رییس کمیسیون گردشگری اتاق کرمان از راه اندازی طرح توریستی “پرورش پرندگان شکاری” در سیرجان خبر داد و گفت: در این سرمایه گذاری مشترک با کشور قطر هدف اصلی پرورش پرندگان شکاری و پرندگان رو به انقراض است که در نهایت بیش از 80 درصد آنها در طبیعت رها سازی خواهد شد.
(لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل)
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، سید محمد ابراهیم علوی که در نشست مشترک این کمیسیون با فعالان صنعت گردشگری استان البرز سخن می گفت، در تشریح فعالیتها و ماهیت کمیسون گردشگری اظهار داشت: این کمیسیون یکی از 10 کمیسیون تخصصی و کارشناسی اتاق است که مهمترین وظیفه آن توسعه و اعتلای صنعت گردشگری استان است. وی حضور فعالان گردشگری استان البرز در کرمان را در جهت شناساندن امکانات، جاذبه ها، توانمندیها و همچنین فرصتهای سرمایهگذاری استان عنوان کرد و اظهار داشت: پیش از این نیز اتاق کرمان میزبان فعالان صنعت گردشگری از استانهای تهران و اصفهان بوده است و حضور روسای اتاقهای بازرگانی سراسر کشور و هیاتهای تجاری از سایر کشورها در سال گذشته نیز در همین راستا صورت گرفته است.
معاون توسعه سرمایه گذاری اتاق کرمان در بیان سایر فعالیتهای کمیسیون گردشگری در جهت توسعه گردشگری استان به ساخت و پخش برنامهی “پرنیان کویر” از صدا و سیما اشاره کرد و گفت: این برنامه همه روزه از شبکه یک و 3 صدا و سیمای جمهوری اسلامی از تاریخ 15 اسفند ماه 90 در قالب 15 کلیپ 6 دقیقهای پخش و به معرفی استان کرمان پرداخت. تدوین و پخش چهار برنامه توسط “موسسه طبیعت” در ایام نوروز از دیگر اقدامات کمیسیون گردشگری در راستای معرفی استان بود که علوی به آن اشاره کرد و گفت: همچنین این موسسه در حال تهیه فیلمی 60 تا 90 دقیقهای از طبیعت کرمان است که مهمترین هدف آن نمایش چهار فصل استان و همچنین به تصویر کشیدن جاذبههایی که کمتر شناخته شده است.
وی با اشاره به اینکه حضور گردشگران در استان کرمان در نوروز امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 3 و نیم برابر رشد داشته است گفت: راه اندازی تورهای داخلی برای دانشآموزان، خانوادهها، دانشگاهیان و کارمندان دولت و سپس فراگیر کردن آن در سطح عمومی از دیگر برنامههای در دست اقدام کمیسیون گردشگری است.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق کرمان در بخش دیگری از سخنانش به معرفی کرمان پرداخت و این استان را در زمینه معادن، بهشت معادن ایران عنوان کرد و افزود: بیش از 47 نوع ماده معدنی و ذخایر عظیم با درجه خلوص بالا در استان وجود دارد و بهره برداری از این معادن از جمله ذغالسنگ، مس و آهن بر خلاف معادن دنیا که نیاز به حفر تونلهای عظیم دارند از سطح شروع و به عمق میرود. وجود معادن غنی سنگ آهن و سنگ های تزئینی از دیگر پتانسیلهای استان کرمان در زمینه معادن بود که علوی به آن اشاره کرد و گفت: در بخش کشاورزی نیز کرمان به دلیل وجود 2 اقلیم سرد و گرم انواع محصولات باغی و زراعی را در خود جای داده است و در این میان منطقه جیرفت را به عنوان “هندوستان ایران” لقب دادهاند که سالانه قابلیت تولید 6 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی از جمله کدو، فلفل، بادمجان، گوجه و توت فرنگی را داراست و با راه اندازی ترمینال صادراتی ضبط و بسته بندی در فرودگاه جیرفت و احداث منطقه اقتصادی جازموریان این شهرستان بیش از پیش مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: استان کرمان در تولید محصولات خرما، پسته و گردو رتبه اول کشور را از نظر سطح زیر کشت و میزان برداشت به خود اختصاص داده و 70 درصد پسته صادراتی ایران در کرمان تولید میشود. رییس کمیسیون گردشگری، وجود دو منطقه ویژه اقتصادی در بم و سیرجان را از جمله پتانسیلهای استان در بخش صنعت عنوان و این استان را از نظر خطوط ارتباطی هوایی و زمینی مطلوب ارزیابی کرد و گفت: وجود 5 فرودگاه در کرمان و متصل بودن خطوط ریلی این استان به سایر استانها حمل و نقل را آسان و میسر جلوه داده است.
علوی در بیان پتانسیل های توریست و گردشگری کرمان به چشمههای آب گرم، آبسرد، یخچال ها، کویر، نجوم، حیات وحش، میراث فرهنگی و تاریخی و… اشاره کرد و اظهار داشت: کرمان کلکسیون جاذبه های گردشگری در همه زمینه هاست و به تنهایی پتانسیل های گردشگری یک کشور را در خود جای داده است. وی با اشاره به اینکه بیش از 300 پروژه در زمینه دامداری، دامپروری و شیلات در سایت سرمایه گذاری استان تعریف شده است افزود: کرمان از لحاظ نیروی انسانی، خدمات بهداشتی و درمانی در بالاترین حد استاندارد و کیفیت قرار دارد.
رئیس کمیسیون گردشگری، کرمان را بزرگ ترین استان کشور بعد از خراسان دانست و گفت: برای استفاده هر چه بهتر از امکانات معدنی، اقلیمی، توریستی، آب و هوایی و… با پیگیریهای به عمل آمده درصدد هستیم که کرمان به 3 و یا حداقل 2 استان تفکیک شود. علوی همچنین استان کرمان را از لحاظ نیروی انسانی متخصص در زمینه های پزشکی، ریاضیات، مهندسی، خدمات بهداشتی درمانی و… جزو بهترینهای کشور برشمرد و از بهره برداری از یک مجتمع فرهنگی، اداری، تجاری و ورزشی طی 2 سال آینده خبر داد.
پس از توصیف کرمان توسط رییس کمیسیون گردشگری اتاق، مسوول انجمن صنفی استان البرز با بیان این مطلب که استان کرمان 180 درجه با تصور ایشان متفاوت بوده است گفت: پتانسیل ها و توانمندی های کرمان در کل کشور هم وجود ندارد.
یزدی، وجود مجموعه های تفریحی، توریستی و گردشگری برای همه اعضای خانواده را یک راهکار مناسب برای جذب توریست عنوان کرد و افزود: در یک مجموعه باید شرایطی فراهم شود تا کودک خردسال خانواده و پدربزرگ خانواده بتوانند در کنار هم اوقات فراغت را سپری کنند. وی عدم وجود مراکز بازرگانی بین المللی در کرمان را یک نقطه ضعف برشمرد و اذعان داشت: خرید، پایه و اساس خانواده است و اگر چند مرکز خرید با قیمت های مناسب داشته باشید کمک شایانی به جذب توریست خواهد کرد.
مسوول انجمن صنفی استان البرز با اشاره به کثرت آثار باستانی کرمان گفت: در بسیاری موارد این آثار باعث عدم نوسازی و زیبا سازی شهر می شود و از آنجا که یک شهر توریستی باید شیک باشد می توان آن دسته از آثار باستانی که اهمیت کمی دارند را به اماکن گردشگری تبدیل کرد. گفتنی است مدیران آژانس های مسافرتی استان البرز به دعوت اتاق کرمان به منظور فراهم آوردن زمینه جذب گردشگران داخلی و خارجی به مدت 3 روز در کرمان حضور داشتند و ضمن بازدید از جاذبه های گردشگری این استان از شهرستان ها و بخشهای مختلف از جمله ماهان، ریگان، بم، شهداد، سیرچ، گلبافت، راین بازدید به عمل آوردند.