EN

رییس اتاق ایران: در نظر گرفتن منافع ملی فقط در حد حرف است

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه ترجیح دادن منافع ملی به منفعت شخصی فقط در حد حرف است، گفت: نمونه های بسیاری در این زمینه و در بخش های مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و… وجود دارد و از جمله آن می توان به صادرات پسته اشاره کرد که در بسیاری موارد فعالان این صنعت به منافع ملی فکر می کنند اما این مهم در عمل اتفاق نمی افتد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، محسن جلال پور در جمع اعضای انجمن پسته ایران به تبیین شرایط این محصول در کشور و بازارهای جهانی پرداخت و تصریح کرد: متاسفانه شنیده شده است که برخی ها این محصول را در بازاهای جهانی در حالی کمتر از قیمت واقعی به فروش می رسانند که امکان عرضه به قیمت واقعی وجود دارد و این اقدام ضربه زدن به منافع ملی است چون کشور هزینه های بسیاری را برای به ثمر رسیدن این محصول متحمل می شود.

رییس انجمن پسته ایران ادامه داد: پسته در حال حاضر شرایط مطلوبی را سپری نمی کند و مشکلاتی که در سال های گذشته برای صادرات این محصول به وجود آمده روز افزون بوده است و بازار رقابت برای پسته مناسب نیست.

وی با بیان اینکه متاسفانه صادرکنندگان ما آشنایی چندانی با فضای بین المللی نداشتند و نتوانستند شرایط را برای صادرات این محصول به خوبی رصد کنند ادامه داد: این شرایط امروز سخت تر از گذشته است و اروپایی ها و چینی ها به خوبی بازار پسته ایران را تحلیل کرده‌اند و برای خرید این محصول با برنامه وارد شده‌اند.

رییس انجمن پسته ایران با اشاره به حضور هیات تجاری ایرانی در چین برای رصد کردن بازار این کشور اذعان داشت: خریداران چینی با رویکردی جدید وارد عمل شده‌اند و به این نتیجه رسیدند که می توان پسته ایران را در ابتدای فصل برداشت، ارزان تر از قیمت واقعی خرید.

جلال پور با بیان اینکه این تحلیل می تواند یک هشدار برای صادرکنندگان باشد، ادامه داد: مدیریت عرضه، در سال های گذشته هم به تولید کنندگان و صادرکنندگان گوشزد شده است اما از آنجا که ایجاد این هماهنگی بین تولیدکنندگان بسیار مشکل است، پس صادرکنندگان باید محصول خود را به تدریج عرضه کنند که گرفتار این مشکلات نشوند.

رییس اتاق بازرگانی ایران افزود: صادرکنندگان به این مطلب واقف هستند که شرایط کشور قرار نیست تغییرات آنچنانی داشته باشد و قیمت ارز کاهش یابد بنابراین می توانند این شرایط را به خوبی مدیریت کنند.

وی به رکود فعلی در کشور اشاره کرد و با بیان اینکه در برخی بخش ها این رکورد در پنجاه سال گذشته بی سابقه بوده است، تصریح کرد: صادرات پسته به هنگ کنگ با موانعی روبرو شده است و به همین دلیل صادرکنندگان به دنبال راههای صادرات این محصول به چین هستند اما برای ورود به بازار چین نیز مشکلاتی وجود دارد و انجام این مهم در کوتاه مدت امکان‌پذیر نیست.

جلال پور با بیان اینکه صادرات پسته به چین شامل تعرفه گمرکی این کشور خواهد شد، بیان کرد: برداشتن این تعرفه در حال حاضر امکان پذیر نیست و نیاز به رایزنی های بسیاری دارد؛ ضمن اینکه در حال بررسی رفع مشکلات صدور پسته به هنگ کنگ هستیم.

 وی در ادامه به شرایط نه چندان مطلوب بانک های کشور اشاره و یکی از این بانک ها را کشاورزی عنوان کرد و گفت: امیدواری چندانی به پرداخت تسهیلات بیشتر و البته با نرخ بهره کمتر از 24 درصد وجود ندارد ضمن اینکه دریافت وثائق نیز همانند گذشته است.

گفتنی است در ابتدای این نشست شرایط صادرات پسته به کشورهای چین و روسیه مورد تحلیل دقیق قرار گرفت و بر افزایش کیفیت پسته صادراتی، عرضه تدریجی محصول، قیمت یکپارچه و عدم تخفیف بی مورد تاکید شد.