EN

طرح های مختلف در جهت توسعه صنعت گردشگری کرمان

نشست اعضای کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان کرمان در حالی برگزار شد که ارایه طرح های مختلف در جهت توسعه صنعت گردشگری استان کرمان بیشتر وقت این نشست را به خود اختصاص داد.

( لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل )

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان ، سید محمد ابراهیم علوی رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی در ابتدای این نشست با اشاره به مناسبت‌های محلی استان کرمان از جمله فصل برداشت گلاب، گردو، پسته، خرما به ارایه یک پیشنهاد برای اعضای کمیسیون پرداخت و گفت: می توان با کمک فرمانداران و مسوولان نسبت به برگزاری جشنواره‌های متعدد در این مناسبت‌ها اقدام کرد.

 

وی هدف از برگزاری این جشنواره‌ها را توسعه صنعت گردشگری و جلب افکار عمومی به استان کرمان در کشور و خارج از کشور عنوان کرد و اظهار داشت: این‌چنین برنامه‌هایی باعث جذب توریست خواهد شد که برای بازدهی مطلوب همکاری همه جانبه آژانس داران، هتل داران، شرکت‌های حمل و نقل و … را می‌طلبد.

رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی در ادامه به “سیمای نامناسب شهری” کرمان اشاره کرد و گفت: اتاق بازرگانی در نظر خواهی از کارشناسان و گروه‌های مرتبط با این مهم که به کرمان دعوت شدند به این نتیجه رسیده است که سیمای مبلمان شهری یکی از بزرگترین مشکلات در جذب گردشگر است.

علوی با اشاره به اینکه مذاکراتی در خصوص مرتفع شدن این مشکل با استانداری، شهرداری و اصناف انجام شده است اذعان داشت: قدمت استان تاریخی کرمان و هویت معماری آن در هیچکدام از خیابان‌ها دیده نمی‌شود و این وضعیت زیبنده نام کرمان نیست.

وی گفت: عدم مناسب سازی سیمای ورودی شهر در راه آهن و ترمینال و عدم رسیدگی به اماکن توریستی در خصوص نظافت و دفع زباله باعث شده است که نام کرمان و کرمانی زیر سوال رود.

رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی از راه اندازی پرواز کرمان- مشهد- کوالالامپور در 20 اسفند ماه خبر داد و یادآور شد: تاکنون هواپیمایی ماهان پرواز مشهد- کوالالامپور را با 30 درصد صندلی خالی انجام می‌داد که با پیگیری‌های اتاق بازرگانی این خط پروازی از این به بعد از کرمان انجام می شود و در صورت استقبال شهروندان در آینده‌ای نزدیک پرواز مستقیم به کرمان- کوالالامپور راه اندازی خواهد شد.

علوی در پایان اظهاراتش، انتشار دو ویژه نامه در خصوص معرفی پتانسیل‌های گردشگری را از دیگر اقدامات اتاق بازرگانی در زمینه توسعه صنعت گردشگری عنوان کرد و یادآور شد: همچنین فیلم‌ها و کلیپ‌های مختلفی در این خصوص تهیه شده که در ایام نوروز از شبکه اول سیما پخش خواهد شد.

در ادامه این نشست مدیر عامل شرکت توسعه گردشگری استان کرمان در تشریح طرح “ترویج فرهنگ گردشگری” گفت: در راستای تصویب برگزاری تورهای گردشگری شهری در کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی به منظور معرفی استان به خود کرمانی ها، طرح “ترویج فرهنگ گردشگری” اجرا خواهد شد.

وفایی با اشاره به اینکه این طرح در فاز اول از کرمان آغاز خواهد شد اظهار داشت: با توجه به عدم اشراف کامل کرمانی‌ها به داشته‌های فرهنگی، تاریخی و باستانی خودشان این طرح به مرحله اجرا خواهد گذاشته شد.

وی ادامه داد: جامعه هدف این طرح در ابتدا قشر محصل (دانش آموزان و دانشجویان) هستند و در ادامه به سایر شهروندان عامی استان خواهیم رسید.

مدیر عامل شرکت توسعه گردشگری با اشاره به این که انتخاب دانش آموزان به عنوان اولین اشخاص جامعه هدف این طرح هدفدار بوده است تشریح کرد: با توجه به علاقه مندی این قشر و این که در یادگیری و انتقال مطالب عملکرد بسیار مطلوبی دارند و می‌توانند خانواده‌هایشان را نیز تحت تاثیر قرار دهند در نقطه آغاز این طرح قرار گرفتند.

وفایی اجرای این طرح مدون را به ابتدای اسفند ماه موکول کرد و اظهار داشت: این طرح کاملا غیرانتفاعی است و تنها هزینه پذیرایی و حق الزحمه لیدر تور از دانش آموزان اخذ خواهد شد.

وی هزینه دریافتی از دانش آموزان در این طرح را یکسان ندانست و گفت: این هزینه برای مدارس بالای شهر 6 هزار تومان، مدارس مرکز شهر 3 هزار تومان و مدارس پایین شهر و حومه رایگان خواهد بود.

مدیر عامل شرکت توسعه گردشگری استان کرمان این طرح را یک اقدام صرفا فرهنگی عنوان کرد و اظهار داشت: بازدید از اماکن تاریخی، برگزاری مسابقات خاطره نویسی، اهدای جوایز، عکس یادگاری و استفاده از دانش آموزان به عنوان لیدر کوچولو از جمله برنامه‌های این طرح است.

در ادامه نماینده انجمن راهنمایان کرمان به موانع حضور گردشگران در استان کرمان اشاره کرد و نا هموار بودن جاده 9 کیلومتری کمپ کویری، عدم اختصاص سوخت به اتوبوس‌ها در همه جایگاه‌های سوخت، عدم صدور مجوز تردد به شهرستان جیرفت از مسیر جیرفت- دلفارد را از جمله این موانع برشمرد.

محمود خواجه بهرامی همچنین از آمادگی اعضای این انجمن در جهت نظافت مسیر آبشار راین خبر داد و تصریح کرد: تردد اتوبوس‌ها به شهرستان جیرفت از مسیر دهبکری جدای از هدر رفتن وقت گردشگران باعث می‌شود که بسیاری از نقاط گردشگری از جمله آبشار راین، دلفارد، ساردوئیه و … دیده نشود.

سپس سید امجد نظامی رسالت اتاق بازرگانی را توسعه خدمات بازرگانی و اقتصادی عنوان کرد و گفت: عملکرد کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی کرمان در جهت کمک به بخش خصوصی ستودنی است.

عضو کمیسیون گردشگری اتاق به اثرات مطلوب تبلیغات و آگهی‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: در سال 88 استان کرمان به وسیله تبلیغات و آگهی‌ها به نحوه مطلوب در کشور معرفی شد که نتیجه آن کسب رتبه اول بازدید گردشگر در ایام نوروز توسط استان کرمان بود. وی ادامه داد: اما در سال 89 که تبلیغات کمتری را شاهد بودیم این رتبه به دهم نزول پیدا کرد.

نظامی همچنین با اشاره به اینکه گردشگران وقتی به استانی وارد می شوند برای اطلاع از مکان های تاریخی به جست وجوی شماره تلفن این اماکن از طریق مرکز 118 می پردازند گفت: با توجه به این مهم باید به دفاتر اماکن تاریخی متذکر شد که شماره تلفن‌هایی را در اختیار 118 قرار دهند که پاسخگو باشند.

نظامی در ادامه از ارایه طرحی سخن گفت که به اثبات وجود گرم ترین نقطه کره زمین در کرمان منتج خواهد شد. وی تصریح کرد: به کمک سازمان هواشناسی کشور و هواشناسی استان کرمان با استفاده از دماسنج‌های پیشرفته سعی داریم 67 درجه حرارات در منطقه گندم بریان شهداد را که پیش از این به صورت غیر استاندارد اندازه گیری شده بود را به صورت علمی به ثبت برسانیم.

وی در پایان با اشاره به اینکه زمین شناسی منطقه کلوت‌های شهداد را نیز طی پروژه‌ای به کمک سازمان زمین شناسی و بخش زمین شناسی دانشگاه شهید باهنر دنبال خواهیم کرد گفت: گردشگران همواره به دنبال رسیدن به جواب سوال‌هایی مبنی بر اینکه جنس کلوت‌ها چیست؟ و سن آنها چقدر است؟ هستند که با اجرای این طرح می‌توان به صورت علمی پاسخگوی این عزیزان باشیم.

“رونیا” دیگر طرح ارائه شده در این نشست بود که طی آن پایگاه تجارت الکترونیکی صنایع دستی جهت فروش در داخل و خارج کشور ایجاد خواهد شد. معرفی و فروش صنایع دستی ایران به کشورهای دیگر، تقویت صناییع دستی در حال تعطیلی و کارآفرینی محورهای اصلی این طرح معرفی شد.