در تازه ترین نشست هیات نمایندگان اتاق کرمان از راه اندازی بورس کالا تا برگزاری همایش معرفی و جذب سرمایه گذاری و تشریح وضعیت کم آبی در استان کرمان بحث و تبادل نظر شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان ، محسن جلال پور در جلسه اخیر هیات نمایندگان از پیگیری اتاق کرمان برای راه اندازی بورس کالا در استان خبر داد.
جلال پور گفت : پس از سفر اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس و پیگیری های انجام شده توسط هیات نمایندگان اتاق کرمان به نمایندگی جلیل کاربخش راوری و با همکاری نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس و تالار بورس کرمان ، مقدمات راه اندازی بورس کالا در استان کرمان در حال اجراست .
وی از تولیدات راهبردی استان همچون پسته و خرما به عنوان کالاهای اصلی مورد نظر برای ارایه در بورس کالای استان کرمان یاد کرد.
جلال پور افزود : نشست هماهنگی بورس کالا با حضور مسوولان آن در هفته اول مهرماه در اتاق کرمان برگزار می شود
در این نشست جلیل کاربخش راوری ، محمد علی محمد میرزاییان و حمید حسام به عنوان اعضای کارگروه پیگیری بورس کالای استان معرفی شدند.
همایش معرفی فرصت ها و جذب سرمایه گذاری استان کرمان
رییس اتاق کرمان همچنین از برگزاری همایش معرفی فرصت ها و جذب سرمایه گذاری در نیمه اول دی ماه در کرمان خبر داد.
جلال پور گفت : این همایش با دعوت از میهمانانی از سراسر کشور و علاقمندان به سرمایه گذاری در استان از خارج از کشور برگزار می شود.
آب استان از اولویت های هیات نمایندگان اتاق کرمان بوده است
رییس اتاق کرمان در بخش دیگری از صحبت های خود گفت : در ابتدای فعالیت دوره هفتم هیات نمایندگان اتاق ، مساله آب در کنار گردشگری ، توسعه صنایع فولادی و فرش کرمان یکی از چهار محور اساسی مورد توجه هیات نمایندگان اتاق بوده است .
وی افزود : بر اساس همین توجه اندیشکده تدبیر آب ایران در اتاق کرمان تشکیل شد و امروز نیز در کارگروه آب نقش محوری ایفا می کند.
جلال پور ضمن تاکید بر مدل های موفق مدیریت آب در دنیا گفت : چنانچه مالکیت آب در اختیار مردم باشد و بازار آب راه اندازی شود ، مردم بیش از پیش قدردان این نعمت خواهند بود و از هدر رفت آن جلوگیری می کنند.
رییس اتاق کرمان در خصوص هزینه انتقال آب حوزه به حوزه به استان کرمان نیز گفت : بر اساس برآوردهای تقریبی هر متر مکعب آب شیرین منتقل شده به استان حدود 14 هزار تومان هزینه خواهد داشت که به هیچ وجه در تولید محصولات کشاورزی مناسب نیست.
رییس انجمن پسته ایران در تشریح این موضوع گفت : ما در حال حاضر به ازای استفاده از هر متر مکعب آب تنها 120 گرم محصول پسته تولید می کنیم و البته پسته محصولی ارز آور و صادراتی است در حالی که در کشوری مانند تاجکستان از هر متر مکعب آب به طور متوسط دو و نیم کیلوگرم محصول تولید می کنند.
وی گفت : جای ناراحتی دارد از این که بگوییم ما در 50 سال گذشته بر اساس قیمت های امروز حدود 80 میلیارد دلا آب مصرف کرده ایم و تنها 30 میلیارد دلار درآمد از محل صادرات پسته داشته ایم.
رییس اتاق کرمان فرهنگ سازی در خصوص استفاده بهینه از آب را وظیفه همگان دانست و گفت : باید از طریق روش های مختلف مشارکت مردمی را جلب نماییم چرا که تجربه ثابت کرده است حضور مردم همواره به موفقیت طرح ها منجر شده است.
به هماهنگی بیشتر نیاز داریم
رییس کمیسیون صادرات و عمران اتاق هم در این نشست خواستار ارایه تمهیداتی برای همگرایی و هماهنگی بیشتر بخش خصوصی با بخش دولتی شد.
محسن ضرابی گفت : امروز توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی ، جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی و توجه به صنعت گردشگری می تواند کمک شایانی به توسعه اقتصادی و خروج از رکود بنماید.
عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان تاکید کرد: باید از حضور نمایندگان شرکت های فنی و مهندسی خارجی نیز برای معرفی توانمندی های گردشگری استان استفاده نماییم.
میزگردهای اقتصادی در اتاق برگزار می شود
همچنین در این نشست اعلام گردید میزگردهای اقتصادی در حوزه های مختلف با بررسی مسایل روز برگزار می شود. بر این اساس مقرر شد میزگرد گردشگری در اولین هفته مهرماه در اتاق کرمان برگزار گردد.