EN

در دیدار رییس اتاق ایران و عمان عنوان شد : همکاری های سه جانبه ایران و عمان با کشورهای همسایه

سفر هیات بلندپایه عمانی به ایران پس از استقبال رسمی توسط رییس اتاق مشترک ایران و عمان و سفیر عمان در ایران، دیدار با رییس اتاق ایران و نشست های مختلف با فعالان اقتصادی کشور پایان یافت.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و سعید بن صالح ال کیومی رئیس اتاق عمان به تمرکزبخش‌های خصوصی دو کشور در جهت توسعه روابط اقتصادی تاکید کردند.

 

غلامحسین شافعی به تلاش اتاق مشترک ایران و عمان در جهت توسعه همکاری‌های مشترک بین تجار و فعالان اقتصادی دو کشور اشاره کرد و گفت: تشکیل یک شرکت مشترک ایرانی و عمانی با حمایت و نظارت اتاق‌های مشترک حرکتی برای افزایش همکاری‌های تجاری بین دو کشور است.

شافعی ایجاد خط کشتیرانی بین ایران و عمان را مهم ارزیابی کرد و افزود: کمیسیون مشترک اقتصادی برای تاسیس چند کارخانه تولیدی در عمان به توافق‌های قابل توجه و ارزشمندی دست یافته و بر این باوریم که وجود روابط تجاری هم راستای روابط سیاسی بسیار عالی بین دو کشور، می‌تواند به نزدیکتر شدن مردم و تجار دو کشور کمک فراوانی نماید.

رئیس پارلمان بخش خصوصی ایران به سیاست دولت یازدهم برای توسعه همکاری‌های اقتصادی با کشورهای همسایه و مسلمان اشاره کرد و گفت: کشورهای دوست در شرایط خاص همکاری های قبلی همیشه از اولویت‌های بیشتری برخوردار هستند.

وی افزود: اتاق ایران و مسئولین کشور پیشنهاد همکاری‌های سه جانبه بین ایران، عمان و سایر کشورهای همسایه در سفر به آذربایجان، ترکمنستان و در دیدار اخیر با رئیس جمهور افغانستان مطرح کرده‌اند تا با بهره‌مندی از توان های اقتصادی این کشور ها همکاری‌های منطقه‌ای را توسعه بخشیم.

در ادامه سعیدبن صالح ال کیومی رئیس اتاق بازرگانی و تجارت عمان به تلاش مشترک رئیس طرف ایرانی و طرف عمانی اتاق مشترک ایران و عمان اشاره کرد و گفت: خبرهای مسرت بخش توافق کشورهای 1+5 با ایران را با دقت دنبال کرده‌ایم و بیش از شما خواهان به نتیجه رسیدن این توافق هستیم و این موضوع به نفع تمامی کشورهای منطقه و در صدر آنها ارتباط بین دو کشور ایران و عمان خواهد بود.

رئیس اتاق بازرگانی عمان پیوندهای سیاسی، فرهنگی و تاریخی دو کشور را بسترساز همکاری‌های اقتصادی و ایجاد ارتباط بیشتر بین تجار عنوان کرد و افزود: در این سفر تجار و بازرگانان مطرح عمان برای مذاکره با بخش‌های خصوصی ایران حضور دارند. باید یادآور شویم همواره فرهنگ منفعت طرفین و بی‌ادعایی در عین سادگی از خصلت تجار عمانی بوده است که امیدواریم با این روحیه کارهای قابل توجه و قراردادهای مهمی در دیدارها به امضاء طرفین برسد.

وی به آمادگی اتاق عمان برای امضا یک تفاهم‌نامه برای شکل‌گیری یک شرکت ایرانی عمانی در این سفر اشاره کرد و سرعت بخشیدن به روند انتقال کالاهای ایرانی و عمانی از طریق خط کشتیرانی مشترک را خواستار شد.

صالح ال کیومی تفاهم‌نامه تجارت آزاد عمان با کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپا و آمریکا را یک فرصت برای تجار ایرانی خاطر نشان کرد و تصریح نمود: صدور گواهی مبدا براساس استانداردهای بین‌المللی صورت می‌گیرد و شرکت‌های ایرانی فعال در عمان باید به موضوع کیفیت کالاها در جهت دریافت گواهی مبدا از عمان بیشتر توجه نمایند.

در ادامه سعودالبروانی سفیر عمان در تهران سطح مطلوب سیاسی بین دولت‌های ایران و عمان را ارج نهاد و تصریح کرد: امیدواریم سطح روابط اقتصادی نیز همگام با روابط سیاسی رشد و توسعه پیدا کند.

البروانی افزود: از دولت عمان برای حضور یک رایزن بازرگانی در تهران درخواست کرده‌ایم و همواره مسئولین بخش‌های خصوصی را به برقراری و توسعه روابط با ایران تشویق کرده‌ایم.

در پایان عبدالرحمان سلیمانی نایب رئیس اتاق ایران از شروع به کار خط کشتیرانی بین ایران و عمان در نیمه دوم اردیبهشت ماه 94 در بازه های زمانی 15 روز یکبار خبر داد وگفت: ما خواهان کوتاهتر شدن فواصل حرکت کشتی‌ها به دوره های هفتگی و روزانه هستیم و برای تسهیل سفر تجار ایرانی، روادید چند بار ورود به عمان را با همکاری و حمایت اتاق‌های مشترک خواستاریم.

همچنین رئیس اتاق مشترک بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و عمان، از توافق برای تاسیس یک شرکت مشترک سرمایه گذاری خبر داد و گفت: این شرکت در طرح های مهم دو کشور سرمایه گذاری خواهد کرد.

محسن ضرابی رئیس ایرانی اتاق مشترک بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و عمان از اشتیاق طرف عمانی برای گسترش روابط با ایران خبر داد و افزود: هیات این کشور از مسئولان ارشد 57 شرکت بزرگ عمان هستند و بزرگترین هیات اقتصادی عمانی محسوب می شود که به تهران سفر کرده و تمام اقتصاد این کشور به جز بخش های نفت و گاز را که در انحصار دولت مسقط است را نمایندگی می کند.

ضرابی گفت: با همکاری الکیومی رئیس عمانی اتاق مشترک ، موانع موجود را شناسایی کردیم و در حال رفع آن هستیم. وی افزود: یکی از موانع موجود در گسترش روابط دوجانبه، عدم وجود خط کشتیرانی بین ایران و عمان بود که از 15 اردیبهشت امسال و هر 15 روز یک بار، مسیر کشتیرانی بین دو کشور برقرار می شود.رئیس ایرانی اتاق مشترک بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و عمان همچنین از توافق برای تاسیس یک شرکت مشترک سرمایه گذاری خبر داد که در طرح های مهم ایران و عمان سرمایه گذاری خواهد کرد.

محمد حسن العنسی از مقامات اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان و مدیر پشتیبانی شرکت اوریکس عمان هم از گسترش روابط اقتصادی استقبال کرد و گفت: با توجه به اینکه روابط سیاسی دو کشور همیشه در بالاترین سطح بوده است و مسئولان و مقامات دو کشور تلاش می کنند روابط اقتصادی ارتقا یابد، باید دو کشور با ایجاد تسهیلات برای بازرگانان و تجار، زمینه های همکاری مشترک و دوجانبه را بیش از پیش فراهم کنند.