به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان در ابتدای این نشست ” سید محمد ابراهیم علوی” دعوت از هیات تجاری و بازرگانی از کشور عراق را بسط روابط تجاری و شناساندن توانمندی های استان کرمان در بخش های مختلف به این هیات عنوان کرد .
( لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل )
در ادامه این نشست اعضای اتاق کرمان که در جلسه حضور داشتند به معرفی شرکت و کالا و خدمات خود پرداختند . پس از آن نایب رییس اتاق بازرگانی سلیمانیه اظهار داشت: سلیمانیه به عنوان یک مرکز سرمایهگذاری مطرح است و نه مرکز فروش. یاسین فرج، پیشبرد مسایل اقتصادی را بر اساس توسعه ملی کشور عراق دانست و گفت: تجارت در بازار عراق با ارایه کارت ویزیت و یادداشت محقق نمیشود و می بایست در آنجا حاضر شوید و برای ارایه تولیدات خود در نمایشگاه سلیمانیه شرکت کنید.
وی در پاسخ به یکی از اعضا درخصوص سموم کشاورزی و واردات آن به عراق دو راه را پیشنهاد داد و اذعان داشت: میتوانید از طریق یک وکیل به شکل الکترونیک در سلیمانیه این کار را انجام دهید و پول از طریق صرافی به شما برگردد و یا این که به صورت مستقیم با وزارت جهاد کشاورزی سلیمانیه ارتباط برقرار کنید و به معرفی توانمندیها و نیازمندیهایتان بپردازید.
سرپرست هیات تجاری عراقی، پسته را محصول مناسبی برای بازار عراق معرفی کرد و یادآور شد: ما میتوانیم با شناسایی واریتههای مورد نیاز پسته در کردستان و معرفی آنها به شما ارتباط خوبی در این زمینه داشته باشیم.
نایب رییس اتاق بازرگانی سلیمانیه در خصوص واردات کلوچه و کلمپه به عراق، حضور یک کارگروه به منظور شناسایی ذائقه مصرف در این استان را خواستار شد و گفت: شاید ذائقه تولید شما به تغییر ترکیبات نیاز داشته باشد تا مورد پسند بازار عراق واقع شود.
یاسین فرج هیچ مانع ساختاری، اجرایی و قانونی را در خصوص تمایل و همکاری در زمینه گردشگری بین دو استان کرمان و سلیمانیه ندانست و اظهار داشت: ملت عراق علاقهمند به حضور در ایران هستند و حضور ایرانی ها در سلیمانیه نیز طبق تفاهم نامهای که با مقامات کشور عراق امضا کردیم تنها با پاسپورت امکان پذیر است اما سفر به عتبات عالیات از کردستان نیازمند ویزا است.
وی از وجود بازار خوب برای کابلهای انتقال برق در انواع مختلف خبر داد و اذعان داشت: عرضه این کالاها به کیفیت و قیمت بستگی دارد و باید با بازارهای رقابتی کردستان مطابقت داشته باشد.
نائب رییس اتاق بازرگانی سلیمانیه همچنین در خصوص کانکس و اتاق های سیار، خرما، تن ماهی و تولیدات جانبی ماهی یادآور شد: کردستان بازار خوبی برای همه این محصولات به شمار میرود اما برای گندم نیازی به واردات نداریم، و در خصوص زعفران نیز هیچ ذائقهای در کردستان وجود ندارد.
یاسین فرج با اشاره به این که کردستان در زمینه توسعه ساختمانسازی حرکت شتابندهای را آغاز کرده است اظهار داشت: حضور تجار، بازرگان و فعالان در زمینه کاشی و سرامیک و تزئینات خارجی ساختمان در این استان برای طرفین مطلوب خواهد بود البته باید با واردکنندگان سایر کشورها نیز رقابت کنید.
وی ادامه داد: در زمینه توسعه خطوط انتقال برق و تولید برق باید اذعان کنم که کردستان به دلیل برخی مسایل، در راستای اجرای برنامههای توسعه کشور با سرعت پیش میرود و با این دیدگاه حضور فعالان این عرصه در کردستان میتواند مستمرثمر باشد.
نایب رییس اتاق بازرگانی به امنیت بسیار مطلوب کردستان اشاره کرد و گفت: این امنیت در هیچ کجای دنیا وجود ندارد و برای اطمینان از این موضوع میتوانید به بازار دلار کردستان مراجعه کنید و مبادله دلار در حجم بسیار بالا را ببینید که بدون هیچ دل نگرانی انجام می شود.
یاسین فرج کردستان را مجهز به دو فرودگاه بین المللی عنوان کرد و گفت: پروازهایی از این فرودگاه ها به کشورهای اروپایی و عربی به صورت آزادانه انجام میشود ضمن این که در هفته دو پرواز به سنندج اختصاص دارد که در صورت تمایل مشتاق به همکاری با کرمان در این زمینه نیز هستیم.
وی به بانک های خصوصی، دولتی و بین المللی کردستان اشاره کرد و یادآور شد: ارتباط با بانک ها، برنامه و روش اجرایی مشخصی دارد ضمن اینکه شرکت های بیمه نیز در این اقلیم وجود دارند. یاسین فرج مرزهای بین المللی کردستان با ایران را دارای نقص عنوان کرد و اذعان داشت: امکانات نرم افزاری و سخت افزاری در مرزها استانداردهای بین المللی را ندارد و در هر سه مورد گمرکات مرزی، واحد های استاندارد و تفکیک استاندارد و امنیت مرزی دچار مشکل هستیم که هر دو کشور عراق و ایران باید برای بهبود وضع موجود اقدام کنند.
نایب رییس اتاق بازرگانی کردستان، کرمانی ها را به حضور در نمایشگاه کردستان دعوت کرد و یادآور شد: بعضی از استان های دیگر کشور پیش از این در نمایشگاه کردستان حضور پیدا کردند که این امکان برای تجار و بازرگانان کرمانی نیز فراهم است.