رییس انجمن پسته ایران گفت: با توجه به کمبود آب و مشکلات فراوان دیگر، چارهای جز افزایش بهرهوری نداریم و باید میزان برداشت در هکتار را افزایش دهیم، در غیر این صورت حتی اگر با مشکل کمبود آب هم مواجه نباشیم، در رقابت با سایر کشورها به شدت عقب می مانیم و نمیتوانیم شرایط رقابتی ایجاد کنیم.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، محسن جلالپور که در مجمع سالیانه انجمن پسته ایران سخن می گفت، با بیان اینکه همکاری، همراهی، تامل، اطلاعرسانی، بهروز کردن و انتقال دانش و اطلاعات به مجموعه باغداران وظیفه همه فعالان در صنعت پسته است، اظهار داشت: در سفر اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس به کرمان، مشکل مالیات بر ارزش افزوده پسته خشک و مشکل ارایهی فاکتور از سوی باغداران با پیگیری اتاق کرمان و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، برطرف شده و دیگر نیازی به ارایهی فاکتور توسط باغداران نیست.
رییس اتاق کرمان با اشاره به وضعیت بحرانی تولید پست، اظهار داشت: متاسفانه برداشتهای بیرویه از سفرههای آب زیرزمینی باعث شده موضوع اُفت آبهای زیرزمینی در ایران، به موضوع روز دنیا تبدیل شود و این در حالی است که 65 درصد منابع آبی کشور هدر می رود.
جلال پور با بیان اینکه پیش از دولت، مالکان زمین باید بهدنبال استفادهی بهینه و حداکثری از منابع آب باشند، به مشکلات سم و کود اشاره کرد و با بیان اینکه میزان خاصیت بخشی برخی کودها صفر است و بخشی از سمها زیان فراوانی دارند، گفت: تیمی در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل و مامور بررسی وضعیت سم و کود مصرفی شده که این کمیته، نتیجهی بررسی خود را به وزیر ارجاع داده و استانداردهایی بر اساس آن بهزودی اعلام و اجباری میشود.
رییس انجمن پسته ایران از برگزاری انتخابات سومین دورهی انجمن پسته در ماههای آینده خبر داد و خواستار تلاش اعضای انجمن در راستای حضور بیشتر، افرایش حیطهی فعالیت انجمن و بهینهسازی تولید پسته شد. وی با اشاره به افزایش تولید پسته در سالجاری گفت: میزان تخمینی کل پسته امسال در جهان، 400 تا 600 هزار پوند برآورد شده که سهم ایران از نظر وزنی حدود 220 هزار تن خواهد بود.
نایب رییس اتاق ایران با بیان اینکه عرضهی تدریجی، بهترین راه فروش پسته است، به تولیدکنندگان پسته پیشنهاد داد، محصولات خود را بهصورت تقسیمبندیشده وارد بازار کنند و افزود: بخشی از محصول را در نیمهی دوم سالجاری و بخش دیگر را در نیمهی نخست سال آینده وارد بازار کنند و نگران اُفت قیمت یا به امید افزایش قیمت محصول نباشند.
لازم به ذکر است در این جلسه حمید فیضی، دبیرکل انجمن پسته گزارش جامعی از صورت وضعیت هزینهها و وصولیهای این انجمن در سال 92 و مقایسه آن با سال 91 ارایه داد.