EN

در شورای گفت و گو مصوب شد؛ افزایش تسهیلات صندوق کارآفرینی و حذف بروکراسی دریافت مجوز راه‌اندازی مجتمع بین‌راهی

افزایش سقف تسهیلات صندوق کارآفرینی امید به یک میلیارد ریال در استان و حذف بروکراسی دریافت مجوز تاسیس مجتمع‌های رفاهی بین‌راهی، از جمله مهمترین مصوبات یازدهمین نشست شورای گفت و گوی استانی دولت و بخش خصوصی در کرمان بود.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، در ابتدای این نشست، رییس اتاق ایران با بیان اینکه اقدامات خوبی در زمینه حراست، احیا و مرمت میراث فرهنگی استان طی دو سال و نیم گذشته انجام شده، از دست‌اندرکاران این حوزه قدردانی کرد.

محسن جلال پور با اشاره به ثبت جهانی سه اثر تاریخی باغ شاهزاده ماهان، ارگ بم و روستای صخره‌ای میمند، افزود: اقدامات لازم برای ثبت جهانی کویر لوت و قنوات جوپار و بم نیز در حال انجام است که اگر این مهم محقق شود استان کرمان بیش از گذشته مورد توجه گردشگران قرار خواهد گرفت. وی به افزایش حضور گردشگران خارجی در کرمان نسبت به گذشته و آثار بسیار مثبت این مهم در توسعه استان اشاره کرد و ادامه داد: کمیسیون گردشگری و خدمات به عنوان یکی از فعال‌ترین و پیگیرترین کمیسیون‌های اتاق کرمان، اقدامات خوبی را برای رونق گردشگری استان انجام داده است.

جلال‌پور افزود: استان کرمان باید در زمینه جذب سرمایه‌گذار گام‌های متفاوت و شاخصی بردارد و در این زمینه فعالیت‌هایی صورت گیرد که سرمایه‌گذاران برای حضور در استان تشویق شوند. رییس اتاق ایران به برخی مشکلات گردشگری استان که از سوی فعالان این حوزه در این نشست مطرح شد اشاره کرد و گفت: در زمینه افزایش سقف تسهیلات صندوق کارآفرینی امید تا یک میلیارد ریال، صحبت‌های نهایی با مسوولان این صندوق در کشور انجام شده که پس از درخواست رسمی استانداری، پیگیری‌های لازم تا رسیدن به نتیجه مد نظر را انجام خواهیم داد.

وی در خصوص مالیات بر ارزش افزوده واحدهای فعال در صنعت گردشگری، به تشکیل کمیته ماده 76 در اتاق کرمان اشاره کرد و گفت: این کمیته آماده جمع‌آوری مشکلات این بخش است که با جمع‌بندی و ارسال آنها به اتاق ایران، این موضوعات را در نشستی با حضور رییس سازمان مالیاتی کشور مطرح و بررسی کند تا برای رفع آنها، تصمیمات لازم اتخاذ شود.

جلال پور، همچنین با اشاره به دستورالعمل نرخ‌گذاری کالاها و خدمات صنفی بیان کرد: بخش خصوصی، برچیدهشدن سازمان تعزیرات حکومتی را به رییس جمهور پیشنهاد داده زیرا معتقد است در کشوری که قرار است اقتصاد مردمی شود نباید تعزیرات وجود داشته باشد. رییس اتاق کرمان اظهار داشت: اما در شرایط فعلی و با وجود تعزیرات حکومتی، 18 کالا و خدمات اساسی و امنیتی را برای نرخ گذاری احصا کردیم که اگر این اتفاق بیفتد، سایر کالاها و خدمات نرخ گذاری نخواهند شد. جلال پور ادامه داد: اگر هم قرار است برای برخی اقدامات در مدتی مشخص نظارت انجام شود، برای جلوگیری از اعمال سلیقه در کار، بایدوظیفه نظارت بر نرخ‌گذاری از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت کشور و به تبع آن استانداران در استان‌ها واگذار شود، زیرا این وزارتخانه نمی‌تواند هم متولی تولید باشد و هم به نوعی برای تولید مانع ایجاد کند.

در ادامه این نشست، رییس کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق کرمان، اظهار داشت: در شرایط پساتحریم یکی از اولویت‌های کشور پرداختن به بحث گردشگری است که در برنامه ششم توسعه نیز به افزایش 5 برابری حضور گردشگران خارجی در ایران تاکید شده است. مهدی سیاوشی، با بیان اینکه باید زیرساخت های لازم در استان برای توسعه گردشگری فراهم شود، تصریح کرد: افزایش گردشگر در ایران و استان به ایجاد شغل و توزیع درآمد در جامعه منجر خواهد شد. وی عدم وجود هتل به میزان لازم در استان را یکی از مشکلات بخش گردشگری عنوان و تصریح کرد: اقداماتی برای بوم گردی و استفاده توریست ها از بافت قدیم شهر انجام شده است.

سیاوشی، با بیان اینکه کمیسیون گردشگری اتاق کرمان در نمایشگاه گردشگری حلال ابوظبی با حضور نمایندگانی از چهار هزار آژانس گردشگری دنیا شرکت کرده است، افزود: در این نمایشگاه آثار باستانی و مزیت های استان در قالب فیلم و بروشور عرضه شده که می تواند در ارتقای سطح گردشگری استان موثر باشد. وی پیشنهاد تدریس گردشگری به عنوان یک واحد درسی در مدارس را مطرح کرد و ادامه داد:خواستار برگزاری نشستی با حضور فرمانداران و بخشداران استان برای انجام اقدامات لازم برای رونق و توسعه گردشگری هستیم. سیاوشی، همچنین از استاندار کرمان درخواست کرد چشم انداز گردشگری استان در سال 1404 را مشخص و جایگاه استان در این حوزه را با اعداد و ارقام تعیین کند تا کارهای کارشناسی و هدف گذاری های لازم انجام شود.

رییس کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق کرمان به زمان بر بودن دریافت 16 مجوز برای راه‌اندازی مجتمع‌های بین‌راهی در استان اشاره کرد و گفت: اخذ این مجوزها یک سال زمان نیاز دارد که بخش خصوصی خواستار تصمیمی برای کاهش بروکراسی اداری در این زمینه است و پیشنهاد تشکیل پنجره واحد متشکل از نمایندگان تام الاختیار دستگاههای مربوطه را دارد. وی ادامه داد: همچنین بخش خصوصی فعال در حوزه گردشگری خواستار مشخص شدن دستگاه متولی صدور مجوز برای فعالیت واحدهای گردشگری است تا مشکلات بین اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و همچنین اتاق اصناف در این رابطه برطرف شود.

در ادامه استاندار کرمان نیز با بیان اینکه پیش از اجرای توافق برجام، افزایش حضور گردشگران خارجی را در کرمان مشاهده کردیم، افزود: به نظر می‌رسد اقتصاد گردشگری زودتر از سایر حوزه‌ها رونق می‌یابد و پایدارتر خواهد بود. علیرضا رزم حسینی یکی از اولویت های اصلی دولت در استان را توسعه و رونق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عنوان کرد و افزود: نگاه ما در این سه بخش اقتصادی است و دسترسی به همه آنها ممکن خواهد بود. وی به اقدامات انجام شده و برخی برنامه‌ریزی‌ها برای رونق گردشگری استان اشاره کرد و گفت: بازسازی بازار و بافت تاریخی شهر کرمان و قرار گرفتن باغ سنگی سیرجان، باغ بیرم آباد کرمان، خانه حاج آقا علی رفسنجان، پارک ملی خبر و کپرهای قلعه گنج به عنوان مقاصد گردشگری از جمله برنامه های در حال اجرا در استان است.

رزم حسینی همچنین از تشکیل پنجره واحد در دفتر معاونت برنامه‌ریزی استانداری به منظور صدور مجوز راه‌اندازی مجتمع‌های بین‌راهی خبر داد و گفت: این پنجره واحد، خاص همین موضوع است و نمایندگان دستگاه‌های متولی صدور مجوز در این محل به صورت هماهنگ نسبت به صدور مجوز اقدام خواهند کرد.