EN

عضو هیات رییسه اتاق کرمان عنوان کرد: چهار سال بلاتکلیفی سند توسعه کشاورزی استان

عضو هیات رییسه اتاق کرمان خواستار پیگیری سند توسعه کشاورزی استان توسط مسوولان شد و با بیان اینکه این سند از سال 88 معطل مانده است گفت: در صورت انجام این مهم، نسبت به تدوین نقشه راه کشاورزی در استان کرمان اقدام خواهد شد.

(لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل)

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، محسن رشیدفرخی که در همایش روز جهانی غذا در محل اتاق کرمان سخن می گفت، با اشاره به نامگذاری بیست و چهارمین روز از مهر ماه به نام روز جهانی غذا، اظهار داشت: 66 سال پیش در چنین روزی اساس تشکیل یک سازمان جهانی به اسم “فائو” (خواروبار جهانی) با هدف متقاعد کردن دولت ها برای روی آوردن به سیاست های کشاورزی پایدار و مدیریت منابع آب در کشاورزی بنا نهاده شد.

وی به شعارهای سالانه سازمان فائو که بر اساس شرایط دنیا انتخاب می‌شود اشاره و با بیان این که این سازمان سال جاری را به نام “تعاونی‌های کشاورزی راه گشای تغذیه جهان” نامگذاری کرده است افزود: این مهم نشان از اهمیت تعاونی‌ها در سطح کشور و جهان دارد. رییس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان تعداد تعاونی های استان کرمان در زمینه های مختلف را  دو هزار تعاونی با بیش از یک میلیون نفر عضو ثابت عنوان کرد و ادامه داد: کشوری که به اهداف کشاورزی خود دست یابد ثروتمند و بی نیاز است و اعمال سیاست‌های کشاورزی پایدار و توجه به مدیریت منابع آب، مهم‌ترین راه‌های رسیدن به این اهداف است.

تربیت نیروهای کشاورزی ماهر، حمایت از تولید داخلی، ایجاد سامانه برای شناخت اقشار آسیب پذیر و تدوین قوانین حمایتی برای آنها از جمله ویژگی‌های رسیدن و توسعه کشاورزی پایدار بود که رشیدفرخی به آن اشاره کرد و گفت: توجه به مسایل مربوط به ایمنی و امنیت غذایی و افزایش تولید، اهمیت ویژه‌ای در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی دارد.

وی خرد بودن کشاورزی را دلیل بسیاری از مشکلات حوزه غذا در ایران به ویژه استان کرمان عنوان کرد و اظهار داشت: در کرمان شاهد اراضی کشاورزی با سطح زیر کشت کمتر از یک هکتار هستیم که کشاورز بدون تخصص و با زحمت زیاد به کشت و کار در آن مشغول است. عضو هیات رییسه اتاق کرمان ارایه راه‌کارهای لازم به کشاورزان و همچنین تجمیع زمین‌های کشاورزی به منظور تولید محصول در سطح گسترده‌تر را، راه حل رفع این مشکل دانست و خواستار شکل گیری تعاونی های کشاورزی بیشتر در استان شد.

رشیدفرخی در بخش دیگری از سخنانش ضمن اشاره به خشکسالی و کم آبی استان کرمان خواستار همت بیشتر مسوولان وکشاورزان به منظور مدیریت منابع آبی شد و با بیان اینکه ریشه کن شدن فقر و گرسنگی در کشور نیازمند مدیریت آب است اظهار داشت: 92 درصد آب مصرفی کشور برای کشاورزی و چهار درصد آن مصرف شرب و 3.5 درصد صرف صنعت می‌شود و این درحالی است که تنها 20 درصد آب مصرفی کشاورزی با شیوه آبیاری تحت فشار (کنترل شده) مصرف می شود. رییس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان با بیان اینکه هدررفت آب در شیوه آبیاری غرق‌آبی زیاد است افزود: نیمی از کشاورزی ما دیمی است در حالی که 90 درصد محصولات کشاورزی به دست آمده از روش آبی و 10 درصد دیگر از روش آبیاری تحت فشار است.