EN

رییس اتاق کرمان: نقشه راه برای جنوب استان تدوین شود

تدوین نقشه راه برای جنوب استان کرمان در دومین نشست هم اندیشی بخش خصوصی و فرمانداران مناطق جنوبی استان کرمان در شهرستان منوجان مطرح شد.

(لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل

 

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، نایب رییس اتاق ایران در این نشست، حضور در همه مناطق استان را از جمله وظایف اتاق کرمان عنوان کرد و با بیان اینکه این مهم بیش از پیش مورد توجه قرار خواهد گرفت اظهار داشت: احساس اتاق این است که در این زمینه بدهکار جنوب استان است و در مدت زمان باقیمانده از دوره هفتم فعالیت اتاق به جبران این مهم خواهیم پرداخت.

محسن جلال پور از موافقت استاندار کرمان در خصوص ارتباط و تعامل مستقیم اتاق با فرمانداران مناطق جنوبی استان به منظور توسعه بیشتر خبر داد و یادآور شد: امیدواریم مسوولان این مناطق نیز همگام و همراه بخش خصوصی باشند و از ظرفیت‌های اتاق کرمان استفاده کنند.

وی با بیان اینکه بخشی از سرمایه گذاری‌های صورت گرفته در شمال استان با همکاری اتاق کرمان رقم خورده است گفت: از هیچ کوشش و فعالیتی در خصوص جنوب که امکان انجام آن وجود داشته باشد دریغ نخواهیم کرد. رییس اتاق کرمان تشکیل اتاق مستقل در جنوب استان را بر خلاف قوانین و مقررات اتاق ایران عنوان کرد و با بیان اینکه انجام این مهم ممکن است هزینه‌هایی در بر داشته باشد تصریح کرد: با این وجود، دفتر نمایندگی اتاق کرمان در جیرفت تشکیل شده و آماده همکاری و همراهی با فعالان اقتصادی مناطق جنوبی است.

جلال پور در ادامه به پتانسیل‌های جنوب استان اشاره کرد و گفت: جنوب استان کرمان به تنهایی پتانسیل‌های یک کشور را دارد و هیات رییسه اتاق ایران در سال آینده از این مناطق بازدید خواهند داشت. وی پیشنهاد مسوول مرکز تحقیقات و پژوهش‌های اقتصادی اتاق کرمان مبنی بر تدوین سند استراتژی توسعه جنوب استان را از جمله نیازهای اصلی این منطقه عنوان کرد و گفت: برای صورت گرفتن این مهم باید از همه استان کمک گرفت و تا پایان سال جاری نقشه راه جنوب را تدوین کرد.

رییس اتاق کرمان به مشکلات تولید در جنوب هم اشاره کرد و گفت: تولید باید بر اساس نیاز خریدار باشد و در همه زمینه ها به استانداردهای جهانی توجه داشته باشد. نایب رییس اتاق کرمان با تاکید بر اینکه اتاق وظیفه اجرایی ندارد به تشکیل شرکت سرمایه گذاری آرا توسط اتاق کرمان اشاره کرد و گفت: ایجاد یک مرکز در جهت بازاریابی و صادرات محصولات جنوب در دستور کار این شرکت قرار گرفته است.

وی در خصوص مشکلات حمل و نقل در جنوب نیز اظهار داشت: توافقاتی با هواپیمایی ماهان مبنی بر اختصاص یک فروند هواپیما به منظور ترانزیت محصولات مناطق جنوبی از شهرستان جیرفت صورت گرفته است که این مهم منوط به تداوم همه روزه این پرواز شده است. رییس اتاق کرمان با بیان اینکه استقرار اداره گمرک در جنوب استان نیز از طرف اتاق پیشنهاد شده است، گفت: مطالعات منطقه جازموریان باید دقیق تر و کاملتر انجام شود و سپس نسبت به احداث منطقه اقتصادی اقدام نمود.

جلال پور احداث نیروگاه کهنوج را از جمله پی گیری های کمیسیون انرژی اتاق کرمان عنوان کرد و گفت: صندوق توسعه ملی تنها مجوز احداث دو نیروگاه در کشور را صادر کرد که با تلاش اتاق کرمان یکی از این نیروگاه‌ها در کهنوج احداث خواهد شد.

وی در برشمردن پتانسیل‌های جنوب استان به بازدید گروه اقتصادی مالایی در سال گذشته از این منطقه اشاره کرد و گفت: بهترین مکان برای کشت محصول آلوورا جنوب کرمان عنوان شد که این گروه نیز بر این مهم اذعان داشت.

نایب رییس اتاق کرمان، تغییر کشت در منطقه جنوب را یک الزام دانست و با اشاره به خشکسالی‌های اخیر اظهار داشت: امروز در کشور ما باید این اصل مطرح باشد که به ازای مصرف هر متر مکعب آب چه میزان محصول بداشت خواهد شد، از این رو با توجه به مصرف کمتر آب در کشت گلخانه‌ای نسبت به کشت زراعی، باید به سمت توسعه کشت گلخانه ای گام برداریم.

جلال پور تصریح کرد: امکان توسعه سطح زیر کشت محصولات گلخانه ای در جنوب استان کرمان تا 5 برابر وجود دارد و در صورت رخ دادن این مهم، ارزآوری محصولات کشاورزی جنوب استان به بیش از یک میلیلرد دلار خواهد رسید.

نایب رییس اتاق کرمان در پایان به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی چیزی جز همت ما نیست، همه کشور باید برای برگشتن به روزهایی که با آورده خودمان و بدون چشمداشت به منابع نفتی کشور را اداره می‌کردیم تلاش کنند.