کتاب تاریخ اقتصاد و تجارت کرمان با حضور مسوولان در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه ورود به مسائل فرهنگی از نیازهای اصلی توسعه اقتصادی محسوب می شود، افزود: رشته پیوند اقتصاد و فرهنگ، ناگسستی و محکم است و باید بین این دو در مجموعه کار، گرهای به سلامت خورده شود.
محسن جلال پور با بیان اینکه تعامل فرهنگ و اقتصاد جدی است و هیچ اقتصادی بنا نمی شود جز اینکه زیربنای فرهنگی درست داشته باشد، بیان کرد: در طول 9 هزار سال گذشته در مورد هیچ اثر تاریخی، مستند مکتوبی در کرمان نداشتیم و تنها به بخشی از این تاریخ در کتاب ها اشاره شده است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان افزود: امروز بخشی از هویت هر تمدن به اقتصاد بر می گردد که در استان کرمان این مهم مغفول مانده بود و هنوز هم با وجود کار بسیاری که انجام شده، خلاء دارد.
وی ادامه داد: کرمان در اقتصاد هنری، کشاورزی، صنعت و معدن بسیار درخشیده اما این درخشش هیچ کجا نگارش نشده است در صورتی که در کشورهای دیگر بیشتر از اینکه گفته باشند نوشتهاند.
جلال پور با بیان اینکه حتی در کتاب اوستا که کتاب مذهبی ذرتشت بوده در طول دو هزار سال گذشته چیزی نگارش نشده است، افزود: نقص توجه نکردن به نوشتن تاریخ کرمان و ایران در بسیاری از زمینه ها وجود دارد و از آن رنج می بریم.
وی در ادامه به فعالیت های اقتصادی کرمان در طول قرن های گذشته اشاره کرد و گفت: بسیاری از صنایع در کرمان وجود داشت که هیچ آثار نوشتاری از آنها نداریم، به عنوان مثال در حدود 100 سال پیش 14 کارخانه کاغذ سازی در کرمان داشتیم اما در مورد نحوه کار آنها هیچ مستندی نداریم و همچنین در مورد صنعت شال بافی هیچ نوشتهای نداریم.
وی با بیان اینکه در طب کرمان که دانشمندان کرمانی آب مروارید عمل می کردند و دمبل در می آورند و درمان های متفاوت را انجام می دادند هیچ نوشته مستندی وجود ندارد، تصریح کرد: گسل فرهنگی و اختلاف بین گذشته و آینده در جایی نگارش نشده و اتاق کرمان با نگاه به همه این مسائل به نگارش کتاب تاریخ اقتصاد و تجارت کرمان پرداخت.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان بیان کرد: کرمان شاهراه تجارت کشور بوده و تجار همیشه از این منطقه عبور می کردند، کاروانسراهایی که در کرمان وجود دارند جای خواب و معبد و زندگی داشته که این نشان از رونق کاروانسراها است اما متاسفانه هیچ اثر مکتوبی از آن نیست.
جلال پور با بیان اینکه وظیفه مردم حفظ هنر و سنت کرمان است، افزود: اجداد ما نشان دادند که توانایی حفظ قنات های کرمان را داشته و به خوبی آنها را حفظ کردهاند اما این شیوه های حفظ در هیچ کجا ثبت نشده و اکنون وضعیت قنات ها مطلوب نیست که نشان از بی همتی ما برای ابداع و ایجاد چنین کارهای بزرگی بوده است.
وی کشاورزی کرمان را دارای قدمتی هفت هزار ساله عنوان کرد و با بیان اینکه این مهم در هیچ جا ثبت نشده است، خاطرنشان کرد: اتاق کرمان همراه با ایجاد اندیشکده هایی در صنعت، آب و انرژی و… نگاه به فرهنگ، تاریخ و فرهنگ کرمان دارد و برای اینکه این گسل فرهنگی اتفاق نیفتد کارهایی را انجام داده و این راه را ادامه می دهند.
گفتنی است در این مراسم استاندار و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، جمعی از فعالان اقتصادی و مدیران استان کرمان حضور داشتند. کتاب تاریخ اقتصاد و تجارت کرمان از هزاره نهم پیش از میلاد تا کنون در دو جلد و در هزار و 500 صفحه چاپ شده است، تدوین این کتاب چهار سال زمان برده و تاریخ اقتصاد و تجارت کرمان در 24 فصل آورده شده است.