بررسی جایگاه مسایل اقتصادی در انتخابات، تبیین وضعیت اقتصادی کرمان در کشور و فرصتهای پیشبرد اهداف دولت یازدهم در این استان و کابینه اقتصادی دولت یازدهم 3 محور مهم سخنان نایب رییس اتاق ایران در جمع خبرنگاران بود.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، محسن جلالپور که در جمع رسانههای استان کرمان حضور یافته بود در ابتدای این نشست در خصوص حضور هوشمندانه مردم در انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر و روستای اخیر و رقم خوردن حماسه سیاسی مدنظر مقام معظم رهبری سخن گفت.
وی با بیان اینکه محور اصلی سخنرانیها، تبلیغات و مناظره نامزدهای ریاست جمهوری مسایل اقتصادی بود اظهار داشت: اين باور به وجود آمده بود كه كساني در انتخابات شركت میکنند خواستار تغيير جدي در شرايط اقتصادي كشور و خواهان اقتصاد مردمي، آزاد و رقابتي هستند.
نایب رییس اتاق ایران به نقش بخش خصوصی در انتخابات اشاره کرد و گفت: تبیین فضای موجود و ارایه مطالبات و پیشنهادات در حوزه اقتصاد به همه نامزدهای ریاست جمهوری از جمله اقدامات بخش خصوصی بود و این توجه نامزدها به اتاق، رسالت بخش خصوصي را بيشتر ميكند. رییس اتاق کرمان ادامه داد: نظام ما مرارتها، سختیها و سعی و خطاهای زیادی تحمل کرده و صدمههایی نیز دیده است از این رو نیازمند تغییر جدی و اساسی در حوزهی اقتصاد هستیم.
وی با بیان اینکه 800 میلیارد دلار درآمد و سود کشور در 8 سال گذشته ارمغانآور بیش از 30 درصد تورم و 20 درصد و بیکاری بود اذعان داشت: این در حالی است که برخی کشورها با قدمت و ثروت پایینتر شرایط بهتری را برای رفاه مردم خود فراهم کردند. نایب رییس اتاق ایران، دلایل رقم خوردن این شرایط را تصمیمات غیرکارشناسی، غیرعلمی و شخصی عنوان کرد و گفت: دولتهای بعد باید با دقت در این موارد و عدم تکرار آن رفاه بیشتری را برای مردم و جامعه فراهم آورند.
جلالپور با اشاره به اینکه مردم خواهان رفاه بيشتر و امكان زندگي بهتر هستند، عدم وقوع بسیاری از جرم و جنایتها، جلوگیری از نفوذ فرهنگ بیگانه و شرایط اجتماعی را ایجاد فضای اقتصادی مناسب عنوان کرد و گفت: این مهم از جمله اصلیترین و مهمترین وظایف دولت یازدهم است.
نقش بخش خصوص در تشکیل کابینه اقتصادی دولت یازدهم دیگر محور سخنان نایب رییس اتاق ایران بود. وی با بیان اینکه انتخاب رييس اتاق ايران به عنوان رييس تيم اقتصادي دولت يازدهم، نشانگر عملکرد مطلوب، دقيق و كارشناسي و تبیین واقعیتهای جامعه توسط اتاق ایران است گفت: شش كميته صنعت و معدن، تجارت و توزيع، امور زيربنايي، انرژي، گردشگردي و اقتصاد كلان تشكيل شده که تبيين وضع موجود، راستيآزمايي از شرايط كشور و ارایه برنامه براي ۱۰۰ روز نخست كار دولت جديد از جمله وظايف اين كميتههاست.
جلالپور با بیان اینکه در همه اين كميته ها افراد با سابقه و با تجربه حضور دارند، تا با جمع اين مطالب رييس جمهور منتخب بتواند تا پايان تير جاري كابينه خود را انتخاب كند اظهار داشت: همچنین این كميته ها ۱۰ وزير را براي دولت يازدهم به رييس جمهور منتخب تا ۲۰ تير جاري پيشنهاد ميدهند.
وی با اشاره به شرایط سخت دولت یازدهم در مسایل اقتصادی با وجود تحریمها اذعان داشت: گذر از این فضاي نامناسب حضور همه فعالان اقتصادي و مردم را ميطلبد و بخش خصوصي نیز باید آماده كار كارشناسي، دقيق، علمي و بدون نگاه سياسي و خطي باشد.
پرداختن به اصل 44 قانون اساسی راهکاری است که نایب رییس اتاق ایران به دولت یازدهم به منظور بهبود شرایط اقتصادی پیشنهاد داد و گفت؛ خصوصي سازي در سال هاي گذشته هيچ كارايي نداشته و شبهدولتیها در یک شرایط نابرابر، از قانونی که میتوانست ریلگذاری کشور در حوزهی اقتصاد را تغییر دهد؛ ظرفیتی برای خود ایجاد کردند که هيچ آوردهاي براي كشور نداشت.
امکان صادرات 10 میلیارد دلاری محصولات استان وجود دارد
تبیین جایگاه استان کرمان در اقتصاد کشور و موقعیت این استان در پیشبرد اهداف دولت سومین محور سخنان جلالپور بود. وي پیشرفت استان کرمان طی سالهاي گذشته را مطلوب ارزیابی کرد و با بیان اینکه در زمینه سرمايه گذاري در بخش معدن، سرمايه گذاري خارجي، توسعه شهري و… اقدامات خوبي انجام شده است گفت: اما با مشاهده شرايط اشتغال و زندگي مردم به این نتیجه میرسیم که نياز به كار بيشتر و جدي تر و امکان فعالیت بیشتر وجود دارد.
رییس اتاق کرمان به شرایط ویژه كرمان در ارزآوری غیرنفتی اشاره و این استان را باظرفيت ترين استان كشور در زمینه های مختلف معدن، کشاورزی، صنعت، صنایع دستی، گردشگری و… دانست و گفت: استان هايي مانند كرمان كه ظرفيت توليد كالاهاي صادراتي بسياري را دارند نيازمند توجه ويژه تري نسبت به برخي استان هاي شمالي و مرزي كشور در دولت جديد هستند، زيرا امكان ارتقا و جهش براي به دست آوردن ارز صادراتي در اين استان وجود دارد.
جلال پور، با بیان اينكه هم اكنون صادرات استان بيش از دو ميليارد دلار است، تصريح كرد: با حمایت و همراهی دولت یازدهم افزایش این میزان تا ۱۰ ميليارد دلار وجود دارد. وی صادرات محصولات كشاورزي به ويژه خرما، پسته و برخي محصولات جاليزي و باغي در سال هاي اخير را مطلوب ارزیابی و در تولید پسته بهره وري بيشتر و استفاده بهينه از آب را پیشنهاد داد و گفت: يكپارچه كردن مديريت كشاورزي و علمي كردن ميزان برداشت و گام برداشتن در مسیر توسعه کشت گلخانه ای باید مدنظر باشد که در شرایط مطلوب محصولات گلخانه ای استان يك و نيم ميليارد دلار ارز آوري و ۳۰ هزار اشتغال را به دنبال خواهد داشت.
رییس اتاق کرمان همچنین به پتانسیل های استان کرمان در بخش معدن اشاره و با بیان اینکه، اقدامات قابل توجهی در رابطه با فولاد و زنجيره مربوط به آن انجام شده است گفت: در این خصوص بايستي مجموعههاي زيردستي را مد نظر قرار دهيم و زيرساخت های مورد نیاز در برق، آب و راه را فراهم آوریم. نایب رییس اتاق ایران همچنین به توانایی ارزآوری استان کرمان در زمینه مس و صنایعی مانند لاستیک و سیمان اشاره کرد و گفت: صادرات پنج ميليارد دلاری در مس و سنگ آهن، ۵۰۰ ميليون دلاري در كالاهاي صنعتي و ۵۰۰ ميليون دلاري در فرش طی چهار سال آينده قابل دسترسی است ضمن اینکه در بخش هايي مانند گردشگري، خدمات و فناوری اطلاعات نیز امكان صادرات وجود دارد.
جلالپور خواستار تسریع در تدوین سند توسعهی استان و هدف گذاری برای دستیابی به 10 میلیارد دلار صادرات محصولات غیرنفتی شد و گفت: با محقق شدن این مهم، شاهد اشتغال، ریشهکنی بیکاری و ایجاد رفاه عمومی در استان خواهیم بود.