EN

رییس اتاق کرمان :ثبات قوانین و داشتن برنامه راهبردی اصول اساسی توسعه ی صنعت

 رییس اتاق کرمان با حضور در برنامه زنده تلویزیونی دو نیم ساعت از شبکه خبر در خصوص چالش های تولید ، مسایل تولید صنعتی و مسایل زیست محیطی صحبت و تاکید کرد که ثبات قوانین و داشتن برنامه راهبردی مناسب از اصول اساسی توسعه ی صنعت به شمار می روند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگارانِ کرمان ، محسن جلال پور در برنامه زنده تلویزیونی “دونیم ساعت”با اشاره به رویکرد اصلى برنامه پنجم توسعه افزود: رویکرد این برنامه که جهت گیرىهاى اقتصادى، اجتماعى، سیاسى و فرهنگى کشور را از سال 1389 تا 1393 شامل مىشود “پیشرفت توأم با عدالت” است.

وی افزود: پیش بینى شده است صادرات غیرنفتى کشور در مجموع 5 ساله برنامه پنجم توسعه به 110 میلیارد دلار بالغ شود.

جلال پور خاطرنشان کرد: بر اساس این برنامه اقتصاد ایران بر اساس برنامه پنجم توسعه در سال های 1389 تا 1393 از میانگین نرخ رشد اقتصادی 8 درصدی و نرخ متوسط تورم 12 درصدی برخوردار خواهد شد.

رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه امروز در شرایطی قرار گرفته ایم که کشور وابسته به نفت و سرمایه های زیرزمینی است ، تأکید کرد باید  با سرمایه گذاری و تکمیل بخش صنعت کاری کرد تا از وابستگی کشور به نفت کاسته شود و به تولید ملی برسیم.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران، بر لزوم توجه به اهداف برنامه پنجم توسعه در حوزه صنعت تأکید کرد.

حضور بخش خصوصی در برنامه پنجم توسعه

وی افزود: لایحه برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور براساس سند چشمانداز 20 ساله با جهتگیری و دستیابی به اهداف و الزامات آن از طریق  سیاستهای کلی اصل 44 محقق می شود.

بخش خصوصی چه انتظاری از دولت دارد

نایب رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران گفت: مهمترین اصلی که امروز دولت باید به آن رعایت کند این است که دولت باید بخش خصوصی را باور و به آن اعتماد کند.

وی افزود: بر این اساس باید بسیاری از کارها را به این بخش بسپارد و او را همراه و همگام خود بداند.

بخش خصوصی وظیفه اش سرمایه گذاری لازم در صنعت است

 جلال پور با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورها  90 ـ 80 درصد از کارها حتی در حوزه نظارت به بخش خصوصی واگذار شده است ، خاطرنشان کرد: دولت باید کارهای اقتصادی و حتی بحشی از کارهای نظارتی  خود را به بخش خصوصی به عنوان امین دولت بسپارد.

وی با تأکید بر اینکه امروز سیاستگذاری و نگاه کلان به کشور نیاز است ، تصریح کرد: دولت باید مسیر کار را برای بخش خصوصی که وظیفه ایش سرمایه گذاری در صنعت است ، هموار کند.

ثبات قوانین ، داشتن برنامه و استراتژیک مناسب ، اصول اساسی برای توسعه ی صنعت اند.

وی با اشاره به اینکه برای دست یافتن به اهداف برنامه پنجم توسعه در بخش صنعت ، تنها دو سال دیگر فرصت داریم ،افزود: باید تمام تلاشمان را بکار ببریم تا از برنامه عقب نیفتیم و در مدت مورد نظر به اهداف برنامه پنجم توسعه دست یابیم.

جلال پور با بیان اینکه توسعه ی صنعت احتیاج به زمان دارد ، خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری در صنعت درازمدت است.

وی تصریح کرد: اگر بخواهیم از برنامه ی پنجم توسعه جلوتر باشیم باید یک استراتژیک ثابت داشته باشیم تا با تغییر دولت ها خللی در اهداف ایجاد نشود.

جلال پور ثبات قوانین ، داشتن برنامه و استراتژیک مناسب را اصل کار توسعه ی صنعت دانست.

از سرمایه های موجود درست استفاده کنیم.

جلال پور با اشاره به اینکه هم اکنون کمتر از 40 درصد از ظرفیت های بخش کشاورزی ، غذایی و … استفاده می شود ، گفت: استفاده از سرمایه های موجود و تکمیل سرمایه ها از اقداماتیست که باید جدی گرفته شود.

وی افزود: در بعضی از طرح ها 100 درصد سرمایه گذاری انجام شده است و تنها نیاز به تکمیل شدن دارند که  با یک برنامه ریزی دقیق می توان بدون اینکه دغدغه سرمایه گذاری داشته باشیم ، با تکمیل آنها برای نیروی انسانی اشتغالزایی ایجاد کنیم.

جلال پور با اعلام اینکه تحریم ها سبب شد از تکنولوژی عقب بمانیم ، خاطرنشان کرد: امروز بعد از مذاکرات ژنو وضعیت بهتر شده و فرصت خوبیست تا تکنولوژی کارخانه ها را بهینه و به روز کنیم.

برای توسعه ی صنعت باید زیر ساخت های آن محقق شود  

رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه در سالهای آینده برنامه های بزرگی برای فولادگیری در کشور اجرا می شود ،گفت : زیر ساخت های لازم مانند جاده ، آب ، برق ، دستگاههای حمل و نقل و … باید برای اینکار فراهم شود.

وی افزود: در مناطقی از کشور کارخانه هایی ایجاد شده که به زیرساخت های آن توجه نشده است و هم اکنون غیرفعالند.

جلال پور خاطرنشان کرد: باید برای ایجاد زیر ساخت ها در بخش صنعت یک استراتژی مناسب تعریف شود و بر این اساس به سفارش مقام معظم رهبری یک “الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت”ایجاد کنیم و اهداف بر اساس آن پایه ریزی شوند.

محیط زیست ، شرایط زیست محیطی و توسعه ی صنعت

جلال پور با تأکید بر اینکه محیط زیست و قوانین زیست محیطی عامل بازدارنده ای در راه توسعه نیستند ، افزود: متأسفانه طی سالهای اخیر به ناچار به استفاده از امکاناتی روی آورده ایم که نه بهره وری کافی را دارند و نه از نظر زیست محیطی مناسبند( ماشین های چینی ) که این باید اصلاح شود.

جلال پور تصریح کرد: در ماده 172 لایحه برنامه پنجم توسعه آمده است که كلیه واحدهای بزرگ تولیدی، صنعتی، عمرانی، خدماتی و زیربنایی موظفند تا به منظور كاهش عوامل آلوده كننده و مخرب محیط زیست طرحها و پروژههای بزرگ تولیدی، خدماتی و عمرانی خود را پیش از اجرا و در مرحله انجام مطالعات امكان سنجی و مكانیابی براساس ضوابط مصوب شورای عالی محیط زیست مورد ارزیابی اثرات زیست محیطی قرار دهند.  

وی با تأکید بر اینکه جزو وظایف و رسالت های ماست که هوا ، آب و خاک سالم را برای نسل آینده نگه داریم ، یادآور شد: متأسفانه بعضی از کارخانه ها و اتومبیل ها دهها برابر بهره وری آلودگی تولید می کنند که رعایت نکات زیست محیطی باید جزو اصلی ترین رسالت ها باشد.

خبرنگار: بهادری