رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در نشستی خبری پاسخگوی اصحاب رسانه استان کرمان بود.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، محسن جلال پور در یک عصر دلانگیز تابستانی با رویی گشاده و صبوری، متانت و تبسم همیشگی، ضمن پاسخگویی به سوالات خبرنگاران، از همکاری اتاق کرمان با خانه مطبوعات در زمینه ارتقاء دانش فعالان این عرصه خبر داد. محسن جلال پور که اثری از خستگی یک روز کاری بسیار فشرده در چهرهاش مشاهده نمی شد، شرایط کشور در شرایط پساتحریم را تبیین کرد، خواستار تغییر شرایط اقتصادی کشور و سپردن امور به بخش خصوصی شد، در مورد اخبار منتشر شده در زمینه تشکیل اتاق مشترک ایران و آمریکا هشدار داد، از روند واگذاری ها توسط دولت انتقاد کرد، به بیان چشمانداز اقتصادی استان پرداخت، وضعیت منابع آبی و راهکار برون رفت از وضعیت کنونی را تشریح کرد و سوالات و پاسخ های دیگری که در ادامه خواهید خواند.
خبرنگار نشریه عصر باور از عملکرد اتاق در یک سال و نیم گذشته انتقاد کرد و همچنین از جلالپور خواست در خصوص متولی اصلی تامین نقدینگی در کشور توضیحاتی ارائه دهد.
رییس اتاق ایران در پاسخ به این سووال گفت: ابتدا باید تعریف کنیم که متولی تامین نقدینگی برای تولید در کشور کیست؟ اگر به بانک به عنوان متولی تامین نقدینگی نگاه می کنیم نبایستی پایان سال تراز مالی و سود حاصل از انجام کارش را به عنوان امتیاز، کارکرد و دستاوردش ببینیم. وی ادامه داد: اگر عملکرد پایان سال بانک ها بر اساس خدمت ارائه شده آنها در تولید ارزیابی شود و راه اندازی واحدها و کمک به تولید کشور را ملاک قرار دهیم، آن بنگاه نوع دیگری کار خواهد کرد.
رییس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: امروز عمده بانک های ما بنگاههای اقتصادی هستند که برای آنها سود پایان سال و مانده سود پایان سال مهم است و به همین دلیل نمی توان از بانک انتظار داشت که متولی تولید باشد و نقدینگی را تامین کند. وی ادامه داد: در کشور ما به دلیل مشهود بودن کمبود نقدینگی و فشاری که بر روی بانک ها وجود دارد، میزان سودی که در بانک ها از تسهیلات گیرندگان درخواست می شود با شرایط واحد تولیدی و درخواست کننده تسهیلات مطابقت ندارد.
جلال پور تاکید کرد: قبل از اینکه مشکل بانک ها را حل کنیم باید این مشکل متولی تامین نقدینگی تولید در کشور را حل کنیم. وی با بیان اینکه باید یک گام به سمت ساختار جدید مالی برداریم، گفت: اکنون این مطلب را در کشور دنبال می کنیم و دکتر روحانی در هفتههای اخیر در نامهای از معاون اول رییس جمهوری درخواست کرد نظام مالی کشور بازنگری و ساختار مالی دوباره تدوین شود و این کار در سه بخش در حال اتفاق افتادن است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: ظرفیت امروز در استان از نظر نیاز به نقدینگی بالاست و در ماه های مهر و آبان پیش رو بیش از چهار تا پنج هزار میلیارد تومان تولیدات استان مانند خرما و پسته به محصول می رسد و نیاز جدی به نقدینگی در این زمینه وجود دارد که اگر اتفاق نیفتد شرایط را برای فروشندگان، صادر کنندگان و عرضه کنندگان سخت می کند. وی ادامه داد: بعد از اینکه نرخ ارز در سال 92 جهش داشت و افزایش سرمایه بانک ها را نداشتیم، تورم 40 درصدی در کشور حاصل شد اما سرمایه بانک ها ثابت ماند و این سرمایه پاسخگوی نیازها و درخواست های تسهیلاتی نیستند.
جلال پور اظهار کرد: در بحث نقدینگی، دو هفته گذشته بانک کشاورزی در تهران 100 میلیون دلار وام ارزی را برای صادرات پسته در ابتدای امسال برای استان اختصاص داد که صادرکنندگان می توانند با مراجعه به بانک کشاورزی از این وام بهره ببرنند.
وی در ادامه در رابطه با عملکرد اتاق نیز گفت: برای دریافت پاسخ این سوال باید به وظایف، مسوولیت ها و ظرفیت های اتاق نگاه مجدد داشته باشیم. وی با بیان اینکه وقتی واحدی مشکل و گرفتاری دارد عملا یعنی در کنارش اتاق این مشکل را دارد، تصریح کرد: اتاق روبروی واحد نیست و وظیفه جوابگویی به مشکلات واحدها در بانک ها، ساختار اداری و موانع کشوری را ندارد بلکه اتاق مشاور سه قوه، بستر ساز و هماهنگ کننده برای رفع موانع است و شرایطی دارد که تشکل ها را تشکیل دهد تا مسائل خود را مطالبه کنند. جلال پور بیان کرد: بپذیرید که اتاق نمی تواند کار اجرایی و راه حل قضیه انجام دهد بلکه می تواند پیشنهاد و پیگیری کند.
رییس اتاق بازرگانی کرمان بیان کرد: همه آنچه را که ما در اتاق دنبال می کنیم اقدامات مشورتی و پیشنهادی است و حرف ما در بحث موانع کسب و کار این است که بایستی فضای کسب و کار تلطیف و برای این کار بخش خصوصی توانمند شود؛ دولت بایستی مسوولیت ها را واگذار و از ورود به اقتصاد پرهیز کند و همچنین نهادها نیز باید ورود در اقتصاد را کاهش دهند. وی گفت: در نهایت کار باید در فضای رقابتی سالم به دست بخش خصوصی سپرده شود تا این اتفاقاتی که امروز در بنگاهها و واحدهای ما رخ می دهد، اتفاق نیفتد.
وی با اشاره به اینکه فضای اقتصادی کشور رقابتی نیست گفت: اولین نیاز کشور و استان این است که فضای اقتصاد رقابتی، سالم و عاری از رانت ها و نوعی نگاه های متفاوت باشد و فضای مناسب کسب و کار شود. وی افزود: در این فضا حتما بعضی از واحدهای ما رشد و برخی واحدهایی که با نگاههای بی جا در کشور سرپا ماندهاند و جلوی رشد برخی واحدهای دیگر را گرفتهاند، افول خواهند کرد و در نهایت فضا برای انجام این کارها مناسب خواهد شد. جلال پور ادامه داد: ضمن اینکه در مورد همه مشکلات کمیسیون های مختلف اتاق نشست ها و پیگیری های متعددی انجام شده و همه اینها را دنبال می کند.
در ادامه خبرنگار نشریه اقتصاد کرمان خواستار تبیین نسخه رییس اتاق ایران برای کشور در شرایط پسا تحریم شد.
جلال پور در پاسخ بیان کرد: تعبیر ما از این مطلب، ریل گذاری جدید اقتصاد ایران در دوران پسا تحریم است که دو رویکرد اصلاح وضعیت گذشته و بهبود وضعیت فعلی است؛ به این دلیل که شرایطی فراهم شده که ما به در شرایط غیرتحریمی، با داشتن منابع ارزی، داشتن امکان فروش نفت و امکان مراوده با دنیا به وضعیتی برگردیم که در دهه های گذشته داشتیم.
رییس اتاق بازرگانی کرمان ادامه داد: دوران تحریم و 10 ساله اخیر به ما نشان داد که کشور در آن شرایط بسیار آسیب پذیر است و اگر دنبال اقتصاد پایدار و با رشد و توسعه دائم و مستمر هستیم، بایستی در نوع کار و روش اقتصادی مان تجدید نظر کنیم. جلال پور بیان کرد: هرجا که ما وابستگی اقتصاد کشور را به منابع زیرزمینی، سرمایه های ملی، شرکت ها، مجموعه ها و بنگاه های دولتی و نهادی سمت و سو دادیم، حتما در شرایط سخت و حتی شرایط عادی هم نتوانستیم رشد پایدار و شرایط بهینه برای کشور فراهم کنیم.
وی اظهار کرد: اگر بنا به این بود که پول به تنهایی برای کشور اشتغال ایجاد کند، کشوری مانند عربستان با 900 میلیارد دلار ذخایر ارزی و 300 میلیارد دلار درآمدهای سالانه ارزی بیش از 40 درصد بیکاری نداشت و اگر قرار بود سرمایه گذاری خارجی به تنهایی در کشور معجزه کند کشورهای آمریکای لاتین به این اندازه در اقتصادشان زمین گیر نبودند. رییس اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: اگر قرار بود اقتصاد دولتی درمانی بر اقتصاد باشد کشورهای کمونیستی به این نتیجه نمی رسیدند که به سمت اقتصاد سالم و رقابتی حرکت کنند؛ همه اینها تجارب قابل رویت و لمس است.
جلال پور تاکید کرد: صحبت ما با بزرگان کشور این است که تغییر رویکرد و ریل در اقتصاد کشور یک بار باید اتفاق افتد و بهترین زمان برای آن اکنون است که مردم ما شرایط سخت اقتصادی را گذراندهاند و آمادگی دارند که در سال ها و دهه های آتی، اقتصادی سالم و متکی به درآمد مردم و اقتصاد پایدار و اشتغال پایدار داشته باشند. وی با اشاره به اینکه مهم است که ما متوجه بیش از پنج میلیون بیکار باشیم، گفت: با ظرفیت های فراوان خدادادی در طول دهه های گذشته حداکثر بهره برداری ما این بوده که منابع زیرزمینی مانند نفت و گاز را برداشته و تبدیل به هزینه های جاری و حقوق کردیم. وی با بیان اینکه اشتغال فرزندان برای مردم مهم تر از نان سفره های آنهاست گفت: با این نگاه باید به دنبال اقتصاد تولید محور مردمی، با پایه های مردمی و ریشه، توان و ظرفیت غیرمنابع زیرزمینی باشیم.
جلال پور خاطرنشان کرد: در هیچ کجای دنیا و در هیچ تجارتخانه، بنگاه، استان، کشور و قارهای این معقول نیست که سرمایه های ملی را تبدیل به هزینه های جاری کرده و بخوریم؛ حرف ما این است که سرمایه های ملی باید برای کشور بماند زیرا اینها سرمایه های بین نسلی است. وی گفت: برای رفتن به این سمت، حتما نیاز به گذر از پیچ خطرناک و سختی داریم که باید همه ما کمک کنیم؛ پیشنهاد ما این است که در این فضا همه ظرفیت های کشور را برای خصوصی کردن و مردمی کردن اقتصاد بکار بگیریم. رییس اتاق بازرگانی ایران افزود: اگر هیات هایی که به کشور می آیند را به سمتی سوق دهیم که خود را با مجموعه های بخش خصوصی همراه کنند، شاید توسعه با سرعت کمتر اتفاق بیفتد اما با مدیریت بخش خصوصی است و مشکلات گذشته را در این زمینه شاهد نخواهیم بود.
جلال پور بیان کرد: سرمایه گذاران خارجی را باید به این سمت هدایت کنیم که در سرمایه گذاری های متعلق به بخش خصوصی با ظرفیت های فکری، دانش و توان مردم حضور یابند تا این سرمایه برای کشور ماندگار باشد. وی اظهار کرد: امروز تکیه بر اقتصاد دانش بنیان، تکیه بر اختراعات و ابتکارات و ابداعات نسل جوان ما، ظرفیت های وافر نیروی انسانی و ظرفیت های فراوان در داشته های غیرمنابع زیرزمینی کشور می تواند راه گشا باشد و حتما سرمایه گذاری ها و هیات های خارجی و توسعهای که در کشور اتفاق می افتد اگر بر این پایه باشد ماندگار خواهد شد.
رییس اتاق بازرگانی کرمان ادامه داد: اینکه اینها با دولت و نهادهایی که در سال های گذشته به دلایلی در اقتصاد کشور وارد شوند و این مجموعه ها را بزرگ تر کنند حتما به ضرر اقتصاد کشور خواهد بود و معتقدیم که به هر اندازهای که اقتصاد دولتی ما بزرگتر می شود به اندازه چندین برابر آن عرصه بر بخش خصوصی ما به صورت تصاعدی تنگتر می شود و اقتصاد ما وابسته تر و غیرپایاتر خواهد شد.
اما خبرنگار سایت خبری گفتار نو دیدگاه جلال پور در مورد چند صدایی در زمینه صنعت و کشاورزی در استان در شرایط بحران آب را خواستار شد و در ادامه سوال کرد که آیا سرمایه گذاری های بنگاههای شبه دولتی در کرمان در تعارض با سیاست های اقتصاد مقاومتی نیست؟
جلال پور در پاسخ گفت: امروز باید وضعیت استان را از همه جهات بررسی کرد اما آنچه مسلم است در استان کرمان و به خصوص در بخش کشاورزی با شرایط کنونی آب بسیاری هدر میرود، زیرا قیمت آب دولتی است، و نمی گذاریم آب با قیمت واقعیاش به فروش برسد. وی ادامه داد: امروزه در دنیا با توجه به بحرانی که وجود دارد یک آیتم برای آب در نظر گرفته می شود و آن این است که از هر مترمکعب آب چه میزان سود ارزی حاصله برای کشور بدست می آید، یعنی اگر ما با یک مترمکعب آب کالایی تولید می کنیم که می توانیم در دنیا آن را عرضه و سود ارزی بیشتری برای کشورحاصل شود پس بهتر است آن را تولید کنیم و کالاهایی که تولید آن سود ارزی کمتر نصیب کشور می کند را وارد کنیم.
رییس اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: این همان بحث آب مجازی است که برای اولین بار اتاق ایران کتابش را چاپ کرد و ما جز کشورهایی هستیم که باید واردات آب را بیشتر از صادرات آن مد نظر قرار دهیم و باید این نگاه در استان کرمان بین صنعت، معدن و کشاورزی اتفاق بیفتد. جلال پور اظهار کرد: باید محاسبات برای ما تعیین کند که ما از آب در کجا استفاده کنیم؟ و اگر بازار آب اگر به وجود آید هیچ کس آب را ارزان نمی فروشد. وی در مورد وضعیت کشاورزی با توجه به بحران آب گفت: در محصولات کشاورزی و صنعت باید نگاه کنیم که شرایط امروز ما در استان به هیچ وجه اجازه اضافه کردن یک متر باغ و زمین کشاورزی را نمی دهد.
جلال پور تاکید کرد: به عنوان مثال، در جنوب استان کشت گلخانهای را پیشنهاد می دهیم؛ در پسته باید باغاتی که امکان بهرهوری ندارند خشک کرد و سایر باغات را فعلا نگه داشت و با سیستم مکانیزه آب از آنها استفاد کرد. وی گفت: بارها گفته ام که امیدی به اینکه کشاورزی ما از دهه 90 پا به دهه 1400 بگذارد نیست؛ دهه 90 آخرین دههای است که پسته کرمان می تواند در دنیا حرف بزند.
جلال پور در پاسخ به پرسش دوم این خبرنگار تاکید کرد: برای حفظ منابع، اقتصاد باید شفاف شود، به هیچ وجه اعتقاد نداریم که توسعه استان با حضور نهادها و شرکت های دولتی توسعه پایداری خواهد داشت و حتی محاسبات آنها و شرایطی که در استان فراهم خواهد کرد رقابتی نخواهد بود. رییس اتاق بازرگانی کرمان گفت: البته در حال حاضر انتظار مردم از کشور، عبور از رکود و رفتن به سمت رونق است و شرایط بخش خصوصی هم مناسب نیست. وی تصریح کرد: همه فریاد من این است که باید همه ظرفیت های کشور به جای اینکه به سمت سرمایه گذاری توسط دولت و نهادها باشد به سمت و فضای مناسب برای حرکت بخش خصوصی حتی با سرعت کمتر و شیب ملایم تر اتفاق بیفتد و اگر این واقعیت را به مردم بگوییم، می پذیرند که آرام تر اما مستدام تر و پایدارتر جلو برویم.
در ادامه خبرنگار نشریه استقامت سوالی مبنی بر برنامه های جدید استان برای دوره پسا تحریم مطرح کرد.
جلال پور پاسخ داد: در کرمان از حدود شش ماه پیش اتاق کرمان و انجمن توسعه استان را به این سمت، سوق دادیم که ظرفیت های موجود استان در واحدهای اقتصادی را احصا کنند و امکان توسعه را در آنها ببینند. وی بیان کرد: دلیل آن این بود که ما با هیات هایی که خواهند آمد و مذاکراتی که با آنها خواهیم داشت، واحدهای صنعتی را برای تکمیل ظرفیت و توسعه به هیات های خارجی وصل کنیم.
رییس اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: اتاق معتقد است که ما در این زمینه نه تنها در حرف بلکه باید در عمل هم جلو برویم و این فضا را به وجود بیاوریم و هماهنگی بین شرایط کشور و تصمیم گیران کلان کشور دغدغه ماست. وی افزود: در دوره تحریم، حفظ وضع موجود و شرایطی که برای کشور به جهت بسیاری از محدودیت ها و معذوریت ها بود نگاه به واحدهای داخلی برای گذراندن تحریم، حفظ موقعیت و امنیت کشور در صنایع مختلف بود اما امروز فضای دیگری است و حتما نگاه عوض شده و باید نگاه به توسعه پایدار، ممتد و توسعه و وصل شدن به شبکه جهانی داشته باشیم.
خبرنگار ایسنا سوال بعدی را اینگونه مطرح کرد که برنامه عملیاتی اتاق در واگذاری ها به بخش خصوصی واقعی چیست؟
رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: در واگذاری ها و حضور بخش خصوصی در واحدها باید نگاه را عوض کنیم، همه هدف واگذاری ها این بود که اقتصاد دولتی و خصوصی تغییر یابد اما انجام این کار فقط مالکیت ها را منتقل کرد و حتی در مدیریت ها هم تغییری ایجاد نشد. جلال پور بیان کرد: در واگذاری ها باید نگاه به توسعه بخش خصوصی و حضور واقعی بخش خصوصی باشد که در این صورت نگاه درآمدزایی برای دولت در واگذاری ها کمرنگ می شود. وی خاطرنشان کرد: در مزایده ها کسی که به بالاترین قیمت خریداری می کند نگاهش به توسعه بخش خصوصی و اشتغال نیست بلکه نگاهش به اموال و دارایی های این واگذاری و به دنبال درآمدزایی برای خودش است. جلال پور افزود: در این نگاه بسیاری از واحدهای واگذار شده تبدیل به زمین هایی با تغییر کاربری می شوند و به توسعه و اشتغال نگاه نمی کنند.
رییس اتاق بازرگانی کرمان بیان کرد: در این نگاه چیزی که مهم نیست این است که این واحد چه مبلغی می ارزد و بایستی اشتغال ایجاد کند. وی خاطرنشان کرد: حرف ما این است دولت در واگذاری واحد ها و حضور سرمایه گذاران، به جای اینکه بگویند در مزایده بالاترین قیمت باید گذاشته شود، بگویند در مزایده بالاترین اشتغال باید ایجاد شود، که این نگاه خیلی متفاوت است و اگر مطلبی بیان می کنیم، راهکار آن را می دهیم.
جلال پور گفت: امروز در سرمایه گذاری خارجی دولت باید تمام ظرفیت را برای بسترسازی در جهت حضور سرمایه گذاران خارجی در بخش خصوصی فراهم کند نه اینکه دولت هر سرمایه گذار و هر هیاتی را اول به وزارتخانه هدایت کند و در برابر شرکت های دولتی خود قرار دهد. وی ادامه داد: نوع نگاه در واگذاری ها و حضور هیات ها و سرمایه گذاری ها بسیار مهم است و اینکه میگوییم سرمایه گذاری یک تیغ دو لبه است و سرمایهگذاری ما را بریده؛ از لبهای که نباید استفاده می شد در خصوصی سازی استفاده کردیم و صرفا واگذاری ها به قیمت بالاتر پیشنهادی انجام شده است.
جلال پور با بیان اینکه با این اقدامات امروز نه اموال برای دولت مانده و نه توسعه و نظارتی اتفاق افتاده است، افزود: برخی برای فروش اراضی و درآمدزایی برای خود واحدهایی را گرفتهاند و در تمام هشت سال دولت قبل با حدود 800 میلیارد دلار ارز آوری و با بیش از یکصد میلیارد دلار واگذاری، نتوانستیم 10 درصد اشتغال را افزایش دهیم زیرا نگاه این بوده که به چه قیمتی بفروشیم؛ پس راهکار و منطق وجود دارد اما عمل وجود ندارد.
در ادامه خبرنگار خبرگزاری فارس موضوع اتاق مشترک ایران و آمریکا را مطرح و از جلال پور سوال کرد که آیا این موضوع به بطور رسمی مطرح شده و اینکه اتاق ایران در این زمینه گام هایی برداشته یا خیر؟ وی همچنین سوال کرد که به نظر می رسد شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان قدری از آن اهداف اصلی خود بویژه رفع مشکلات بخش خصوصی فاصله گرفته است، و نظر جلال پور را در این رابطه خواست؟
جلال پور گفت: هیچ اقدامی برای تشکیل اتاق ایران و آمریکا تا امروز انجام ندادهایم و درخواستی هم از سوی آمریکایی ها برای تشکیل این اتاق نداشتهایم. وی افزود: اگر آمریکایی ها به این نتیجه برسند که در ارتباط اقتصادی با ایران جدی و علاقمند هستند و اتاق مشترک ایران و آمریکا در اتاق آمریکا شکل بگیرد، ما طبق قانون 60 روز فرصت داریم که اتاق مشترک را در ایران به طور متقابل ایجاد کنیم. رییس اتاق ایران خاطرنشان کرد: تا این لحظه چنین اقدامی در آمریکا اتفاق نیفتاده و خبری هم از اینکه اتاق آمریکا به دلیل ایجاد این اتاق گامی را برداشته، نداریم. وی گفت: خبرهایی که در این زمینه در رسانه ها و برخی فضاهای مجازی منتشر می شود، هیچ یک واقعی نیستند و هرکس که هزینه و پرداختی را داشته باشد، پرداخت بی جاست و بسیاری از این ها کلاهبرداری است.
وی از فعالان بخش خصوصی خواست که در این رابطه به مطالب اتاق ایران توجه داشته باشند و تا این لحظه هیچ اتفاقی در راه اندازی اتاق ایران و آمریکا نه در ایران و نه در آمریکا رخ نداده است. جلال پور تصریح کرد: شرکت هایی در آمریکا به نام اتاق ثبت شده اند که هیچ ارتباطی با اتاق آمریکا ندارد و اگر آمریکایی ها و ایرانی ها به این عقیده برسند که نیازمند تشکیل اتاق مشترک هستند و آمریکایی ها به سمت تشکل اتاق بروند، ایران آن را مطالعه خواهد کرد.
وی درباره شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در استان کرمان بیان کرد: این شورا در مسیر اصلی خود حرکت می کند و باید توقعات از شورا در راستای قانون و کار خودش باشد که مسائل دولت و بخش خصوصی در این شورا به بحث گذاشته شود. جلال پور افزود: تا کنون مصوبات شورای گفت و گو بسیار اثرگذار بوده و معتقدم عدم حل مشکلات کشور به این دلیل است که تنها مصوبات شورای گفت و گو بلکه قوانین خوب دیگری نیز داریم اما اجرایی نمی شوند و پشت سر آنها ضمانت اجرا نیست.
وی گفت: در شورای گفت و گوی کرمان در مواردی مانند انرژی و اقدام برای احداث نیروگاهها و شکل گیری کنسرسیومی برای ایجاد بزرگترین شرکت حمل و نقل کشور در استان، در معوقات بانکی و… کار را به صورت جدی دنبال کردیم که تا پایان سال گذشته بیش از 70 درصد معوقات توسط شورای گفت و گو پیگیری شده و به نتیجه رسیده است. رییس اتاق بازرگانی کرمان ادامه داد: اما در برخی مسایل از جمله واگذاری زمین برای فعالیت های اقتصادی هیچ نتیجهای نگرفتیم.
در ادامه خبرنگار روزنامه واقعه از جلال پور سوال کرد که چشم انداز آینده اقتصاد استان چگونه خواهد بود؟
جلال پور تصریح کرد: در حال حاضر شرایط اقتصادی استان را نسبت به استان های دیگر از نظر سرمایه گذاری و اتفاقاتی که در سال های گذشته افتاده بهتر می بینم؛ در 10 سال گذشته با همه رکود و مشکلاتی که داشتیم استان کرمان توانسته رقم خیلی خوبی در صنایع معدنی و فرآوری های معدنی سرمایه گذاری کند.
وی ادامه داد: هیچ استانی ندارید که در دهه های گذشته این میزان در صنعت فولاد و مس سرمایه گذاری کرده و آینده خوب در صنایع معدنی داشته باشد. جلال پور بیان کرد: چیزی که نگران آن هستم، عدم وجود زیرساخت های لازم است که باید استان به زیرساخت های لازم برای آوردن این مجموعه های کاری به محیط استان بپردازد و تولید فولاد، کنسانتره، گندله و مس، مجموعه ظرفیت ها در جنوب استان، حمل و نقل ریلی و تامین انرژی باید همزمان در استان دیده شده و اگر در این زمینه ها استان حرکت جدی کند در این صورت آینده استان درخشان خواهد بود. وی بیان کرد: اعتقاد ندارم ما در زمینه سرمایه گذاری های واحدها در استان عقب هستیم بلکه اعتقاد دارم در سرمایه گذاری در زیرساخت ها برای استفاده از واحدها بشدت مشکل داریم که حل این مشکل در رویکرد مسوولان استان نیز وجود دارد.
خبرنگار نشریه پایان هفته نیز در مورد برنامه اتاق برای پرداختن به فناوری اطلاعات خواستار توضیحاتی از جلال پور شد.
جلال پور افزود: نه تنها در اطلاع رسانی بلکه در کل بخش ها در سال های گذشته به دلیل عدم نیازی که احساس می کردیم، به بخش فناوری اطلاعات نپرداختیم. رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: ما جزو کشورهایی هستیم که دانش آن را داریم اما آن را تبدیل به عمل لازم نکردهایم.
وی بیان کرد: اتاق هم می تواند در این زمینه موثر باشد و مطلب اصلی در اقتصاد مقاومتی نگاه به همین مطالبی است که اقتصادهای متکی به دانش از این موضوع رقم می خورد. رییس اتاق بازرگانی کرمان ادامه داد: در کمیسیون زیربنایی اتاق همواره تاکید بر این بوده که بحث فناوری اطلاعات را جدی بگیرند.
در پایان این نشست رییس اتاق بازرگانی کرمان ضمن تبریک مجدد روز خبرنگار به خبرنگاران حاضر در جلسه چند پیشنهاد و برنامه را برای بالا بردن سطح آموزشی خبرنگاران اقتصادی استان عنوان کرد. رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان با اشاره به اینکه در سال های گذشته کمبود و مشکل نشر دانش در رسانه ها وجود داشته است گفت: در کرمان آمادگی برگزاری دوره های آموزشی برای خبرنگاران حوزه اقتصادی داریم.
جلال پور ادامه داد: قرار است کلاس های آموزشی با همکاری موسسه نیاوران با همکاری مسعود نیلی در سطح ملی در اتاق ایران تشکیل شود که خبرنگاران کرمانی نیز می توانند در آن شرکت و در پایان گواهینامه مربوط به این دوره را دریافت کنند.