دومین نشست کمیسیون بیمه، بانک و امور مالیاتی اتاق کرمان در دوره هشتم فعالیت هیات نمایندگان، با حضور محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی برگزار و 3 موضوع بررسی مشکلات بخش خصوصی در رابطه با سازمان تامین اجتماعی، دریافت تسهیلات برای صادرات محصول پسته از بانک کشاورزی و درخواست مهلت از اداره کل امور مالیاتی استان برای فعالان اقتصادی در دستور کار قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، در ابتدای این نشست عبدالوحید مهدوی نیا مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق جنوب استان با بیان اینکه تامین اجتماعی برای قراردادهای سنوات گذشته یک میلیارد و 700 میلیون تومان بیمه بریده است، درخواست کرد با توجه به اینکه ابلاغیه به دست آنها نرسیده و زمان اعتراض به آن نیز تمام شده، رای قبلی را بشکنند و مجددا آن را بررسی کنند آنگاه با ارائه مدارک هر چه بدهی داشته باشیم می پردازیم.
حسینی مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمان در این رابطه گفت: یک فرصت 10 روزه را به شرکت توزیع برق جنوب مهلت می دهیم تا پرونده آنها و میزان پرداختی های آنها بررسی شود تا پولی که گرفته شده قرار نباشد دوباره محاسبه شود.
در ادامه این جلسه دبیر انجمن شرکت های راهسازی و ساختمانی استان که هزار و 200 شرکت زیرمجموعه دارد، گفت: به دلیل برخی مشکلات اجرایی دستگاه ها، صورت وضعیت های بیمه بموقع پرداخت نمی شود که در این رابطه به مشکل برخورد می کنیم. محمدرضا سلیمان پور، در ادامه از سازمان تامین اجتماعی درخواست کرد که چند ماه زمان را برای پرداخت لیست صورت وضعیت شرکت ها به آنها مهلت دهند.
حسینی مدیرکل تامین اجتماعی استان نیز موافقت کرد و گفت: در مورد طرح های عمرانی از تاریخی که لیست را ارائه می دهد تا زمان پرداخت هزینه آن، پنج ماه به آنها مهلت می دهیم که این زمان برای طرح های غیرعمرانی دو ماه در نظر گرفته می شود.
در ادامه با توجه به قرارگرفتن طرح جذب تسهیلات از صندوق توسعه ملی در دستور کار بانک کشاورزی، مدیرشعب بانک کشاورزی استان کرمان گفت: وزنه کرمانی ها در شورای پول و اعتبار و شورای های سیاست گذار در اقتصاد کشور سنگین شده است.
مهدی جهان نجاتی افزود: صادرکنندگان پسته که هر ساله فعالیت خود را از طریق این بانک انجام داده اند، شناخته شده هستند و نیاز به گذاشتن هیچ اعتباری از سوی آنها نزد ما نیست و ما می توانیم 50 درصد محصول پسته آنها را به عنوان ضامن بحساب آوریم. وی ادامه داد: با توجه به بیمه بودن باغات پسته، پرداخت غرامت 93 هزار باغات پسته بر عهده بانک کشاورزی است که باید آن را پرداخت کنیم، ضمن اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون به 22 نفر که بیش از 55 درصد صادرات پسته استان را انجام می دهند تسهیلات پرداخت کردهایم.
همچنین در راستای همین موضوع، مقرر شد اتاق بازرگانی کرمان مکاتبهای را با شورای پول و اعتبار داشته باشد و در رابطه با تامین منابع ارزی و ریالی مورد نیاز صادرکنندگان پسته با کمک بانک کشاورزی اقدامات لازم را انجام دهند.
در ادامه نیز در رابطه با بدهی های مالیاتی برخی فعالان اقتصادی مقرر شد فعالان بخش خصوصی که از دولت طلبکار هستند و از سوی دیگر بدهی مالیاتی دارند، پرداخت بدهی مالیاتی و توقیف احتمالی اموال آنها، تا تعیین تکلیف طلب آنها از دولت متوقف شود.
در این جلسه عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان با بیان اینکه در اتاق به دنبال تغییر دیدگاه هستیم، گفت: کارفرمایان شرکای اقتصادی تامین اجتماعی هستند که اگر نباشند این سازمان کاری نمی تواند انجام دهد. عباس جبالبارزی ادامه داد: سیستم های بازرسی سازمان تامین اجتماعی در برخی مواقع دیدگاه های به روزی ندارند، بازرس باید قبول کند که شرکت ها به تامین اجتماعی سود می رسانند و همچنین توجیه باشد که کارگر را برای بازرسی ها ببیند و لحاظ کنند نه اینکه به عدم حضور مدیرعامل و عضو هیات مدیره در محل ایراد بگیرند.
جبالبارزی، از سازمان تامین اجتماعی درخواست کرد برای بازرسان خود و کارفرمایان، دوره های آموزشی را برگزار و بخش نامه ها را در این رابطه مرتب اطلاع رسانی کند. عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان، اظهار کرد: سازمان تامین اجتماعی در مورد بن کارگری اعلام می کند که این موضوع مشمول بیمه می شود اما وزارت کار می گوید که مشمول بیمه نمی شود؛ عدم هماهنگی این دو با یکدیگر ما را هم درگیر می کند.
وی با تاکید بر اینکه همه باید بدانند که سازمان تامین اجتماعی مانع نیست بلکه کمک کننده است، اظهار کرد: تامین اجتماعی باید به دنبال حق بیمه واقعی باشد نه اینکه با برخی حسابرسی ها کارهای مضاعف ایجاد کنند. جبالبارزی به سازمان تامین اجتماعی کرمان پیشنهاد داد تا میز کارآفرینی را در شعب خود راه اندازی کنند تا تفاوت بین کارفرما و کارآفرین با سایرین مشخص باشد و در رسیدگی به امور و صرفه جویی در وقت آنها تسهیل ایجاد شود، که این پیشنهاد با استقبال مدیر این مجموعه روبرو شد.
در ادامه نایب رییس کمیسیون بانک، بیمه و امور مالیاتی اتاق کرمان گفت: مجموعه تامین اجتماعی باید توجیه شود که کارفرمایی شغل سختی است، هزینه های بسیار برای ایجاد یک شغل صرف می شود و براحتی ما را دلسرد نکنند. پیمان سالاری شریف با بیان اینکه اینگونه به نظر می رسد که بازرسان تامین اجتماعی می خواهند مچ گیری کنند و بعید است که حسابرسان این سازمان به فکر منافع ملی و استانی باشند، در ادامه گفت: نیاز است بدهی های کارفرمایان برای بلند مدت تقسیط شود.
سالاری شریف، با اشاره به اینکه در تایید مشاغل سخت و زیان آور گاهی شیطنت های بسیاری انجام می شود، تصریح کرد: این شیطنت ها برای این است که برخی مشاغل را سخت و زیان آور جلوه دهند در حالی که سخت و زیان آور نیستند که باید در این موارد با دقت نظر ورود کنند و بدانند واقعا همیشه حق با کارگر نیست بلکه کارفرما نیز حق دارد.
در ادامه این نشست نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: نگاه مدیران ما این است که در چارچوب تعهداتشان عمل کنند اما اکنون تا جایی که می توانند برای رفع مشکلات استان همکاری لازم را انجام می دهند که در این خصوص از آنها قدردانی می کنیم. محمدرضا پورابراهیمی بیان کرد: یکی از مشکلات کشور ما این است که همزمان با مطالبات بخش خصوصی از دولت، بدهکاری بخش خصوصی به دولت است، که دولت و سازمان تامین اجتماعی باید سعی کنند اگر پیمانکاری به دولت بدهکار بود و از دولت نیز طلب داشت، بابت بدهی او را تنبیه نکنند.
وی ادامه داد: هر کسی که از دولت طلب دارد طلبش با بدهی احتمالی که دارد محاسبه شود که این موضوع باعث تعامل بیشتر می شود. پورابراهیمی با اشاره به اینکه فضای تعهدات دولت فضای خاصی شده است اظهار داشت: مطالبات پیمانکاران در کرمان از دولت زیاد است و یکی از گره های نظام بانکی ما وصول مطالبات است. نماینده مردم کرمان و راور در مجلس اذعان داشت: تمام تلاش ما این است که با این گشایشی که قرار است در حوزه اقتصادی کشور اتفاق بیفتد اگر منابع وارد کشور شود و تسهیل اتفاق بیفتد، روند جذب منابع در کشور به بخش تعهدات دولت برای پرداخت بدهی ها بیاید.
پورابراهیمی افزود: تامین اجتماعی نهاد عمومی غیردولتی است و اینکه اداره این سازمان را به دولت و مالکیت آن را به بخش خصوصی بدهیم کار درستی نبوده است و سازمان تامین اجتماعی را کارگران و کارفرمایان از نظر مالی تامین می کنند و یک ریال هم دولت نمی دهد و به همین دلیل بیمه ها بزرگترین مجموعه های اقتصادی در دنیا محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه منابع سازمان تامین اجتماعی را کارگران تامین می کنند اما رییس سازمان توسط دولت منصوب می شود، گفت: در این رابطه طرحی را به مجلس آورده ام که این طرح را 40 تا 50 نفر از نمایندگان امضا کرده اند و بیشتر نیز خواهند شد و سندیکای کارفرمایی و کارگری نقش اساسی در آن خواهند داشت.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: در حال حاضر در سازمان تامین اجتماعی یک جانبه گری کامل وجود دارد و دولت همه کاره است و پیشنهاد ما این است که دولت ناظر بگذارد اما اساس اداره با سندیکای کارگری و کارفرمایی در استان هاست و از این طریق خود سازمان نیز از فشارهای سیاسی خارج می شود.