EN

نشست قائم مقام صندوق توسعه ملی با فعالان اقتصادی کرمان برگزار شد

فعالان اقتصادی و روسای بانک های استان کرمان مسایل و مشکلات خود با صندوق توسعه ملی را در نشستی با حضور قائم مقام این صندوق مطرح کردند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، در ابتدای این نشست نایب رییس اتاق ایران، تاسیس صندوق توسعه ملی را یکی از مهمترین و بهترین تصمیمات کشور و در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تخصیص بخشی از درآمدهای نفتی به فعالیت های زیربنایی اقتصادی عنوان کرد.

محسن جلالپور با بیان اینکه در سالهای گذشته در برنامه های قبل و بعد از انقلاب بحث کاهش وابستگی به منابع نفتی را در همه برنامه ها مطرح کردیم اما در عمل آن را افزایش دادیم، افزود: پس از تاسیس صندوق توسعه ملی حل این معظل نوید داده شد و بخش خصوصی نیز به این مهم دل بست.

رییس اتاق کرمان ادامه داد: اما متاسفانه فعالیت این صندوق با تحریم ها در خارج از کشور و سوتدبیر ها در داخل کشور همراه شد و نتوانستیم آنگونه که باید، از ظرفیت های آن استفاده کنیم.

در ادامه نایب رییس اتاق کرمان به عملکرد مثبت صندوق توسعه ملی در استان کرمان اشاره کرد و گفت: نیروگاه برق کهنوج، هواپیمایی ماهان، شرکت میدکو و… از جمله طرح هایی هستند که از تسهیلات صندوق توسعه ملی استفاده کرده اند.

سید مهدی طبیب زاده ادامه داد: با این وجود مشکلاتی نیز وجود دارد از جمله اینکه دو طرح انتقال آب به استان کرمان تصویب شده بود که اعطای تسهیلات به یکی از این دو پروژه متوقف شده است.

وی با بیان اینکه دلیل این اقدام را فعالیت مجری این طرح در چند پروژه همزمان عنوان کرده اند تصریح کرد: واگذاری پروژه ها باید به مجریانی صورت گیرد که چنین توانایی دارند و میتوانند پروژهای بزرگ را به سرانجام برسانند اما متاسفانه به دلایلی از این دست، طرح را متوقف کرده اند.

در ادامه این نشست روسای بانک ها و فعالان اقتصادی ضمن ارایه آماری از عملکرد صندوق توسعه ملی در ارایه تسهیلات به طرح ها و پروژه های استان کرمان، موارد و مشکلاتی از جمله طولانی بودن روند بررسی پرونده ها، عدم وجود خط و مشی واحد جهت تکمیل فرمت ها، عدم توجه به تخصص و توانمندی و اهلیت افراد معرفی شده توسط بانک، موازی کاری کارشناسی طرح ها توسط صندوق و بانک، عدم لحاظ شرایط ویژه برای تعاونی ها و شرکت ها، و… را مطرح کردند.

در پایان این نشست، قائم مقام صندوق توسعه ملی با بیان اینکه این صندوق تامیین کننده منابع مالی طرح های بخش خصوصی و تعاونی ها است، اذعان داشت: هیات امنای صندوق توسعه ملی در ابتدای هر سال اولویت های اعطای تسهیلات را مشخص می کند که در سال 94 و در بخش تسهیلات ارزی اولویت با طرح های نفت، گاز، پتروشیمی و طرح های ارزآور از جمله نیروگاه ها، آب شیرین کن ها و… تعیین شده است.

قاسم حسینی ادامه داد: همچنین اولویت تسهیلات ریالی در بخش صنعت با طرح های سرمایه در گردش و در بخش کشاورزی نیز طرح های شیوه نوین آبیاری، گلخانه ها، صنایع تبدیلی تکمیلی و بحث زراعت از اولویت برخوردارند.

وی از حذف تعیین سقف برای پرداخت تسهیلات خبر داد و افزود: سال گذشته صاحبان صنایع و مجریان طرح ها نگران تعیین سقف برای پرداخت تسهیلات بودند که در سال جدید این مهم انجام نخواهد شد.