نشست امشب شوراي پول و اعتبار طولاني و مفصل بود.ساعت پنج شروع شد و هشت و نیم به پايان رسید.
دستوركار اصلي نشست ازقبل اعلام شده بود. همان ها که هفته گذشته باید بررسی می شد اما به دليل سفر رئیس کل بانک مرکزی و وزیر امور اقتصادی و دارایی به پرو و حضور در اجلاس جهانی صندوق بینالمللی پول، به این هفته موکول شد. موضوعات مربوط به سياست هاي تسريع رشد كه در روزهاي گذشته مطرح بوده نيز در دستور كار نشست این هفته قرار گرفته بود كه در نهایت، با تصمیم های خوبی به پایان رسید.خوشبختانه همه اعضاي شورا نيز حضور داشتند. از آن جا كه همه به محتويات سياست هاي اعلام شده برای خروج از رکود معتقد بودند، تصويب پيشنهادات با اجماع كامل انجام شد.
این را هم بگویم که مصوبات نشست شورای پول و اعتبار باید توسط رييس كل بانك مركزي به عنوان سخنگو اعلام شود،حداكثرتا فردا مصوبات درسايت بانك مركزي اعلام خواهدشد. اما در این نشست، بيشتر زمان حول و حوش چگونگي اجرايي شدن ان طرح بحث شد. نهايتا پنج اصل اساسي در اجرا مورد توافق همه قرارگرفت:
اول اينكه بسته براي شش ماه كامل اجرايي شود، دوم اين كه نهايت دقت در اجرا به عمل آيد كه صرفا كالاي ايراني و توليد داخل تقويت شود، سوم اين كه حتما در تزريق تسهيلات و تقويت بخش عرضه بايد بنگاه هاي گرفتار چه آن ها که موجودي كالاي قابل توجهی دارند و چه بنگاه هایی كه به دليل كمبود نقدينگي دچارعدم توليد در ظرفيت هستند، اولويت كامل داشته باشند. چهارم اين كه اجراي آن توسط بانك هاي منضبط انجام پذيرد. پنجم اين كه حداكثرتا پانزدهم آبان اجراي فراگيرآن شروع شود.
اتاق های بازرگانی به شدت اصرار بر دقت در صرف اين بسته داشتند و حتما در طول انجام كار نحوه انجام را رصد خواهند کرد. اميد زيادي دارم كه درماه هاي پيش رو و تا زماني كه آثار اجرايي برجام رونق جدي دربنگاه ها به وجود آورد، اين تمهيدات كارگشا بوده و حركت خوبي در تسريع رونق و رشد ايجاد كند.
محسن جلالپور