EN

دهمین نشست شورای گفت وگوی استانی دولت و بخش خصوصی برگزار شد

دهمین نشست شورای گفت و گوی استانی دولت و بخش خصوصی در کرمان با موضوع بررسی شاخص های اقتصاد مقاومتی برگزار و مطالبی از جمله تحلیل بهره‌وری در بخش های آب، برق و نیروی انسانی، مفاهیم، ابعاد و رویکردهای اقتصاد مقاومتی، توانایی نخبگان در عرصه اقتصاد دانش بنیان و بررسی شاخص های اقتصاد مقاومتی در استان، بیان شد.

 

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، رییس اتاق ایران در این نشست، ریشه بسیاری از مشکلات را اجرایی نشدن سیاست های اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: تنها راه برون رفت و نجات کشور از وضعیت فعلی، وابستگی اقتصاد به مردم است و در همه بخش ها باید اقتصاد را در اختیار مردم قرار دهیم. محسن جلال پور، اذعان داشت: کرمان در زمینه پرداختن به موضوع اقتصاد مقاومتی از استانهای پیشرو کشور است و استاندار و نمایندگان مجلس به این موضوع باور جدی دارند که استان را در فضای اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مردمی قرار دهند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر اقتصاد ما به منابع زیرزمینی وابسته است، اظهار داشت: باید با سپردن امور به بخش خصوصی و استفاده از بخش واقعی اقتصادی کشور و توانمندی های اصلی مردم، مسیرهای توسعه را هموار کنیم. وی در ادامه دلیل وجود مشکلات جدی در پروژه های عمرانی، اشتغال و مسائل اقتصادی کشور را وابستگی به بودجه و منابع غیرپایدار عنوان کرد و گفت: درآمد ناشی از این منابع زیرزمینی هر روز مشکلات بیشتری را برای ما ایجاد کرده و به جای توسعه بخش خصوصی، دولت را توسعه دادیم که نه تنها به توسعه اقتصادی کمک نکرده بلکه موانعی را ایجاد کرده است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: هر جا که در مسائل اقتصادی، ظرفیت ها، اختیارات و مسوولیت ها به دولت و مجموعه نهادهای وابسته به دولت واگذار شد، هیچ اقدام پایدار و ماندنی صورت نگرفت. رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به بهروری پایین کشور در بخش های مختلف، گفت: این مهم معلول عدم وجود یک دیدگاه مثبت برای کسب درآمد از بهره وری بالا در بنگاه ها است. وی بیان کرد: وجود برخی پول های لایزال، رانت ها و واگذاری غیرحقیقی درآمدهای کلان به عده ای خاص، باعث می شود دیگر کسی دنبال افزایش بهره وری نباشد.
جلال پور شرط افزایش بهره وری را پرداختن به اقتصاد سالم و اقتصاد متکی به مردم بیان کرد و افزود: باید اقتصاد توانمندی وجود داشته باشد که بتوان آن را با استفاده از افزایش بهره وری توانمندتر کرد و گرنه در اقتصادی که پول های بی حساب و کتاب در بخش هایی از آن صرف و درآمدهای بی حساب و کتاب برای افرادی حاصل می شود، بهره وری قدرت رقابت ندارد.

در ادامه مسوول دبیرخانه شورای گفت و گو در استان کرمان، گفت: در شرایط فعلی، اقتصاد مقاومتی با دارا بودن 24 محور، بهترین مدل اقتصادی برای توسعه پایدار، درون زا و برون نگر در یک منطقه است و کرمان اولین استانی است که در سطح کلان و خرد با استفاده از ظرفیت های استان و معرفی ظرفیت های جدید به حوزه اقتصاد مقاومتی ورود کرده است. سید مهدی طبیب زاده، با بیان اینکه در شرایط فعلی امکان جذب نخبگان وجود ندارد، اظهار داشت: سعی میکنیم اقتصاد مقاومتی را با مفهوم و مدل توسعه، پیگیری تا اداره استان در بخش های اقتصادی بر اساس اقتصاد مقاومتی میسر شود.
طبیب زاده، افزایش بهره وری، تکیه بر اقتصاد دانش بنیان، استفاده از ظرفیت های داخلی و درون زا و برون گرا بودن را از مفاهیم اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: برای پیاده کردن این مفاهیم در کرمان باید اتفاقات حوزه های مختلف را در استان به نحوه شایسته اداره کنیم.

همچنین استاندار کرمان در این نشست گفت: چند طرح بزرگ در حوزه مس و فولاد در رفسنجان و سیرجان در هفته دولت و با سفر معاون اول رییس جمهوری به استان کرمان افتتاح می شود. علیرضا رزم حسینی با اشاره به اینکه با رفع گره بحث مذاکرات هسته ای اکنون فضای خوبی در کشور فراهم شده، افزود: امیدواریم به سمت تک نرخی شدن ارز به عنوان یکی از کلیدهای توسعه کشور برویم تا حضور سرمایه گذاران را در حوزه سرمایه گذاری خارجی داشته باشیم و همچنین فعالان داخلی و صادرکنندگان بدانند وضعیت نرخ ارز چگونه است تا از این شرایط بخوبی استفاده کنند.
وی بیان کرد: بخش عمده ای از سیاست های اقتصاد مقاومتی مانند تعرفه های صادراتی و وارداتی، صادرات پتروشیمی و نفت یا سیاست های مالی و پولی کشور جزء سیاست های ملی و کلان است اما یکسری اصولی نیز دارد که به استان ها مربوط است.

استاندار کرمان گفت: ما قصد حرکت در مورد اقتصاد مقاومتی در جهت خلق مزیت و تا حدی خودگردانی در استان داریم تا سطح رفاه مردم را افزایش دهیم که رویکرد ما در حوزه اقتصاد مقاومتی اقتصاد درون زا در استان هاست. وی از تشکیل کمیته تامین مالی پروژه های استان در تهران با حضور جلال پور و سایر مسوولان استان خبر داد و گفت: رایزنی برای تامین مالی پروژه های استان در داخل کشور و  همچنین آماده کردن لیست پروژه های استان در در اتاق ایران و در کمیته ویژه ای در دولت برای جذب سرمایه گذاری از جمله اهداف تشکیل این کمیته است.

استاندار کرمان در بخش دیگری با اشاره به کمبودها و کاستی های موجود در حوزه شرکت های دانش بنیان افزود: وجود بسیاری از ایده ها در کرمان می تواند در این شرکت های دانش بنیان، پول تولید کند. وی گفت: از افراد علاقمند به شرکت های دانش بنیان در حوزه زیرساخت ها، فضای کسب و کار و تسهیلات بانکی ارزان حمایت می کنیم.

اما در ابتدای این نشست دبیر کل اتاق کرمان به تحلیل شرایط بهره‌وری پرداخت و شاخص ها و مصادیق ارتقاء بهره‌وری در استان را بیان کرد. مسعود رشیدی نژاد با مقایسه وضعیت ارزش افزوده استان کرمان با کشور، سهم بخش های کشاورزی، صنعت و معدن و خدمات را از این میزان عنوان کرد. وی به تحلیل بهره‌وری در بخش آب، برق و نیروی کار پرداخت و در زمینه بهره وری آب، هزینه و مقدار مصرف آن، شاخص های بهره‌وری آب، تراز ارزش افزوده و هزینه های مصرفی آب و میزان سوبسید پرداختی دولت برای آب در اقتصاد را تحلیل کرد.

هزینه و مقدار مصرف برق، تراز ارزش افزوده و هزینه های مصرفی برق، شاخص بهره‌وری برق، میزان سوبسید پرداختی دولت برای برق در اقتصاد نیز توسط وی بررسی شد. همچنین در بخش بهره وری نیروی کار نیز دبیر کل اتاق به بررسی بهره وری نیروی کار در سطح استان و ملی، محاسبه اشتغال متوسط به ازای هر یک واحد ارزش افزوده پرداخت و پیشنهاد ایجاد کلینیک بهره‌وری به منظور عارضه یابی و درمان این بخش و همچنین ایجاد شهرک فناوری بخش خصوصی را مطرح کرد.

مسوول تحقیقات مرکز تحقیقات اتاق کرمان نیز به تبیین سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی پرداخت و ابعاد و رویکردهای اقتصادمقاومتی در بخش های زیرساختی، تولیدی و صادراتی را در رویکرد استانی، ملی و بین المللی تحلیل کرد.

اما رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان نیز در این نشست، به بررسی شاخص های اقتصاد مقاومتی در استان پرداخت و راهکارهای عملی جهت استفاده از توانمندی های واحدهای تولیدی استان را بیان کرد. بررسی وضعیت پروژه های در دست اجرا و تامین کالا و خدمات در استان، بررسی وضعیت استفاده از پتانسیل های صنعتی استان در پروژه ها و تامین کالا، بررسی وضعیت واحدهای تولیدی و توانایی آنها در تامین کالا و خدمات مورد نیاز استان و بیان برخی از مشکلات واحدهای تولیدی، محورهای گزارش عباس جبالبارزی در این خصوص بود.

رییس بنیاد نخبگان نیز گزارشی از توانایی های نخبگان استان در عرصه اقتصاد دانش بنیان، تعریف نخبه، مسیر نخبگی، نخبگان و استعدادهای برتر تحت پوشش در استان و تعداد اختراعات و مخترعین استان ارایه کرد.