EN

رئیس اتاق کرمان: پیامد اجرای مصوبه رفع تعهد ارزی مسائل امنیتی خواهد بود

رئیس اتاق کرمان با اشاره به اتمام مهلت تسویه دیون ارزی حاصل از صادرات سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ از طریق مصالحه رفع تعهد ارزی صادرکنندگان (31 شهریورماه جاری)، گفت: در زمان برداشت محصول پسته قرار داریم که معیشت میلیون ها نفر در ایران را تامین می کند و اگر صادرات این محصول در نتیجه موضوع تعهد ارزی آسیب ببیند، جمعیت بسیاری از مردم ضربه می خورند و به مسئله ای امنیتی تبدیل می شود.

 به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در نشستی با استاندار کرمان و جمعی از صادرکنندگان استان به منظور تمدید مهلت رفع تعهد ارزی، گفت: اگر صادرکنندگان نتوانند در زمان تعیین شده رفع تعهد ارزی نمایند، مشمول قانون سخت مبارزه با قاچاق کالا و ارز خواهند شد.

رئیس اتاق کرمان نتیجه اجرای قانون تعهد ارزی را خروج صادرکنندگان بزرگ و خوش نام از چرخه صادرات دانست و اظهار کرد: در مرتبه اول از شورای تامین استان می خواهیم با مصوبه ای که به سازمان توسعه تجارت و سپس بانک مرکزی ابلاغ می شود، مهلت 6 ماهه ای را برای رفع تعهد ارزی صادرکنندگان مشخص کنند.

وی خواستار اصلاح آئین نامه دولت برای رفع تعهد ارزی شد و ادامه داد: در مرتبه بعد اصلاح این قانون را از طریق نمایندگان مجلس پیگیری می کنیم. همچنین در دیداری که با دبیر شورای عالی امنیت ملی خواهیم داشت مسئله را مطرح و از طریق این شورا نیز پیگیری ها انجام خواهد شد.

اجرای قانون تعهد ارزی، کشور را با مشکلات بسیاری روبرو می کند

در ادامه رئیس دفتر اتاق کرمان در رفسنجان بیان کرد: کرمان، استانی صادراتی بوده و تولیدات صنعتی و محصولات کشاورزی آن صادر می شود اما با وضعیتی که امروز در استان ایجاد شده به اهداف سند کرمان برفراز نخواهیم رسید. مجید حجت نوقی، با اشاره به اینکه در دو روز آینده باید یک همت از استان خارج شود، افزود: در حالی از سرمایه گذاری خارجی در استان سخن می گوییم که حتی نتوانسته ایم سرمایه های خود را حفظ کنیم.

وی گفت: تعهد ارزی، عوارض گمرکی، حذف شرکت های نمونه برداری پسته همه و همه تصمیماتی است که کشور را با مشکلات بسیاری روبرو می کند و همچنین با وجود مسئولانی که خلق الساعه تصمیم می گیرند، دیگر نیازی به تحریم ها نداریم. حجت، با اشاره به نامگذاری اقتصادی سال ها از سوی رهبر معظم انقلاب در دو دهه گذشته، تصریح کرد: دشمن متوجه اهمیت موضوع اقتصاد شده اما مسئولان ما آنچنان که باید توجه نداشتند و درگیر مسائل دیگر شدیم.

وی افزود: بانک مرکزی در سال گذشته 800 هزار میلیارد تومان رانت ارزی داشت که از این مقدار فقط 400 همت به مردم رسید؛ در حالی همه صادرکنندگان به عنوان مفسد اقتصادی و اخلالگر نظام ارزی شناخته شده و تحت تعقیب هستند که رانت خوارها آزادانه فعالیت می کنند. حجت، با اشاره به فعالیت اتباع خارجی و همچنین شرکت های خودروسازی در حوزه صادرات، ادامه داد: از نماینده عالی دولت در استان می خواهیم برای حل این مشکلات اقدام کند. وی با پیش بینی برداشت 70 هزار تن پسته از باغات رفسنجان در سال زراعی جاری، اضافه کرد: از این مقدار برداشت، حداقل 35 هزار تن باید ظرف سه ماه صادر شود و در صورت عدم صادرات، مشکلات بسیاری برای مردم ایجاد می شود.

محمدعلی محمد میرزائیان، رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق کرمان نیز در این نشست با اشاره به فعالیت 14 شرکت نمونه برداری پسته در استان، گفت: از اول مهرماه فعالیت 12 مورد از این شرکت ها تعلیق می شود و تنها دو شرکت نمونه برداری پسته و خرما فعال خواهند بود که از شورای تامین استان می خواهیم برای این موضوع نیز مصوبه ای داشته باشند.

عزم جدی استاندار کرمان برای حل موضوع تعهد ارزی در استان و مشکلات ناشی از آن

استاندار کرمان نیز با بیان اینکه دولت در کنار بخش خصوصی استان است، گفت: برای حل مشکل صادرکنندگان استان در مورد تعهدات ارزی حتما نامه نگاری فوری با سازمان توسعه تجارت انجام و تمدید فرصت رفع تعهد ارزی و مهلت به صادرکنندگان و حل مشکلات تعهدات ارزی را از رئیس جمهور، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان توسعه تجارت و وزرای جهادکشاورزی و کشور پیگیری می کنیم.

محمدعلی طالبی، با اشاره به اینکه تمدید مهلت رفع تعهد ارزی از سوی شورای تامین استان پیگیری می شود، تاکید کرد: لازم است رفع تعهد ارزی به صورت کلی و جدی پیگیری شود البته زمان محدود است و کار آسانی نیست اما با این حال پیگیری می شود و از رئیس اتاق می خواهیم که با همراهی جمعی از صادرکنندگان برگزاری جلساتی را در تهران تا وصول نتیجه داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه کشاورزان استان از قطعی های برق خسارت دیده اند و باید حداکثر مساعدت نسبت به کشاورزان و صادرکنندگان استان انجام شود، تصریح کرد: در نشست استانداران کشور با هیات دولت و رئیس جمهور نیز موضوع رفع تعهد ارزی را مطرح خواهیم کرد. همچنین فعالان اقتصادی موارد اصلاحی آئین نامه را پیشنهاد دهند تا در نشست با رئیس ستاد قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مطرح کنیم.

گفتنی است، در این نشست جمعی از صادرکنندگان استان به بیان زیان هایی که در نتیجه اجرای قانون تعهد ارزی برای کشور ایجاد شده پرداختند و از نماینده عالی دولت در استان کرمان خواستار پیگیری این موضوع و حل مشکلات شدند.