در نشست فعالان اقتصادی استان کرمان با سفیر کشور اوگاندا در ایران، مقرر شد کمیته بررسی راهکارهای توسعه روابط تجاری کرمان با کشورهای آفریقایی، تشکیل شود.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، معاون توسعه و سرمایه گذاری اتاق کرمان در این نشست به تشریح وضعیت و پتانسیل های استان پرداخت و گفت: کشورهای آفریقایی و به ویژه اوگاندا نیازمند انواع کالای ایرانی هستند و بازرگانان و سرمایهگذاران کرمانی می توانند از این فرصت به خوبی استفاده کنند.
سیدمحمد ابراهیم علوی با بیان اینکه کمیته کارشناسی فعالان اقتصادی کرمان و سفارت اوگاندا تشکیل خواهد شد، گفت: در این کمیته، فرصتهای تجاری، سرمایهگذاری و راهکارهای توسعه روابط کرمان با کشورهای آفریقایی به ویژه اوگاندا و شش کشور همسایه آن بررسی میشود.
وی از برگزاری همایشی با حضور سفیران کشورهای آفریقایی در کرمان خبر داد و هدف از سفر سفیر اوگاندا به کرمان را تشریح راههای ارتباط و شناخت بیشتر شرکتها، سرمایهگذاران و بازرگانان کرمانی با اوگاندا عنوان کرد و گفت: رشد اقتصادی سالانه اوگاندا، هفت درصد است و از سال2005 برنامهریزی منظمی برای تعیین و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری این کشور انجام شده است.
همچنین رییس کمیسیون معدن اتاق کرمان، اوگاندا را کشور شاخصی از نظر رشد اقتصادی در آفریقا دانست و گفت: اوگاندا از باثباتترین و موثرترین کشورهای حوزهی دریاچهی ویکتوریاست. عبدالرضا تحسینی با اشاره به فعال بودن جمع بزرگ تجار ایرانی در تانزانیا، این را به معنی تمایل و توان ایرانیها برای فعالیت تجاری در آفریقا دانست و گفت: اما باید ببینیم در سالهای اخیر چه اتفاقی افتاده که این همکاریها کمرنگ شده است.
وی با بیان اینکه تجار ایرانی نقاط ضعف و قوت خود را میدانند و از شرایط تجارت خارجی آگاه هستند، اظهار داشت: تجار ایرانی در معاملات و تجارت با کشورهای همسایهی خود، کمترین مشکل را دارند و رفت و آمد به این کشورها با سهولت انجام میشود که این مهم در توسعه روابط تجاری با کشورهای افریقایی نیز بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
تحسینی از توجه کشورهای آفریقایی به کشورهای آمریکایی و اروپایی نسبت به کشور ایران انتقاد کرد و افزود: تجربه نشان داده که تجار و سرمایه گذاران آمریکایی و اروپایی نسبت به ایرانی ها از مزایا و امکانات و توجه بیشتر و بهتری در افریقا برخوردار بوده اند که رفع این معضل میتواند در ایجاد روابط جدید موثر باشد.
همچنین سفیر کشور اوگاندا در این نشست به توانمندیهای ایران در مقایسه با سایر کشورهای منطقه اشاره کرد و گفت: در زمینههای کشاورزی، معادن، سدسازی، جادهسازی و قطعهسازی، پزشکی و تجهیزات آن، ایران از بسیاری از کشورهای منطقه بهتر است و موقعیت بسیار خوبی دارد. محمد احمد کیسوله ادامه داد: اما، عدم بازاریابی مناسب یکی از ضعفهای بزرگ صادرات ایران است، محصولاتی در کشور شما وجود دارد که جز ایران در هیچجا یافت نمیشود؛ ولی متاسفانه از این فرصت به خوبی استفاده نمیشود و خیلی از کشورها از این ظرفیت ایران آگاه نیستند.
وی با بیان اینکه بازارهای اطراف ایران مثل عراق، افغانستان و پاکستان بیش از ایران شناخته شده و مطرح هستند، تصریح کرد: فعالان اقتصادی باید در جست و جوی بازارهای گستردهتر باشند زیرا برقراری رابطه صمیمانه با کشورهای آفریقایی، می تواند آینده روشنی برای ایران رقم بزند.
شیخالسفرای کشورهای آفریقایی در ایران، به حضور میدانی بازرگانان و تجار کرمانی در بازارهای آفریقا تاکید کرد و گفت: باید برای حضور در نمایشگاههای دایمی برنامهریزی عملیاتی صورت گیرد. کیسوله با بیان اینکه هندوستان و پاکستان محصولاتی مشابه ایران اما با کیفیت پایین تر دارند و اگر شما خودتان را بهطور گسترده معرفی نکنید، کشورهای آفریقایی برای تامین نیازهای خود به سراغ آنها می روند افزود: ایرانیها میتوانند ظرف مدت پنج دقیقه ویزا بگیرند و به مدت سه ماه برای رفت و آمد بین سه کشور اوگاندا، تانزانیا و کنیا از آن استفاده کنند.
سفیر اوگاندا در ایران، به برخی بدبینیها و بزرگ نمایی ها در خصوص دو کشور آفریقا و ایران اشاره کرد و گفت: عدهای، آفریقایی ها را مردمی فقیر، بیسواد و رو به نابودی نشان میدهند، اما هنطور که در مورد ایران نیز مطالبی خلاف واقع گفته می شود، در مورد افریقا نیز اینگونه است. وی، با بیان اینکه حتی در برخی ارگانهای دولتی آفریقا نیز این دید منفی نسبت به ایران وجود دارد، تصریح کرد: این معظل ناشی از بزرگنمایی منفی در مورد ایران در رسانه های بیگانه است اما وظیفهی ماست که این دید منفی را اصلاح کنیم.
شیخالسفرای کشورهای آفریقایی در ایران، با اشاره به اینکه 10 سال بهعنوان سفیر در ایران و قبل از آن در کشورهای عربی بهعنوان سفیر حضور داشته است، گفت: ایران را بهعنوان بهترین کشوری که تا به حال در آن سفیر بودهام، به سایرین معرفی میکنم. کیسوله، با اشاره به اینکه ایران فرصتهای گردشگری و اقتصادی فوقالعادهای دارد، گفت: فرصتهای همکاری اقتصادی در کرمان نیز مطلوب است و ما بسیار علاقهمندیم از این فرصتها استفاده کنیم، اکنون شرکتهای آفریقایی بسیاری در ایران فعالیت می کنند که دولت ایران نیز برای گسترش رابطهی صمیمانه و محکم با آفریقا گام هایی را برداشته است.
کیسوله با اشاره به جمعیت ششصد میلیونی هفت کشور آفریقایی، این مهم را فرصت بسیار مناسبی برای تجار کرمانی دانست و گفت: در حال حاضر تنها 20 شرکت ایرانی در زمینههای مختلف فروشگاهی، صنعتی و مسکن در کشورهای آفریقایی فعال هستند که امیدواریم در آینده نزدیک میزان همکاری ایرانی ها با کشورهای آفریقایی گسترش یابد.