EN

رییس کمیسیون امور زیربنایی: ایجاد هلدینگ سرمایه گذاری در استان کرمان ضروری است

رییس کمیسیون امور زیربنایی و سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان ایجاد هلدینگ ها و شرکت های سرمایه گذاری متشکل از گروههای مختلف فعالان اقتصادی به منظور برنامه‌ریزی فعالیت های سرمایه گذاری در استان را یک ضرورت عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، حمید عزت‌آبادی‌پور در نشست اعضای کارگروه سرمایه‌گذاری و بازار سرمایه کمیسیون امور زیربنایی و سرمایه گذاری افزود: با شکل گیری این شرکت ها و هلدینگ ها می توانیم آنها را به سرمایه گذاران خارجی معرفی و حتی منابعی را برای انجام فعالیت های اقتصادی آنها تعریف کنیم.

وی با اشاره به اینکه تعداد بنگاه های خصوصی بزرگ در استان کرمان بسیار کم است و برخی کلان شهرها در داشتن شرکت های سرمایه گذاری از ما جلوتر هستند، اظهار داشت: باید ساز و کاری را برای ورود سرمایه گذاران ایجاد کنیم و اصراری برای ورود سرمایه گذار به مباحث کارآفرینی وجود نداشته باشد. عزت‌آبادی‌پور بیان کرد: اقدامات خوبی از سوی استانداری و سایر مجموعه ها در استان برای توسعه سرمایه‌گذاری انجام و پیشنهاد شده است اما با توجه به اینکه برنامه تامین مالی و توجیه اقتصادی برخی طرح ها مشخص نیست، باید راه حل منطقی و قابل اجرا برای بخش اقتصادی ارائه دهیم.

رییس کمیسیون امور زیربنایی و سرمایه گذاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان ضمن تاکید بر بررسی و شناسایی وضعیت فعلی این حوزه، یکی از چالش های استان را بانک های خصوصی به عنوان جذب کننده منابع دانست و گفت: سالانه منابع زیادی وارد بانک های استان می شود که باید روش‌هایی برای مدیریت مصرف منابع بانک ها لحاظ شود. وی بر ایجاد یک نهاد مالی مستقل تاکید کرد و گفت: این نهاد می تواند از بانک ها، موسسات مالی و اعتباری و صندوق های تامین سرمایه تشکیل شود تا از طریق آن، منابع بانک ها در استان مصرف شود.

عزت آبادی پور، با بیان اینکه شرکت های استان با سازمان بورس بیگانه هستند و از نحوه پذیرش، ارائه سهام و امکانات جذب منابع مالی آشنایی ندارند، اظهار داشت: تنها پنج شرکت پذیرفته شده استان کرمان در بورس حضور دارند که حتی در بین آنها دو شرکت گل گهر و مس سرچشمه شرکت های ملی محسوب می شوند.

وی در ادامه برنامه ریزی صحیح برای آموزش شرکت های اقتصادی و تشکیل کمیته‌ای خاص برای پذیرش محصولات استراتژیک در بورس کالا به ویژه پسته و خرما و سایر محصولات کشاورزی برای تامین مالی صادرکنندگان و فعالان این بخش را پیشنهاد داد.

در ادامه این نشست، رییس کارگروه سرمایه‌گذاری و بازار سرمایه کمیسیون امور زیربنایی و سرمایه‌گذاری، بر شناسایی وضعیت موجود، فرصت های سرمایه گذاری، تنگناها و پروژه های نیمه تمام استان تاکید کرد و گفت: در این راستا گروه‌هایی مانند ستاد سرمایه‌گذاری استان، معاونت برنامه‌ریزی اقتصادی استانداری، بانک ها، سازمان برنامه و بودجه و سازمان صنعت، معدن و تجارت می توانند به ما کمک کنند.    

مجتبی بهمنی، به ساز و کارها و راه حل های تامین سرمایه اشاره کرد و افزود: استفاده از منابع و سرمایه گذاری های خارجی، ایجاد شرکت سرمایه گذاری و تامین سرمایه و استفاده از تجربیات چند شرکت با چنین فعالیت هایی می تواند یکی از راه های تامین سرمایه باشد. وی در اختیار داشتن ساختمانی با 400 مترمربع زیربنا را شرط راه اندازی بورس کالا در هر نقطه‌ای از استان عنوان کرد و گفت: هماهنگی‌هایی برای ایجاد بورس کالا در استان کرمان انجام شده اما هنوز پیگیری ها در رابطه با داشتن ساختمانی به این منظور به نتیجه نرسیده است.

گفتنی است مطالب دیگری از جمله ارتباط بیشتر صنعت با دانشگاه، استفاده از بورس به ویژه در بخش کشاورزی، ایجاد دیدگاه مثبت در بدنه دولت نسبت به سرمایه‌گذاری، ایجاد کمیسیون های امور زیربنایی و سرمایه‌گذاری در شهرستان ها، برگزاری سمینارهایی برای بازار سرمایه در استان، تشکیل کنسرسیوم های صنعتی، معدنی و گردشگری، تدوین برنامه بومی استانی در حوزه تولید ثروت، در این کارگروه مورد تاکید قرار گرفت.