نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به همت والا و تلاش بی دریغ صادرکندگان، از افزایش میزان صادرات غیر نفتی در سال جاری خبر داد و گفت: در حالی شاهد رشد میزان صادرات هستیم که تحریم های اقتصادی بسیاری در این مدت علیه کشور صورت گرفته است، اما صادرکنندگان با دور زدن تحریم ها آماری در میزان صادرات ثبت کردند که تعجب همگان و به خصوص تحریم کنندگان را برانگیخت.
(لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمی)
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، محسن جلال پور در نشست با خبرنگاران، این مهم را شایسته تقدیر دانست و با بیان اینکه در 28 آذر ماه جاری از صادرکنندگان برتر استان کرمان تجلیل خواهد شد اظهار داشت: افزایش کشورهای مقصد کالای صادراتی ایران به یکصد و 51 کشور با توجه به وجود محدودیت های مختلف از جمله تبدیل کالا به پول، تبدیل ارز به ریال و… از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
رییس اتاق کرمان، با بیان اینکه مجموع صادرات کشور در سال جاری (در بخش نفتی و غیر نفتی) دو درصد رشد داشته است گفت: صادرات غیرنفتی کشور در هفت ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته32 درصد افزایش یافته و کاهش صادرات نفتی شامل پتروشیمی و میعانات را جبران کرده است.
وی ادامه داد: بیشترین رشد صادرات کشور در بخش صنعت با 50 درصد رشد به ارزش 9 میلیارد و 400 میلیون دلار بوده که این میزان نسبت به صادرات در نظر گرفته شده برای این بخش، 101 درصد تحقق یافته است. نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اظهار کرد: کل صادرات کشور در هفت ماه سال جاری به ارزش 25 میلیارد دلار بوده که این میزان بدون احتساب میعانات نفتی 19 میلیارد دلار بوده است.
وی با بیان اینکه در بخش پتروشیمی حدود 7 میلیارد و 500 میلیون دلار صادرات را در مدت مذکور داشته ایم که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 10 درصد کاهش را نشان می دهد ادامه داد: در بخش کشاورزی با 11 درصد رشد به میزان یک میلیارد و 500 میلیون دلار و در بخش معدن نیز 20 درصد رشد صادرات را در هفت ماه امسال نسبت به مدت سال گذشته شاهد بوده ایم.
وی افزود: صادرات میعانات گازی در مدت مذکور به ارزش 5 میلیارد و 600 میلیون دلار بوده که 64 درصد میزان پیش بینی شده تحقق یافته، صادرات بخش پتروشیمی با 6 میلیارد و 300 میلیون دلار و 54 درصد میزان پیش بینی شده محقق شده و صادرات بخش فرش دستباف به ارزش 200 میلیون دلار و 33 درصد میزان پیش بینی شده تحقق یافته است.
وی با تاکید بر اینکه هر تحمیل و فشاری به بازار ارز، مسائل اقتصادی را مشکل تر می کند، گفت: باید همه توان خود را به کار ببریم تا میزان ارز حاصل از صادرات را افزایش دهیم زیرا افزایش صادرات به رونق تولید منجر می شود.