انجمن پسته، انجمن سنگهای تزیینی، انجمن خرما و حالا انجمن گردو. اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان در سالهای اخیر عملکرد موفقی در راه اندازی تشکلهای صنفی استان داشته است و این بار در اولین ماه سال 91 طی آیینی در محل هتل پارس انجمن گردوی استان کرمان با حضور جمعی از مسئولین و فعالان این عرصه رسما افتتاح شد تا نوید بخش روزهای خوب برای این صنعت باشد.
(لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل)
به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان، در ابتدای این آیین نایب رییس اتاق ایران اظهاراتش را در 3 آیتم راه اندازی انجمن گردو در سال تولید ملی، اهداف اتاق کرمان در راه اندازی تشکل ها و برنامه های انجمن گردو تبیین کرد.
محسن جلال پور در ابتدا همزمانی راه اندازی انجمن گردو و سال تولید ملی را به فال نیک می گیرد و همه فعالان و علاقه مندان این عرصه را در جهت ارتقا تولید محصولات کشاورزی فرا می خواند و ابراز امیدواری میکند که در پایان اولین سال فعالیت این انجمن کارنامه ای در خور شان رقم بخورد.
وی با بیان اینکه سال 91 می تواند سال موفقی برای اقتصاد استان در بخش کشاورزی باشد گفت: نامگذاری امسال به تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی، رویکرد دولت در امسال که به کشاورزی اختصاص یافته است و اضافه شدن بخش کشاورزی به اتاق امیدواری به موفقیت را افزایش می دهد.
جلال پور اما از اعتقاد بخش خصوصی مبنی بر “عدم توسعه کشاورزی استان کرمان” سخن گفت و اذعان داشت: حفظ وضعیت موجود با توجه به شرایط منابع آبی استان، تنها پیشنهاد بخش خصوصی است و اقدامات و برنامه ها در جهت تحقق تولید ملی نباید بخش کشاورزی را تحت الشعاع قرار دهد. وی اعضای انجمن گردو را افرادی متخصص و با علم و دانش برشمرد و اظهار داشت: بهینه سازی در همه زمینهها اعم از تولید، فروش و بهره برداری از آب در دستور کار انجمن باید باشد.
دومین بخش از اظهارات نایب رئیس اتاق ایران به شکل گیری تشکلها در اتاق کرمان اختصاص داشت. وی با بیان اینکه برای خصوصی شدن مجموعههای فعال باید برای تشکل و تشکل گرایی اهمیت خاصی قایل باشیم گفت: امروز انجمن گردو به عنوان یکی از ظرفیت های کرمان تشکیل شد که امیدواریم انسجام و همراهی همه جانبه را در استان به وجود بیاورد.
رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه زمینههای تشکیل انجمن گردو از مدتها پیش در اتاق کرمان فراهم شده است گفت: فراخوان دعوت از فعالان محصول گردو در رسانهها منتشر شد و در این خصوص جای صحبت و گلایه ای وجود ندارد.
وی در ادامه خطاب به اعضای انجمن گردو، همه گیر بودن این انجمن را خواستار شد و گفت: حضور همه فعالان این بخش در همه شهرستانها را پذیرا باشید، زیرا عدم حضور یک شهرستان در انجمن، کارایی شما را ده برابر آنچه که باید باشد کاهش خواهد داد. از این رو موفقیت انجمن گردو منوط به حضور همه شهرستانهای فعال در بخش گردو در انجمن است.
جلال پور وظیفه انجمن گردو را اعتلای صنعت گردو عنوان کرد و گفت: همه گیر بودن، گوش شنوا، آغوش باز و آمادگی لازم به جهت تعامل، نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد زیرا در سایر تشکلها به نتیجه رسیده و باعث موفقیت شده است. وی ادامه داد: پرداختن تنها به تولید، صادرات و فروش در دستور کار نباشد بلکه محصول گردو را مد نظر قرار دهید و روشی در پیش بگیرید که این صنعت ارتقا پیدا کند و به سمت تعالی پیش رود.
سومین بخش از سخنان نایب رئیس اتاق ایران به اهداف و برنامههای انجمن گردو اختصاص داشت. جلال پور با اشاره به اینکه یک تشکل میتواند وضعیت یک محصول را دگرگون کند اظهار داشت: از آنجا که رویکرد و نگاه کشور به تشکلهاست و واگذاری دستورالعمل وزارت خانهها به تشکلها در دستور کار است باید قدر تشکل شکل گرفته را بدانید.
وی از پی گیری بخش خصوصی در جهت اختصاص همه تشویقها، یارانهها، هزینههای تدریجی، ترویجی و تحقیقی بخش خصوصی در محصولات خاص به تشکلها خبر داد و گفت: تشکلها میتوانند در برخی محصولات با همکاری دولت خودکفا شوند. رئیس اتاق کرمان در ادامه، راه اندازی کمیتههای مختلف انجمن گردو را پیشنهاد داد و یادآور شد: کمیته باغبانی، کمیته بازرگانی و کمیته محصولات جانبی از جمله آن است.
نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین با اشاره به فعالیت و عملکرد مطلوب اتاق کرمان گفت: خوشبختانه هر روز شاهد رقم خوردن اتفاقات خوبی در حوزه اقتصاد استان کرمان هستیم. محمد رضا پورابراهیمی با اشاره به اینکه طی سالهای اخیر تغییراتی در ساختار اقتصادی کشور رخ داده است اظهار داشت: اکنون زمینه رقم خوردن تحولات مناسب در حوزه تولید محصولات کشاورزی به ویژه محصولات صادراتی فراهم شده است.
نماینده مردم کرمان در مجلس این شرایط را موقعیتی مناسب برای برنامه ریزی جامع در جهت توسعه محصولات کشاورزی استان عنوان کرد و گفت: گردو می تواند در زمره محصولات صادراتی غیر نفتی کشور قرار بگیرد و با توجه به تغییرات نرخ ارز یک مزیت خوب برای استان محسوب می شود. وی بر فراوری و افزایش بهره وری محصول گردو تاکید کرد و گفت: در نظر گرفتن این نکات باعث می شود که این محصول سهم ویژه ای در اقتصاد استان داشته باشد.
در ادامه این آیین معاون توسعه و سرمایه گذاری اتاق کرمان راه اندازی انجمن گردو را یک ظرفیت برای استان کرمان دانست و با اشاره به اینکه راهاندازیهای انجمن های پسته، خرما، سنگهای تزئینی و فرش را پیش از این شاهد بودیم اظهار داشت: تشکل ها نقش و جایگاه ویژه ای در اقتصاد دارند و راهاندازی این انجمن نویدبخش حرکتی جدی برای بسترسازی و معرفی شایسته محصول گردو در داخل و خارج کشور است و می تواند نتایج مطلوبی از جمله گسترش آموزش باغداری و تولید کنندگان، تحقیق و ترویج، بازرگانی، صادرات، فرآوری و مبارزه با آفات مربوطه را به دنبال داشته باشد.
سید محمدابراهیم علوی گفت: توسعه دامنه عضوگیری، حضور در نمایشگاه های داخل و خارج از کشور و راه اندازی کمیته ها باید در دستور کار انجمن باشد.
وی با اشاره به اهمیت روحیه همکاری و تعاون در تشکلهای بخش خصوصی تصریح کرد: هدف از ایجاد تشکلها این است که بخش خصوصی خود را محور برنامهریزی و توسعه دانسته و از تمام امکانات و فرصتهای اقتصادی در راستای اهداف متعالی استان و کشور بهره ببرند.
علوی با تأکید بر نقش و جایگاه اتاق بازرگانی برای تحقق شعار تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی گفت: لازم است تا بخشهای خصوصی، دولتی و تعاونی با رویکرد و راهبردهایی واحد به منظور دستیابی مردم به شهر و دیاری آبادتر و پویاتر در عرصه اقتصادی همراه شوند. وی عنوان کرد: از آنجا که آغاز نسبتا موفقی در برگزاری نخستین جشنواره گردو در منطقه گیسکان شهرستان بافت در سال گذشته داشتیم، امیدواریم انجمن گردو با هماهنگی و برنامهریزی مقدمات دومین جشنواره را به شایستگی فراهم سازد.
اطلاع از میزان باغهای موجود در استان کرمان و تعیین نقشه راه برای گردو استان از مهمترین برنامه های انجمن در ادامه این آیین توسط دبیر انجمن گردوی استان کرمان بیان شد. فرشاد سلطانی، حمایت از بخش خصوصی برای احداث باغهای مادر، تولید نهال پیوندی، اصلاح باغهای قدیمی در راستای افزایش بهرهوری و مکانیزه کردن باغها را از دیگر برنامه های انجمن گردو عنوان کرد و گفت: حمایت از صنایع فرآوری گردو در راستای افزایش ارزش افزوده محصول و برگزاری کارگاههای آموزشی با محوریت اقتصادی کردن عملیات کاشت، داشت و برداشت گردو نیز در دستور کار است.
وی ادامه داد: برگزاری جشنوارهها و بازدید از سایر کشورهای تولید کننده در راستای سوابق دانش و اطلاعات در زمینه گردو، تأسیس کتابخانه تخصصی گردو، حمایت از پایاننامههایی با موضوع گردو و حضور در فضای مجاری برای شناساندن ظرفیتهای موجود در منطقه و تأثیرگذاری در تصمیمات ملی و منطقهای و تلاش در راستای ایستگاه تحقیقاتی و پژوهشکده گردو از جمله اهداف انجمن گردوی استان است.
سلطانی خاطر نشان کرد: مبارزه با بیماریها و آفات گردو، مدیریت و بهینهسازی مصرف در راستای صرفهجویی در زمینه آب، تشکیل تعاونیهای تولید و باغداری در راستای کنترل قیمتها و جلوگیری از سودجویی واسطهگران از دیگر اهداف راهاندازی انجمن گردوی استان کرمان است.