نماینده اتاق ایران در همایش بزرگداشت روز صادرات استان کرمان تاکید کرد با توجه به کاهش درآمدهای نفتی کشور ، دولت باید تدبیری بیندیشد تا قرار نباشد جهش در دریافت مالیات از بخش خصوصی جایگزین این کسری درآمد گردد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی استان کرمان ، محمد حسین کریمی پور در همایش بزرگداشت روز صادرات استان کرمان با اشاره به کاهش قیمت نفت در روزهای اخیر و کاهش درآمد دولتهای وابسته به نفت گفت : دوران نفت گران گذشته است و اقتصاددانان گمان می کنند نفت در سالهای پیشرو در فاصله 40 تا 60 دلار در بشکه باید فرض شود. دولت ما که با نصف شدن میزان صادرات در فشار درآمدی قرار گرفته بود حالا با نصف شدن قیمت در فشار مضاعف قرار می گیرد. این که گفته می شود این کسری بودجه از منابع دیگر تامین خواهد شد ، احتمالا منظور تامین آن از محل دریافت مالیات است .
وی در ادامه ، به مقایسه حجم دو دولت ایران و ژاپن پرداخت و گفت : ژاپن با 130 میلیون جمعیت ، دارای 370 هزار کارمند در بخش دولتی است که قرار است این تعداد را به 310 هزار نفر کاهش دهد و این در حالی است که ایران با جمعیتی در حدود نصف جمعیت ژاپن حدود دو و نیم میلیون نفر کارمند دارد.
کریمی پور افزود : حالا که دوران درآمدهای کلان نفتی به پایان رسیده است و قرار است منابع درآمدی دولت به سمت دریافت مالیات سوق پیدا کند ، چنانچه دولت نسبت به تعدیل رابطه یک به بیست و هشت کارآمدی یک کارمند دولت ایران نسبت به کارمند دولت ژاپن اقدام کند بخش خصوصی با رضایت خاطر در هر شرایطی مالیات خود را پرداخت می کند . اما گویا قرار است دولت فربه و بزرگ ایران تا پایان سال جاری 180 هزار کارمند دیگر را استخدام کند! تعداد کل کارمندان قوا و نیروهای مسلح رویهم بیش از سه و نیم میلیون نقر است. با این وضع اگر یک ریال هم صرف طرحهای عمرانی نشود باز درآمد دولت کفاف هزینه مستخدمین حاکمیت را نمی دهد.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران تاکید کرد : منصفانه و انجام شدنی نیست که برای حفظ انبوه پر تعداد و کم کار کارمندان ، بخش خصوصی و فعالان اقتصادی بار پرداخت مالیات به دلیل کاهش قیمت نفت را به دوش بکشند و به همین دلیل نظام اقتصادی ایران نیازمند یک بازنگری عمیق و اساسی است .
کریمی پور تصریح کرد : حتما بخش خصوصی ایران نخواهد توانست با وضعیت موجود جور حذف شدن و بخار شدن سه چهارم درآمدهای نفتی 120 میلیارد دلاری را بدوش بکشد و باید در این خصوص تدبیری اندیشیده شود.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود در پاسخ به توصیه یکی از مسئولین استانی در کاهش تکیه بنگاهها به سیستم بانکی ، با اشاره به سوابق بانکداری در اروپا و ایران گفت : قرنها است که مفهوم بانک و مفهوم جدا کردن تامین اعتبار از وظایف بنگاهی به رسمیت شناخته شده است .
کریمی پور در ادامه افزود : چنانچه نگاه منصفانه ای به اتفاقات گذشته داشته باشیم در خواهیم یافت که شرایط فعلی حاکم بر بانک های ایران نتیجه مدیریت ناکارآمد دولتی بر بانک ها ، انباشت تکالیف غیر قابل انجام برای بانک ها و حمایت از بنگاه های بزرگ دولتی در پس ندادن پول بانک ها بوده است.
نماینده بزرگترین تشکل بخش خصوصی کشور گفت : به نظر من بهترین تدبیر در این خصوص کوچکتر کردن دولت و بهره ور کردن آن است و ما دوست داریم تدابیر دولت تدبیر و امید را در موضع گیری ها و در صحنه های عملیاتی ببینیم.
کریمی پور در پایان جمع بندی شجاعانه مسوولان استان و همراهی نمایندگان مجلس استان کرمان در مورد آب و التزام به 17 راهکار برای کاهش مصرف را نقطه قوتی برای استان دانست. او پیشنهاد استاندار کرمان به دولت برای اجرای پایلوت طرح کوچک سازی دولت در استان کرمان را نیز فرصتی برای احیای اقتصاد استان دانست.