بموجب بند و ماده 80 قانون پنجم توسعه چنین مقرر شد است : اعمال تخفیف پلکانی و یا تامین بخشی از حق بیمه
(لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل)
1- سهم کارفرمایان کارگاههای که با تایید و یا معرفی واحد های وزارت کار و امور اجتماعی در جهت بکارگیری نیروی کار جدید می نمایند به شرط آنکه واحد تازه تاسیس بوده و یا در سال قبل از آن کاهش نیرو نداشته باشد.
2- بموجب تبصره 4 ماده 4 آیین نامه بند مذکور در مواردی که نیروی کار جدید بجای نیروی کار موجود که اخراج ،مستعفی یا ترک کار نموده است در کارگاههای بند ج ماده 1 این آیین نامه به کار گمارده شود کارفرما مشمول استفاده از تخفیفات نخواهد بود.
3- تامین اجتماعی به موجب بند 5-1 بخش چهارم دستور العمل شماره 1048747/1000/3515 چنین دستور اده شده است :
1-5- در مواردی که نیروی کارجدید بجای نیروی کار موجود که اخراج ،مستعفی یا ترک کار نموده است به کار گمارده شود کارگاه از شمول استفاده از تخفیفات حق بیمه سهم کارفرمایی مندرج خارج خواهد بود.
4- بطوری که از سیاق و الفاظ بند و ماده 80 ظاهر است بند مذکور بمنظور تشویق کارفرمایان به استخدام نیروی جدید در کارگاههای موجود و جدید می باشد و شرط مجلس برای آن این است که کارگاه مذبور با حفظ نیروهای خود اقدام به استخدام نیرویجدید نمایید.
روشن است که خارج شدن کارگر از کارگاه با میل و استعفای خود و یا اخراج بموجب رای شورای اسلامی کار یا هیات های حل اختلاف وزارت کار یا احکام مراجع قضایی یا ترک کار به علت بازداشت و یا عوامل خارج از اراده و نظایر آن ربطی به کارفرما ندارد و در حالات ذکر شده کارفرما محق به دریافت کمک و تشویق فوق می باشد. لذا این اتاق تبصره 4 ماده 4 هیات محترم وزیران که احکامی زاید بر بند و ماده 80 مقررو حیطه مذکور را بر خلاف نظر مقنن توسعه داده مخالف قانون مذکور دانسته و تقاضای بررسی و لغو مقررات زاید را دارد.