EN

مقدمات تشکیل انجمن گیاهان دارویی و معطر استان کرمان فراهم شد

در نشستی با حضور تعدادی از اعضای هیات رییسه اتاق کرمان و فعالان بخش داروسازی و کشاورزی، مقدمات تشکیل انجمن گیاهان دارویی و معطر استان کرمان فراهم شد.

(لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل)

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، در این نشست مهدی ایرانی کرمانی این استان را بهشت تولیدکنندگان گیاهان دارویی و معطر عنوان کرد و با بیان این که برخی از گیاهان استان از جمله زیره، شهره آفاق است اظهار داشت: ارتفاع مناسب این استان از سطح دریا باعث شده است که کرمان در این زمینه ویژگی های متفاوتی داشته باشد.

وی خواستار تنظیم اساسنامه و تشکیل کمیته های تخصصی در انجمن گیاهان دارویی و معطر با تاسی از انجمن های خرما و پسته شد و با بیان این که ظرفیت این انجمن از سایر انجمن های تشکیل شده در اتاق بازرگانی کرمان مانند پسته، خرما، سنگ های تزیینی و سایر انجمن ها بسیار بیشتر است افزود: نباید منتظر نتایج فوری در این انجمن باشیم زیرا سایر انجمن ها نیز پس از سال ها تلاش و همکاری به نقطه کنونی رسیده اند.

عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان با بیان اینکه گیاهان دارویی صنعتی بسیار سودآور خواهد بود و ظرفیت های بسیار بالایی در این زمینه در استان کرمان وجود دارد گفت: پیش بینی تدوین نقشه راه و گام های اساسی در اساسنامه انجمن گیاهان دارویی ضروری است.

رییس انجمن خرمای استان کرمان نیز در این نشست به ظرفیت های بالای استان کرمان در زمینه گیاهان دارویی و معطر اشاره و بیان کرد: اقتدار این انجمن از بعد علمی و کاربردی به دلیل استفاده از مواد و داروهای گیاهی در دنیا، قابل ملاحظه است. محسن رشید فرخی، با اشاره به اقلیم، چهار فصل بودن و کم آبی استان، کرمان را در زمینه تولید گیاهان دارویی موثر عنوان کرد و ادامه داد: این انجمن در نمایشگاه سیال فرانسه غرفه ای از گیاهان دارویی و معطر خواهد داشت.

همچنین علوی، معاون توسعه و سرمایه گذاری اتاق کرمان، تشکیل انجمن ها در بخش های مختلف را از جمله رسالت های بخش خصوصی عنوان و از حضور انجمن گیاهان دارویی در نمایشگاه بین المللی مالزی در آذر ماه خبر داد و گفت: این کشور می تواند بازار بسیار خوبی برای فروش گیاهان دارویی کرمان باشد.

در ادامه این نشست رییس اداره گیاهان دارویی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان از ارزآوری گیاهان دارویی برای کشور سخن گفت و با بیان اینکه امسال برداشت 30 تن گیاه دارویی “انغوزه” از شهرستان های کرمان و راور یک میلیارد و500  میلیون تومان ارزش ارزی داشته است اظهار داشت: بیش از 300 گونه مختلف از گیاهان دارویی و معطر در استان کرمان شناسایی شده است و این نشان از ظرفیت بالا و غنی استان کرمان در زمینه گیاهان دارویی دارد.

علی زنگی آبادی به دو دهه خشکسالی در استان کرمان اشاره و با بیان اینکه این خشکسالی هنوز خسارت چندانی را به گیاهان دارویی وارد نکرده است گفت: برنامه ریزی برای بهره برداری از سایر گونه های گیاهان دارویی در سطح انبوه باید یکی از ضرورت های انجمن گیاهان دارویی باشد. در پایان این نشست هیات امنای تدوین اساسنامه انجمن گیاهان دارویی و معطر معرفی شد.