتی، امین سلاجقه رئیس امور حسابرسی مالیاتی و مهدیه شجاعی رئیس گروه حسابرسی مالیاتی اداره کل مالیاتی استان برگزار شد و شرکت کنندگان به بیان مهمترین پرسش های خود در حوزه امور مالیاتی پرداختند.