EN

قیمت شیر طبق کار کارشناسی تعیین شود

نشست کمیته دام و طیور کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان در حالی با حضور نمایندگان بخش خصوصی برگزار شد که نماینده استانداری، سازمان‌ جهاد کشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان علی رغم اطلاع رسانی قبلی حضور نداشتند.

(لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل)

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، در این نشست که به منظور بحث، تبادل نظر و بررسی قیمت شیر در استان کرمان برگزار شد دامداران ضمن گلایه از پایین بودن قیمت شیر، با اشاره به اینکه این قیمت گذاری طبق کار کارشناسی صورت نمی گیرد خواستار بررسی و توجه دقیق مسوولین بر روند قیمت گذاری این ماده لبنی شدند.

حسین کرمی نژاد یکی از دامداران و تولید کنندگان شیر استان، به تفاوت قیمت این محصول در کرمان با سایر استان‌ها اشاره کرد و گفت: قیمت شیر در استان کرمان در حالی پایین‌ترین نرخ کشور است که قیمت علوفه در این استان 15 تا 20 درصد گران‌تر از سایر استانهاست و به همین دلیل تولید شیر در کرمان به شدت کاهش یافته است.

وی ضمن گلایه از عدم توزیع مناسب و عادلانه علوفه در استان، از زیان دهی دامداران در فرآیند تولید شیر خبر داد و گفت: هر 100 راس گاو ماهیانه ده میلیون تومان زیان دامدار را به دنبال دارد که این زیان با کشتار گاو برطرف می شود و در نتیجه به کاهش تولید شیر می‌انجامد.

این دامدار با ارایه یک برنامه کارشناسی قیمت تمام شده شیر برای دامداران را هشت هزار و 884 ریال عنوان کرد و گفت: اگر تنها 10 درصد سود برای دامدارن در نظر بگیریم قیمت شیر در استان کرمان باید 9 هزارو 772 ریال باشد و این در حالی است که دولت به تعهداتش مبنی بر در اختیار گذاشتن علوفه به قیمت اعلام شده پایبند باشد.

کرمی نژاد با بیان این مطلب که این قیمت گذاری با توجه به نرخ کالاهای سال90 انجام شده است گفت: به دلیل قیمت پایین شیر در استان کرمان، تولید شیر در شهربابک از 150 تن به 10 تن و در گاوداری رشیدفرخی از 48 تن به 20 تن کاهش یافته است.

در ادامه رئیس کمیته دام و طیور کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان خواستار تعامل بیشتر اداره کل تعزیرات، سازمان جهاد کشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت با بخش خصوصی شد و گفت: امیدواریم در سال تولید ملی از تولید کنندگان شیر نیز حمایت شود تا مجبور به واردات شیر خشک نباشیم.

رضا کلانتری با اشاره به اینکه عرضه مستقیم شیر توسط دامدار می‌تواند راه گشای زیان دهی تولید کنندگان شیر باشد اذعان داشت: با ایجاد “سایت‌های شهری عرضه شیر” می‌توان این محصول را بدون واسطه به مصرف کنندگان رساند.

وی از عدم حضور نماینده جهاد کشاورزی و سازمان صنعت و معدن و تجارت به عنوان متولیان قیمت گذاری شیر گلایه کرد و گفت: ادامه این روند باعث کاهش شدیدتر تولید شیر در استان کرمان خواهد شد.

کلانتری با اشاره به اینکه در سالهای گذشته استان کرمان با مازاد تولید شیر مواجه بود گفت: در حال حاضر کارخانه های تولید مواد لبنی کرمان 40درصد از میزان شیر مورد نیازشان را از استانهای دیگر تامین می کنند.