EN

همایش راهکارهای ورود به بازار اندونزی در اتاق کرمان برگزار شد

پنجمین همایش از سلسله همایش‌های آشنایی فعالان اقتصادی کرمان با بازارهای خارجی، با عنوان راهکارهای ورود به بازار اندونزی با حضور رایزن بازرگانی ایران در کشور اندونزی، معاون توسعه و سرمایه گذاری اتاق کرمان، معاونان شرکت شهرک‌های صنعتی، معاونان توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمان و جمعی از فعالان و مسئولان اقتصادی کرمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، معاون توسعه و سرمایه گذاری اتاق در این همایش با بیان اینکه بانک اطلاعاتی از تجار و بازرگانانی که قصد حضور در بازارهای خارجی در قالب نمایشگاه یا هیات‌های تجاری را دارند، ایجاد می‌شود، اظهار داشت: روابط عمومی اتاق بازرگانی کرمان از مدتی قبل، ایجاد بانک اطلاعاتی تجار و بازرگانان برای حضور تجار خارجی در دیگر کشورها را در دستور کار قرار داده است.

سید محمد ابراهیم علوی تصریح کرد: با همکاری خوب بین سازمان صنعت و معدن، شرکت شهرک‌های صنعتی، سازمان توسعه تجارت، اتاق اصناف و اتاق بازرگانی کرمان تاکنون همایش‌های مختلفی در این زمینه در اتاق کرمان برگزار شده است. وی خاطرنشان کرد: در این همایش شرایط حضور و نحوه کار برای حضور تجار و بازرگانان در نمایشگاه بین‌المللی صنایع غذایی اندونزی تشریح می‌شود.

در ادامه این همایش رایزن بازرگانی ایران در کشور اندونزی به تشریح بازار این کشور پرداخت و با بیان اینکه حجم مبادلات تجاری بین ایران با کشور اندونزی در سالهای اخیر سیر نزولی یافته و در سال ۲۰۱۳ به ۱۵۹میلیون دلار رسیده است، گفت: این در حالی است که در سال 2009 این رقم به حدود 540 میلیون دلار رسیده است.

سیدرضا سیدآقایی، قطعات خودرو، میگو، وسایل پزشکی، ماده اولیه شکلات، قهوه، منسوجات، لاستیک کائوچویی و کفش را از جمله کالاهای صادراتی اندونزی عنوان کرد و گفت: بیش از 70درصد تولیدات کفش در اندونزی کفش‌های ورزشی هستند که به دیگر نقاط جهان صادر می‌شوند.

رایزن بازرگانی ایران در اندونزی با اشاره به اینکه ساخت هتل‌ها و مراکز اقامتی و صنایع دستی پارچه‌ای در این کشور رونق دارد تصریح کرد: بازار صنایع دستی نظیر ترمه و پارچه‌های قلم‌کار در اندونزی بسیار گسترده است، و شرایط خوبی برای حضور صنایع دستی ایران و استان کرمان دراین کشور فراهم است.

وی با اشاره به غیبت ایران در جمع صادرکنندگان محصول به اندونزی، گفت: اندونزی سالانه حدود 6میلیون تن غلات وارد می‌کند که کشور نزدیک ما یعنی ترکیه حجم بالایی از این نیاز را تامین می‌کند.

سیدآقایی واردات غذا و آشامیدنی در این کشور را مهم دانست و افزود: در سال 2013 این کشور تنها در واردات این دو محصول 11.8میلیارد دلار هزینه کرده است و 55 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور مصرف می‌شود که رقم بالایی است.

وی  اظهار کرد: اقلام صادراتی ایران به اندونزی اغلب انواع خرما مضافتی، زاهدی، درجه‌های مختلف خرماهای گرمسیری و شیره‌های نباتی و چای سیاه بوده است.

رایزن بازرگانی ایران در اندونزی با بیان اینکه درمان‌ها در اندونزی عمدتاً از طریق طب سنتی و استفاده از گیاهان دارویی است اظهار داشت: استان کرمان شرایط خوبی برای صادرات گیاهان دارویی دارد و چون بازار رقابت زیادی در این حوزه در اندونزی وجود ندارد، می‌تواند یکی از زمینه‌های صادراتی کرمان به اندونزی باشد.