در نشست کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، لزوم تشکیل انجمن اکوتوریسم در این استان مورد تاکید قرار گرفت. به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، رییس کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق در این نشست گفت: کرمان با وجود جاذبه های فراوان در بخش گردشگری می تواند نقش مهمی در جذب گردشگر داخلی و خارجی داشته باشد. مهدی سیاوشی، افزود: در بیش از دو سال گذشته به دلیل اقدامات خوب دولت و ارائه تصویر واقعی از ایران، تمایل گردشگران به ایران نسبت به سال های قبل بیش از 2 برابر شده و شرایط فعلی روند افزایش ورود گردشگر به ایران را نشان می دهد.
وی بیان کرد: یکی از اهداف برنامه ششم توسعه، افزایش پنج برابری تعداد گردشگران عنوان شده که استان کرمان می تواند در رسیدن به این رقم و جذب گردشگر بیشتر پیشتاز باشد. رییس کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق کرمان با اشاره به اینکه عدهای حضور گردشگران در کویر و طبیعت را عاملی برای تخریب محیط زیست عنوان می کنند، افزود: اکوتوریسم در گردشگری مسوولانه با حفظ محیط زیست و همچنین توانمند کردن جوامع محلی تعریف می شود. وی با اشاره به جاذبه های اکوتوریسمی بسیار فراوان در استان کرمان و به ویژه کویر، تصریح کرد: حفظ محیط زیست یکی از مباحث اصلی در طبیعت و بوم گردی است و در استان با توجه به وجود کویر می توانیم جایگاه خوبی در این زمینه داشته باشیم. رییس کمیسیون گردشگری اتاق کرمان بیان کرد: مقدمات تشکیل انجمن اکوتوریسم کرمان را انجام خواهیم داد و از همه افراد فعال در این زمینه برای راه اندازی آن کمک می گیریم.
در ادامه این نشست نایب رییس این کمیسیون در رابطه با تشکیل انجمن اکوتوریسم، گفت: مقدمات کار برای تشکیل هسته مرکزی انجمن و تدوین اساسنامه و بررسی قوانین و مقررات باید انجام شود تا حداکثر ظرف دو ماه آینده این انجمن را در استان تشکیل دهیم. سید ابراهیم علوی در ادامه برگزاری هر ماه یک همایش با موضوعات مختلف در حوزه گردشگری با هدف توانمندسازی جوامع محلی و آشنایی با فرهنگ گردشگری و حفظ محیط زیست را پیشنهاد داد.
همچنین مسوول سازمان مردم نهاد مهرگان کرمان و تهران در این نشست گفت: در حالی که تنها پنج کشور در دنیا اقلیمی مانند ایران دارند، اما به اکوتوریسم در کشور ما توجه نشده و این حوزه مغفول مانده است. شروان شعاعی، به مهمترین چالش های پیش روی توسعه اکوتوریسم اشاره کرد و گفت: چالش های زیست محیطی، فرهنگی، زیرساختی، آموزش راهنما و جامعه محلی و گردشگر، تسهیلات، سیاست ها و برنامه ریزی و… از جمله این موارد هستند.