EN

کارگروه بخش خصوصی ، محور تدوین برنامه ششم توسعه است

معاون هماهنگی اقتصادی وزیر کشور در نشست مشترک با فعالان اقتصادی استان کرمان از حضور بخش خصوصی به عنوان یکی از کارگروه های محوری تدوین برنامه ششم توسعه اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی کشور خبر داد.

 

به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان ، معاون هماهنگی اقتصادی وزیر کشور در نشست هم اندیشی توسعه فضای کسب و کار استان کرمان ، گفت : کارگروهی با حضور فعالان بخش خصوصی به عنوان یکی از کارگروه های محوری برای تدوین برنامه ششم توسعه کشور پیش بینی شده است  .

فروزان مهر با اشاره به نگاه دوری از تمرکزگرایی ملی در وزارت کشور تصریح کرد : همه ی استان های کشور در تدوین برنامه ششم مشارکت جدی خواهند داشت.

وی در ادامه ضمن اشاره به حجم پروژه های عمرانی نیمه تمام در استان های کشور تاکید کرد : دولت بر پرداخت سهم واحدهای تولیدی از یارانه ها اصرار دارد.

فروزان مهر گفت : کشور ما در سواحل جنوبی دارای ظرفیت های سرمایه گذاری بکری است و لازم است برای سرمایه گذاری به توانمندی ها و ظرفیت های منطقه ای توجه بیشتری شود.

در ادامه این نشست که با حضور جمعی از مدیران کل دستگاه های اجرایی و فعالان بخش خصوصی در محل اتاق کرمان برگزار شد ، رییس اتاق کرمان نیز از عدم وجود زیرساختهای کافی برای بهره برداری از سرمایه گذاری های انجام شده در استان کرمان ابراز نگرانی کرد.

جلال پور گفت : در وضعیت فعلی حتی در صورت افتتاح تعدادی از این پروژه ها ، بخشی از زیرساخت ها به اندازه کافی برای بهره برداری وجود ندارد.

در ادامه این نشست تعدادی از فعالان اقتصادی و مدیران دستگاه های اجرایی استان کرمان به ارایه نقطه نظرات خود در بخش های مختلف برای توسعه فضای کسب و کار استان پرداختند.

 

انسان توسعه یافته ، محرک توسعه است

سید مهدی طبیب زاده ، نایب رییس اتاق کرمان در این نشست گفت : امروزه توسعه ، توسعه فیزیکی نیست . توسعه نرم افزاری و انسانی است و انسان توسعه یافته محرک توسعه است و نه منابع طبیعی.

رییس کمیسیون صنعت اتاق ادامه داد: اگر به این موضوع توجه نشود هیچ اتفاقی در توسعه نخواهد افتاد و همه ی برنامه های توسعه به سرنوشت برنامه های توسعه چهارم و پنجم و قانون بهبود فضای کسب و کار دچار می شوند.

طبیب زاده با اشاره به این موضوع که اگر انسان توسعه یافته در تصمیم سازی و تصمیم گیری و اجرا حضور نداشته باشد ، مواهب و مزیت های نسبی از بین می روند گفت : باید شاکله ی برنامه ها ، انسان توسعه یافته باشد.

 

تعلق خاطر یکی از کلیدهاست

 رییس مرکز تحقیقات و بررسی های اقتصادی اتاق کرمان هم در این نشست با اشاره به عامل نیروی انسانی در پیشبرد اهداف توسعه ای گفت : سرمایه اجتماعی دارای چهار شاخصه ی اعتماد اجتماعی ، انسجام اجتماعی ، مشارکت اجتماعی و احساس تعلق است که این چهار شاخصه در فضای فعلی جامعه ی ما متبلور نشده اند.

مسعود رشیدی نژاد افزود : اگر شناسایی و ارتقای سرمایه اجتماعی در بدنه کارشناسی دولت اتفاق بیفتد ، موجبات توسعه یافتگی فراهم می شود.

 

مشکلات بانکی و تورم گریبانگیر است

محمد نخعی نژاد ، عضو کمیسیون صنعت اتاق نیز گفت : مشکلات بانکی و تورم موجود باعث عدم توسعه و غیر فعال شدن واحدهای تولیدی به عنوان موتورهای محرکه توسعه شده است.

 

دولت چابک شود

محمد علی احمدی عضو سابق هیات نمایندگان اتاق کرمان گفت : لازم است دولت کوچک ، چابک و تخصصی تر شود .

وی تاکید کرد : دولت باید در بازنگری فرآیندهای پیچیده کاغذ بازی اداری تجدید نظر کند.

 

دولت بسترسازی کند

عبدالرضا تحسینی رییس کمیسیون معدن اتاق کرمان هم در این نشست ضمن تقدیر از رویکرد مناسب استاندار کرمان در بحث توسعه اقتصادی تاکید کرد : دولت باید بیش از پیش زمینه ساز حضور و فعالیت بخش خصوصی در اقتصاد کشور به منظور توسعه باشد.

 

معاون اتاق و سه نکته کلیدی

سید محمد ابراهیم علوی معاون توسعه و سرمایه گذاری اتاق نیز در این نشست گفت : لازم است دولت و مجلس در رسیدگی به قوانین مزاحم توسعه و سرمایه گذاری که توسط کمیته ماده 76 احصا و به مرکز ارسال شده اند ، همت ویژه ای داشته باشند.

علوی افزود : باید توجه داشت که رقابت شرکت های بزرگ دولتی با بخش خصوصی باعث بروز فساد خواهد شد که با اصل توسعه در تضاد است .

معاون توسعه اتاق همچنین پیشنهاد کرد قانونی برای ثبت وقایع روزانه استانداران به تصویب برسد تا استانداران در پایان دوره های خدمت خود در استان های مختلف بتوانند تجربیات خود را به استانداران بعدی منتقل نمایند.

 

جایگاه فرهنگ را جدی بگیریم

در ادامه پیمان سالاری شریف ، عضو کمیسیون صنعت اتاق با اشاره به لزوم توجه به مباحث فرهنگی اقتصاد گفت : باید در یک اقدام فرهنگی موثر ، معنی منافع ملی برای همه ی افراد جامعه تبیین شود تا هر کس منافع خود را در منفعت ملی ببیند و از بروز تضاد ملی جلوگیری کنیم .

سالاری شریف خواستار تسریع در ابلاغ آیین نامه های اجرایی قانون بهبود مسمتر محیط کسب و کار ، عملیاتی کردن فرآیند پنجره ی واحد به عنوان یک درمانگر در زمان فعلی و همگرایی در سطح مدیران و کارشناسان دستگاه های اجرایی شد.

 

آب ، فعلا صرفه جویی

دبیر کمیسیون کشاورزی و آب اتاق کرمان هم بار دیگر بر لزوم بهینه سازی مصرف آب تاکید کرد .

محسن رشید فرخی گفت : انتقال آب حوزه به حوزه برای کشاورزی مقرون به صرفه نیست .

عضو هیات رییسه اتاق کرمان تاکید کرد : انتقال آب تبعات اکوسیستمی و اجتماعی دارد و برای انتقال آن باید همه ی جوانب در نظر گرفته شود.

 

در ادامه این جلسه تعدادی از مدیران دستگاه های اجرایی نیز به بیان نقطه نظرات خود پرداختند .

 

هزینه ی پول افزایش یافته است

در ابتدا دبیر شورای هماهنگی بانک های استان از افزایش هزینه پول در بانک ها خبر داد.

امیری گفت : همزمان با افزایش هزینه های پول برای بانک ها ، نظارتی بر فعالیت تعدادی از موسسه های مالی در کشور وجود ندارد و این موسسات با ارایه سودهای غیر مصوب باعث بروز اختلال در جذب سپرده ها شده اند.

 

امسال هم خرماها خشکیده اند

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز از بروز عارضه ی خشکیدگی خوشه های خرما در سه شهرستان استان خبر داد.

سعیدی گفت : میزان این خشکیدگی از 20 تا 90 درصد است و ادامه ی این روند باعث بروز مشکلات اقتصادی و اجتماعی خواهد شد.

 

برنامه راهبردی سازمان صنعت

معاون برنامه ریزی سازمان صنعت معدن و تجارت کرمان هم گفت : برنامه راهبردی این سازمان در مقطع زمانی فعلی ، تکمیل زنجیره های ارزش افزوده در صنایع معدنی با حداقل نیاز به مصرف آب است.

غفاری افزود: هر چند تنها یک سوم از آب مصرفی در بخش صنعت استفاده می شود اما ما در تلاش هستیم تا با تکمیل حلقه های ارزش افزوده در بخش های فولاد ، مس و زغالسنگ ، از حداقل مصرف آب ، بیشترین سود را عاید استان نماییم.

وی همچنین از عدم وجود سرمایه در گردش ، عدم وجود زیرساخت ، عدم وجود توسعه یافتگی و همچنین وجود قوانین مزاحم در توسعه به عنوان مشکلات فعلی برای تحقق توسعه در بخش تولید یاد کرد.

 

محمود وفایی مدیرکل تحول اداری استانداری کرمان هم با اشاره به وضعیت فعلی نظام اداری در ایران گفت : برای تحقق اهداف و برنامه های نقشه راه نظام اداری در ایران ، نیازمند  اراده و باور ، به عنوان شرط های کافی هستیم.