EN

جلالپور :ایران در اولویت سرمایه گذاری 60 کشور جهان قرار دارد

نایب رییس اتاق ایران در نشست ماهانه هیات نمایندگان اتاق کرمان و استاندار و شورای معاونان استانداری کرمان از حضور ایران در جمع 10 اولویت اول سرمایه گذاری در 60 کشور جهان خبر داد.

 

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی استان کرمان نایب رییس اتاق ایران  در نشست مشترک اعضای هیات نمایندگان دوره هشتم اتاق بازرگانی کرمان با استاندار گفت : در حال حاضر کشورهای دیگر ، ایران را یکی از مستحکم ترین نظام ها برای سرمایه گذاری می دانند.

جلال پور تصریح کرد : کشور ایران در جمع 10 اولویت سرمایه گذاری در 60 کشور جهان حضور دارد.

رییس اتاق کرمان با اشاره به عزم اتاق برای استفاده از فضا و شرایط تعاملات بین المللی برای حضور سرمایه گذاران در استان کرمان افزود : اتاق کرمان در حال بررسی کشورهایی است که بعد از گذر از تحریم می تواند با آن ها تعاملات تجاری داشته باشد.

وی تصریح کرد : در حضور اخیر بازرگانان عمانی در کشور ، پس از برنامه ریزی و اجرای ملاقات های گروه های تجاری ایران و عمان ، تعدادی طرح سرمایه گذاری قابل توجه در کشور ارایه شد.

رییس اتاق کرمان در ادامه تصریح کرد : اتاق های بازرگانی نمی توانند فعالیت اجرای داشته باشند تا رقیبی برای اعضای خود نباشند و به همین دلیل هیات نمایندگان اتاق کرمان در راستای همراهی  با مثلث توسعه ، در کنار و همراه بخش دولتی استان ، آماده حضور  و ارایه مشاوره است.

 

استاندار کرمان نیز در این جلسه با اشاره به این که اشتغال های خرد در حال حاضر فراموش شده اند گفت : با توجه به این که استانداری کرمان در حال پیگیری طرح کارآفرینان جوان است از اتاق بازرگانی می خواهیم  برای شناسایی این کارآفرینان کمک نماید.

 

رزم حسینی افزود : برای راه اندازی و تقویت بنگاه های تولیدی استان نیز به شرکت شهرک های استان ماموریت داده شده است تا وضعیت واحدهای نیمه فعال را بررسی و گزارش نماید تا برنامه هایی برای اصلاح و تقویت آن ها انجام شود.

وی در ادامه در خصوص روند انجام سرمایه گذاری در استان نیز گفت :  موافقت نامه های سرمایه گذاری در استان در حال بررسی مورد به مورد هستند و وجود اختیارات در حوزه عمرانی باعث پیشی گرفتن این بخش شده است .

 

استاندار کرمان در خصوص توسعه روستایی نیز گفت :با ارایه  250 طرح توسعه روستایی از استان کرمان ، جزو استان های پیشرو هستیم .

 در ادامه این نشست تعدادی از اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان نظرا ت خود را ارایه کردند .

عباس جبالبارزی رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق گفت : کار فعالان اقتصادی در بدنه کارشناسی و لایه های میانی سازمان ها دچار اشکال می شود.

جبالبارزی خواستار تشکیل یک ستاد بررسی برای امکان یا عدم امکان سرمایه گذاری و همچنین تشکیل کارگروه هایی در شورای گفتگوی استان شد.

 

زنجره خرما بزرگنمایی نشود

 رییس انجمن خرمای استان نیز در این نشست گفت : متاسفانه در خصوص آفت زنجره خرما بزرگنمایی می شود که این به نفع استان نیست .

محسن رشید فرخی افزود : امسال خوشبختانه دغدغه ای برای فروش خرما داریم و باید به گونه ای مدیریت کنیم تا با کمبود عرضه خرما مواجه نشویم .

عضو هیات رییسه اتاق کرمان تاکید کرد : کشاورزی استان کرمان به یک تحول اساسی نیاز دارد و باید اصلاح الگوی کشت در دستور کار قرار گیرد.

 

برند ، بسته بندی ، خام فروشی

رییس کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان نیز از عدم وجود برند ، عدم وجود بسته بندی مناسب و خام فروشی مواد به عنوان مشکلات اساسی صادرات استان یاد کرد .

محمد علی محمد میرزاییان گفت : کمیسیون بازرگانی اتاق برای حل این مشکلات ، برگزاری دوره های آموزشی را در دستور کار خود قرار خواهد داد.

محمد میرزاییان همچنین پیشنهاد کرد تعدادی از مدیران مرتبط با حوزه سرمایه گذاری در استان برای آشنایی با نحوه فعالیت های دستگاه های اجرایی مشابه در دیگر استان ها ، به آن استانها سفر نمایند.

 

سرعت نابسامان اینترنت

سید آرش علوی رییس کمیسیون بهبود محیط کسب و کار اتاق هم گفت : متاسفانه وضعیت پهنای باند اینترنت در استان نامناسب است و باید بررسی شود با وجود وعده های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص افزایش پهنای باند ، چرا در استان کرمان وضعیت مناسبی نداریم .

علوی در خصوص فرودگاه کرمان نیز گفت : لازم است طرح توسعه فرودگاه به زودی اجرا شود.

 

سهم تولید از درآمدها کم است

 رییس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق نیز از سهم کم تولید کنندگان گلایه کرد.

حسین نجف آبادی پور گفت : سهم تولیدکنندگان پسته از بازار کمتر از 50 درصد است . وی از مسایل مالیاتی و حضور افاغنه در استان به عنوان دیگر مشکلات یاد کرد.

 

واردات مواد اولیه بدون کیفیت

رییس کمیسیون قالی و صنایع دستی اتاق هم در این جلسه گفت : به واردات مواد اولیه بدون کیفیت بی توجهی می شود و این در حالی است که با رفع مشکل نقدینگی دو واحد تولیدی در استان ، می توان  از واردات مواد بدون کیفیت جلوگیری کرد.

فخری توکلی افزود : برای خروج قالی کرمان از وضعیت رکود فعلی باید مکان هایی در روستاها برای تولید قالی ایجاد شود.

 

دیگر عضو هیات نمایندگان ، سید محمد ابراهیم علوی نیز خواستار توجه بیشتر مجموعه مدیریت استان به توانمندی ها و توسعه گردشگری استان کرمان شد.

 

صندوق های حمایتی تشکیل شوند

رییس کمیسیون امور زیربنایی اتاق نیز خواستار تشکیل صندوق های حمایتی غیر دولتی برای تامین منابع مالی و نقدینگی واحدهای تولیدی شد .

حمید عزت آبادی پور همچنین مهم ترین چالش پیش روی استان را آب کشاورزی دانست و گفت : با توجه به پتانسیل بالای کشاورزی استان می توان شرکت هایی برای جذب منابع و انتقال آب تاسیس کرد.