نماینده مردم تهران در مجلس شواری اسلامی که به دعوت اتاق بازرگانی در کنفرانس بینالمللی جهاد اقتصادی حضور یافته بود، کار جمعی را موثرتر از اقدامات فردی عنوان کرد و با اشاره به حدیثی مبنی بر اینکه اگر 20 نفر باشید با شکیبایی و پایداری بر 200 نفر چیره می شوید گفت: سرمایه انسان، موتور توسعه است، انسان سرمایه را می سازد و به کار می گیرد.
( لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل)
مصباحی مقدم با بیان اینکه میانگین ضریب هوشی در ایران بالاتر از میانگین جهانی است این سوال را مطرح کرد که “با این وجود چرا ایران نسبت به کشورهای توسعه یافته پیشرفت نکرده است؟” اذعان داشت: نرخ رشد علمی در ایران 11 برابر میانگین جهانی است در حالی که آی کیوی چینی ها پایین تر از میانگین جهانی است تنها به این دلیل که به صورت جمعی کار می کنند بهتر از ما ظاهر شدند. وی ادامه داد: این یک واقعیت است و باید از اقدامات انفرادی فاصله گرفته و به کارهای جمعی روی بیاوریم که برگزاری این گونه کنفرانس ها می تواند در این زمینه موثر باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه این کنفرانس ها باید محصول کار جمعی را ارائه کنند گفت: امام علی (ع) می فرمایند ما نیازمند علم هستیم و قبل از هر حرکت باید دانش مرتبط با آن حرکت را کسب کنیم.
مصباحی مقدم به ظرفیت های انسانی و طبیعی کشور اشاره و آنها را بی شمار عنوان کرد و گفت: این ظرفیت ها در زمینه های مختلف از جمله محصولات باغی، گردشگری مذهبی و گردشگری تفریحی و … وجود دارد. وی با بیان این مطلب که برای جهاد اقتصادی “تدبیر مدیریت” صورت نگرفته است تصریح کرد: مدیریت باید ظرفیت ها را شناسایی و از آنها به صورت جهادی استفاده کند.
در ادامه این کنفرانس نماینده مردم کرمان و راور در مجلس، کشورها را از نظر تولید و استفاده از دانش به 3 دسته تقسیم بندی کرد و اظهار داشت: تولید کنندگان دانش، مصرف کنندگان دانش و کشورهایی که توان استفاده از دانش تولید شده توسط کشورهای دیگر را هم ندارند، این سه دستهاند.
در ادامه این کنفرانس رییس اتاق کرمان در سخنان کوتاهی ضمن تقدیر و تشکر از برگزار کنندگان کنفرانس و حضور مدعوین ، اقدامات جهادی در توسعه اقتصادی استان و کشور را خواستار شد و گفت : همه باید دست به دست هم دهیم و از دوران تحریم عبور کنیم ضمن این که باید همواره به فکر توسعه و آبادانی باشیم .
” محسن جلال پور ” در ادامه به دلیل حضور دکتر علی شمس اردکانی وقت سخنرانی خود را به وی واگذار کرد .
محمدرضا پور ابراهیمی با اشاره به اینکه کشور ما در طول 3 دهه اخیر عملکرد قابل توجهی در زمینه تولید علم داشته است اظهار داشت: بر اساس شاخصه ها، کشور ما در این خصوص رتبه اول منطقه را از آن خود کرده است.
وی ادامه داد: حجم عظیمی از دستاورد های علمی در کشور ما فراهم شده است که اگر در جهت کاربردی کردن هدایت شوند به یک اقتصاد مبتنی بر دانش دست خواهیم یافت.
نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی، واردات سالانه 10 تن فولاد به کشور در حالی که بزرگترین مجموعه های سنگ آهن در کرمان وجود دارند را مناسب ندانست و گفت: استفاده از اقتصاد دانش بیان در رفع اینگونه موضوعات موثر واقع خواهد شد. پور ابراهیمی در پایان از تشکیل کار گروه تخصصی تحول اقتصادی در استان خبر داد و گفت: در این گروه مسئولین، بخش خصوصی، کارشناسان و… حضور خواهند داشت.
همچنین رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران وجود شرکتهای دانش بنیان برای تبدیل شدن ایران به اقتصاد اول منطقه در سال 1404 را یک ضرورت عنوان کرد و گفت: برای رسیدن به این هدف به برندسازی فعالیت های دانش بنیان نیاز داریم. دکتر شمس اردکانی با اشاره به اینکه در امور اقتصادی باید از متخصصین همین حوزه مشاوره گرفت اذعان داشت: بسیاری از مشکلات به دلیل عدم رعایت این موضوع رخ میدهد. وی برندسازی را نیازمند وجود شرکتهای دانش بنیان مقتدر دانست و گفت: در این شرکتها باید نوآوری صورت بگیرد به عنوان مثال تبدیل گاز به گازوئیل صدرصد تمیز و جلوگیری از هدر رفتن این محصول در پالایشگاه.
شمس اردکانی از تشکیل کار گروهی در اتاق ایران در جهت توسعه شرکت های دانش بنیان خبر داد و گفت: استفاده از حمل و نقل ریلی برای سنگ آهن و فولاد یک ضرورت است.
در ادامه رئیس صندوق ضمانت صادرات کشور به نوسانات نرخ ارز در ماههای اخیر اشاره کرد و گفت: برخی اعتقاد دارند که در سالهای اخیر نرخ ارز می بایست بر اساس قانون بودجه یعنی افزودن مابه التفاوت تورم داخلی و تورخ خارجی به نرخ ارز محاسبه شود.
سید کمال سید علی با بیان اینکه انجام این اقدام ممکن نبود اظهار داشت: در برخی کالا ها تورم قابل توجهی را شاهد بودیم و نرخ تورم را نمی شود در نرخ ارز دخیل داد و تنها باید تورم کالاهای قابل مبادله را محاسبه کرد.
وی در ادامه به یکسان سازی نرخ ارز طی 9 سال گذشته اشاره کرد و گفت: از سال 81 تا سال 85 تضعیف 7 و نیم درصدی ریال در برابر همه ارزها را شاهد بودیم در حالی که از سال 86 تا 90 این میزان به 2 دهم درصد کاهش پیدا کرده است.
رئیس صندوق ضمانت صادرات کشور با بیان اینکه تقویت و تضعیف پول ملی افتخار نیست ادامه داد: همزمانی هدفمندی یارانه ها با اختلالات ارزی، تحریم بانک مرکزی، اصرار دولت به کاهش نرخ ارز و تثببیت نرخ ارز از سال 85 تا کنون در رقم خوردن نوسانات اخیر بازار ارز موثر بوده است.
سید علی در ادامه بر افزایش صادرات تاکید کرد و گفت: افزایش صادرات به دلیل اینکه پیمان سپاری وجود ندارد امکان پذیر است.
گفتنی است کنفرانس بینالمللی جهاد اقتصادی در مرکز بینالمللی علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی ماهان با حضور جمعی از مسئولین استانی و کشوری، اندیشمندان داخلی و تعدادی از محققان خارجی از کشورهای هند، قبرس شمالی و مالزی برگزار شد.
دبیر علمی این همایش هدف از برگزاری این همایش را در راستای توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری برشمرد و ابراز داشت: با توجه به نامگذاری امسال به جهاد اقتصادی، ما نیز سعی کردیم در این مقوله با توجه به رسالت موسسأت علمی و پژوهشی بستر لازم را برای پرداختن به این امر مهم فراهم کنیم.
علی ملاحسینی افزود: جهاد اقتصادی و تجاریسازی در علم و فناوری، جهاد اقتصادی و تأثیر پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی، جهاد اقتصادی و بررسی ابعاد آن از دیدگاه مدیریت اجرایی کشور، جهاد اقتصادی و تبیین بسترهای لازم برای شکلگیری و پیادهسازی آن، جهاد اقتصادی و تعاملات با بخش خصوصی، جهاد اقتصادی و انتخاب استراتژی تولید مناسب جهاد اقتصادی و ترویج فرهنگ استفاده از کالاهای داخلی از محورهای مورد بحث در این همایش بود.
ملاحسینی افزود: همچنین جهاد اقتصادی و افزایش بهرهوری نیروی انسانی، جهاد اقتصادی و هدفمندسازی یارانهها، جهاد اقتصادی و ارزش گذاری پول ملی، جهاد اقتصادی و اصلاح نظام بانکی و بیمهای، جهاد اقتصادی و اصلاح نظام مالیاتی، جهاد اقتصادی و اصلاح نظام گمرک و توزیع کالا، جهاد اقتصادی و تحولات اقتصاد جهانی و فرصتهای رویاروی آن و جهاد اقتصادی و تحلیل جایگاه اقتصادی استان کرمان از محورهای مورد بحث در این همایش بود.
وی بیان داشت: از بین بیش از 400 مقاله ارسال شده به این همایش و براساس نظر کمیته علمی کنفرانس 51 مقاله به صورت پوستر و 32 مقاله در قالب سخنرانی پذیرفته شده است.
دبیر علمی همایش تصریح کرد: از بین مقالاتی که ارائه میشود، 10 مقاله برتر با همکاری دانشگاه اصفهان در مجله علمی و پژوهشی آن دانشگاه به چاپ میرسد.
ملاحسینی بیان داشت: این همایش توسط مرکز بینالمللی علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی ماهان و همکاری دانشگاه شهید باهنر کرمان، اتاق بازرگانی کرمان، دانشگاهEMU قبرس و دانشگاه برلیای هندوستان برگزار شد.