EN

نشست فعالان بخش خصوصی کرمان با رییس اتاق بازرگانی عمان برگزار شد

نشست فعالان بخش خصوصی کرمان و رییس اتاق بازرگانی عمان با حضور استاندار، معاون برنامه‌ریزی استانداری، نایب رییس اتاق ایران، رییس سازمان امور مالیاتی، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت و جمعی از مسوولان دولتی در محل استانداری کرمان برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، در ابتدای این نشست رییس اتاق کرمان با اشاره به حضور رییس اتاق بازرگانی عمان در ایران و دیدار وی با رییس اتاق ایران و استاندار کرمان، اظهار داشت: پیش از این، همکاری های خوبی بین ایران و عمان انجام شده اما آنگونه که باید، نتوانستیم از ظرفیت های طرفین استفاده کنیم که امیدواریم پس از این سفر فصل جدید همکاری های بین دو کشور کلید بخورد.

محسن جلال پور به بیان مزیت های همکاری دو کشور پرداخت و گفت: ایران کشوری با جمعیت زیاد و ظرفیت های بسیار و عمان کشوری با جمعیت کم و منابع ثروت فراوان است که به همه بازارهای جهانی دسترسی دارد و می تواند به عنوان مرکز صادرات کالاهای ایران فعالیت کند.

وی با بیان اینکه طی سالهای گذشته اعمال تحریم ها هزینه های بسیاری برای بازرگانان به دنبال داشته است افزود: سالانه یک میلیارد و 500 میلیون دلار صادرات پسته از کشور صادر می شود که در پنج سال گذشته، سالانه حدود 200 میلیون دلار از این میزان، هزینه تحریم هایی بوده که کشورهای مختلف علیه ایران تحمیل کرده‌اند. نایب رییس اتاق ایران ادامه داد: اما اگر بتوان شرایطی را رقم زد که محصولات ایرانی از طریق عمان به کشورهای هدف صادر شوند بسیاری از این مشکلات حل خواهد شد.

جلال پور ایجاد یک پایگاه در یکی از بندرهای عمان به منظور دپوی محصولات ایران را پیشنهاد کرد و افزود: انجام این مهم، رفع اثر تحریم ها و سهولت برگشت وجوه برای بازرگانان ایرانی و کسب سود برای کشور عمان را به دنبال خواهد داشت. وی افزود: از این طریق می توانیم محصولات وارداتی را نیز توسط کشور عمان به ایران وارد کنیم و عمان پلی برای مناسبات اقتصادی و ارتباطی ایران با دنیا باشد.

وی با بیان اینکه مسوولان کشور در صدد تجهیز بندر چابهار و شرق کشور برای صادرات هستند، تصریح کرد: اگر پایه ارتباط بازرگانی ایران و عمان به درستی گذاشته شود، به دنبال آن سایر همکاری‌ها و سرمایه گذاری های مشترک در زمینه های مختلف صورت خواهد گرفت.

در ادامه استاندار کرمان پتانسیل‌های استان در زمینه های مختلف را برشمرد و گفت: کرمان معادل چهار کشور اروپایی وسعت دارد و شرایط فعلی کشور فصل جدیدی از مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با سایر کشورها را فراهم آورده است. علیرضا رزم حسینی افزود: با وجود اینکه تحریم ها بطور کامل برداشته نشده است اما شاهد حضور کشورهای اروپایی و کشورهای شرق آسیا برای سرمایه گذاری و فعالیت در ایران به ویژه در کرمان هستیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 15 میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنایع فولاد و معادن و حدود 10 میلیارد دلار سرمایه گذاری در زمینه انرژی، معادن و صنعت استان به صورت موافقت نامه در حال اجراست، افزود: اتاق بازرگانی مشترک ایران و عمان در امر سرمایه گذاری و ایجاد تبادل تجاری و اقتصادی و سایر زمینه ها شرایط را فراهم خواهد کرد.

استاندار کرمان به زمینه های سرمایه گذاری در استان اشاره کرد و افزود: اگر بازرگانان عمانی در زمینه های اقتصادی و تجاری مشتاق به سرمایه گذاری و فعالیت در کرمان باشند، دولت حمایت لازم را در همه زمینه ها انجام خواهد داد. وی تاکید کرد: دولت تدبیر و امید نگاه ویژه‌ای به سرمایه گذاری کشورهای همسایه در ایران دارد و ما نیز آمادگی داریم که سطح مبادلات با کشور عمان را افزایش دهیم.

همچنین رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عمان در این نشست به تشکیل این اتاق در سال گذشته اشاره کرد و گفت: اتاق مشترک ایران و عمان در حال حاضر 185 عضو دارد و مقرر شده است همه اقدامات بازرگانی بین دو کشور از طریق این اتاق صورت گیرد. محسن ضرابی با بیان اینکه سفر رییس اتاق بازرگانی عمان به ایران نتایج خوبی در بر داشته است اذعان داشت: بسیاری از مشکلات تجار و بازرگانان از جمله اخذ ویزا مطرح و حل شده است که امیدواریم پس از رقم خوردن این اتفاقات سقف مبادلات تجاری بین دو کشور افزایش پیدا کند.

در پایان این نشست، رییس اتاق بازرگانی عمان از برقرای خط کشتیرانی بین ایران و عمان در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: به زودی هفت نفر از تجار و بازرگانان معتبر عمان به جمع هیات رییسه هفت نفره اتاق مشترک خواهند پیوست تا مشکلات برقرای ارتباط بین دو کشور را بررسی و حل کنند ضمن اینکه در زمینه مبادلات بانکی نیز مذاکرات خوبی داشتیم و قرار شد رییس اتاق عمان این بحث را از طریق دولت عمان پیگیری و این مانع نیز رفع شود.

 

سعید بن صالح الکیومی با بیان اینکه تجارت ایران و عمان سابقه تاریخی دارد و بعد از انقلاب اسلامی نیز این روابط و تجارت به شکلی مطلوب ادامه داشته است، افزود: عمان در همه مسایل به خصوص مسئله هسته ای از ایران حمایت کرده و هیچ گاه به روابط سیاسی ایران و عمان خدشه‌ای وارد نشده است اما با توجه به ظرفیت های فراوان دو کشور، متاسفانه روابط تجاری طرفین به خوبی رابطه سیاسی نبوده است.

وی با بیان اینکه در سفر اخیر رییس جمهور ایران به عمان نیز این نکته مورد تاکید قرار گرفته است، ادامه داد: موانعی در مسیر ارتباط اقتصادی ایران و عمان وجود دارد که عمده مشکلات از سوی دولت عمان بوده است و این کشور از عدم برقرای ارتباط مطلوب تاسف خورده است. رییس اتاق بازرگانی عمان اظهار کرد: شاید تجار ایرانی برای عمان بازار کوچکی را متصور باشند اما این دیدگاه باید عوض شود زیرا بازار عمان یک بازار بین المللی است که درهایش را برای همه دنیا گشوده است.

الکیومی خواستار ترسیم اهداف کوتاه مدت به منظور برقرای روابط اقتصادی بین ایران و عمان شد و گفت: سرمایه گذاری های بسیاری توسط عمان در کشورهای دیگر صورت گرفته و این انتظار وجود دارد که در ایران نیز سرمایه گذاری انجام شود و از فرصت های سرمایه گذاری بزرگ در این کشور استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه باید تعریف مشخصی از تبادلات تجاری با عمان وجود داشته باشد تا موجب آسیب های اقتصادی برای دو کشور نشود، ادامه داد: ایران کالا و محصولات بسیار مطلوبی تولید می کند که با توجه به وجود بنادر متعدد در عمان می توان از این کشور به عنوان یک گذرگاه ها اصلی برای ارسال این تولیدات به کشورهای افریقایی و خلیج فارس استفاده کرد.

 رییس اتاق بازرگانی عمان با اشاره به مشکلات برقرای ارتباط تجاری بین دو کشور، اظهار داشت: با حضور رایزن اقتصادی عمان در ایران و همچنین حضور بازرگانان در اتاق مشترک، گفت و گوی صمیمانه و جدی بین تجار ایرانی و عمانی انجام خواهد شد. وی بیان کرد: مشکلاتی در زمینه حواله بانکی با توجه به تحریم ها موجود است که قول می دهیم این مانع را با همکاری دولت عمان رفع کنیم و نیز تسهیلاتی ارائه کند که این حواله ها به راحتی مبادله شود. الکیومی از حضور هیات تجاری 20 نفره عمانی در ایران خبر داد و گفت: این سفر اوایل سال آینده به منظور بررسی مسایل و مشکلات موجود در عدم برقرای رابطه مطلوب و ارایه راه حل های لازم انجام خواهد شد. 

وی با بیان اینکه از دولت عمان می خواهیم که سرمایه گذاری لازم انجام و یک بندر برای پهلو گرفتن کشتی های ایرانی اختصاص دهد، گفت: با انجام این مهم تجارت و صادرات محصولات کشاورزی ایران رونق می گیرد ضمن اینکه مذاکراتی برای استفاده تجاری ایران از بندر “شناس” انجام خواهیم داد تا برای بازرگانان برای صادرات محصولات اقدام و از معافیت های گمرکی نیز بهره‌مند شوند. گفتنی است پس از این نشست، رییس اتاق بازرگانی عمان از برخی ظرفیت های صنعتی، گردشگری و باستانی کرمان بازدید کرد.