EN

نهمین نشست شورای استانی گفت و گوی دولت و بخش خصوصی کرمان برگزار شد

نهمین نشست شورای استانی گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با حضور قائم مقام صندوق توسعه ملی و با موضوع بررسی موانع و راهکارهای واگذاری زمین به فعالان اقتصادی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، در ابتدای این نشست نایب رییس اتاق ایران از اثرات مثبت شورای گفت و گوی استانی بر اقتصاد کرمان سخن گفت و اذعان داشت: مشکلات اقتصاد و فعالان اقتصادی به صورت موردی و پیوسته در شورای گفت و گو مطرح میشود که این مهم باعث شده عملکرد استان کرمان در این زمینه نسبت به سایر استانهای کشور قابل توجه باشد.

محسن جلالپور ادامه داد: رتبه استان کرمان از نظر فضای کسب و کار در یک سال و نیم گذشته حدود 9 پله در کشور ارتقا داشته است که امیدواریم با توجه به اقدامات و برنامه های خوبی که در سطح استان صورت گرفته است این رتبه باز هم ارتقا پیدا کند. وی یکی از مشکلات مربوط به فعالیت اقتصادی در استان کرمان را اخذ زمین دانست و خاطرنشان کرد: می بایست این قبیل مشکلات به صورت پیوسته مورد بررسی قرار گیرند تا هرچه زودتر رفع شود. که نهمین نشست شورای گفت و گو را به این مهم اختصاص دادیم.

در ادامه دبیر اجرایی شورای گفت و گوی استانی دولت و بخش خصوصی در استان کرمان رسالت شورای گفت و گو را تسهیل فضای کسب و کار عنوان کرد و خواستار استقرار کارگروهی با عنوان پنجره واحد در سازمان های صدور مجوز به منظور عدم موازی کاری در بررسی روند پرونده ها برای اعطای مجوز شد.

سید مهدی طبیب زاده در ادامه موضوع واگذاری زمین را آغاز فرایند هر فعالیت اقتصادی عنوان کرد و گفت: اکنون مراحل واگذاری زمین (تملیک، تخصیص، واگذاری) با مشکلات عدیده‌ای از جمله، مراجعات مکرر، مسیر و مراحل طولانی، صرف وقت بسیار، استعلام های متعدد و… مواجه است.

وی درادامه سه پیشنهاد را به عنوان مصوبات نهمین نشست شورای گفت و گوی استانی دولت با بخش خصوص عنوان کرد و گفت: اجرای طرح آمایش سرزمین، تشکیل یک کارگروه در منابع طبیعی به منظور تدوین دستورالعمل واحد برای واگذاری زمین در جهت تسهیل روند فعلی و تخصیص اعتبارات به شهرک های صنعتی از جمله این موارد است.

در ادامه این نشست برخی از فعالان اقتصادی که در مسیر اخذ زمین برای آغاز فعالیت اقتصادی دچار مشکل شده بودند مسایل خود را مطرح کردند و از مسوولان مربوطه از جمله سازمان ثبت، مسکن و شهرسازی، منابع طبیعی و… پاسخ خواستند.

اما استاندار کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه سعی کردیم شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی از شکل ظاهری بیرون آید و به شکل محتوایی و کاربردی تبدیل شود، بیان داشت: مواردی که در شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان مطرح شده و می‌شود در واقع مشکلات و موانع سرمایه‌گذاری است.

علیرضا رزم حسینی با بیان اینکه 75 هزار میلیارد تومان تفاهمنامه سرمایه‌گذاری طی سال گذشته در استان کرمان منعقد شده است، تصریح کرد: در سال جاری نیز اجرای تفاهمنامه‌های سرمایه‌گذاری را دنبال می‌کنیم.

وی عنوان کرد: قبل از دولت یازدهم استان کرمان در زمینه استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی در بین 31 استان رتبه 30 را داشت، اما در دولت یازدهم این رتبه ارتقا یافته است.

رزم‌حسینی تصریح کرد: شورای گفت‌و‌گوی بخش خصوصی و دولت یکسری اختیارات مشخص و محدودی دارد و ما نمی‌توانیم، مثلا تحریم را برداریم و یا سقف اعتبارات بانکی که مربوط به 30 سال قبل است را تغییر دهیم، اما این شورا بر اساس وظایفی که دارد مواردی که در حوزه استان هست را پیگیری می‌کند.