عکس از خبرگزاری فارس
یک روز پس آنکه رییس اتاق تهران از ادغام وزارتخانههای صنایع و معادن و بازرگانی در جهت اجرای اصل ۴۴ استقبال کرد، اسدا… عسگراولادی این طرح را ناکارآمد دانست و گفت: ادغام بازرگانی و صنايع و معادن هيچ مزيتي ندارد و در حال حاضر مفيد نيست؛ چرا كه دو وزارت خانه جا افتادهاند و به لحاظ شكلي امور مربوط به آنها متفاوت است.
اسدا… عسگراولادي در گفتوگو با «فارس» افزود: صنعت فعاليت زمانبري است. در حال حاضر صنعت و معدن گرفتاريهاي بيشماري دارند؛ در حالي كه بازرگاني كار خريد و فروش و توزيع را به عهده دارد و بيشتر به صورت ستادي اداره ميشود و بدان معنايي كه در صنعت است نياز به كار تخصصي ندارد.
رييس فراكسيون صادرات اتاق ايران گفت: ادغامهاي ديگر مثل وزارت رفاه، كار و بيمههاي اجتماعي جای بحث دارد و با هم همگن هستند؛ در حالي كه صنعت و بازرگاني با هم همگن نيستند و ادغام اينها باعث به وجود آمدن مشكلاتي ميشود.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا توليد موتور محرك بازرگاني نيست، اظهار داشت: توليد مرتبط با بازرگاني نيست و تنها قسمتي از توليد به صادرات مربوط ميشود.
عضو هيات نمايندگان اتاق ايران گفت: يك وزير نميتواند به طور همزمان به امور مربوط به صنعت، معدن و بازرگاني برسد؛ چرا كه باعث به وجود آمدن يك بوروكراسي شديد ميشود. وي با اشاره به مشكلات ادغام وزارت صنايع و وزارت معادن گفت: وزير صنايع هم اكنون نميتواند به همه امور «صنعت» و «معدن» برسد، چه برسد به اينكه بازرگاني و توزيع را هم به آن اضافه كنيم؛ مگر اينكه معاونان متعددي داشته باشد كه باز هم تفاوت چنداني با حالت فعلي نميكند.
عسگراولادي در پاسخ به سوال فارس در خصوص اينكه آيا اين طرح در راستاي اصل ۴۴ و واگذاري شركتهاي دولتي ميتواند جوابگو باشد، اظهار داشت: اصل ۴۴ بحث مستفاد خودش را دارد، تاكنون دولت با اصل ۴۴ تعارف كرده است؛ به طوري كه ما اصل ۴۴ را به طور كامل پياده شده نميبينيم.
وي افزود: تاكنون خصوصيسازي واقعي صورت نگرفته است، از خودشان ميخرند و به خودشان ميفروشند و بايد توجه داشته باشيم فروش ۳درصد سهام يك بانك در تصميمگيريهاي هيات مديره تاثيري ندارد و تنها نقش كارگشايي را براي آن بانك بازي ميكند. وي افزود: خصوصيسازي زماني اتفاق ميافتد كه تا ۵۰درصد سهام فروخته شود.
منبع: دنیای اقتصاد، سه شنبه ۲ تیرماه ۸۸