نایب رییس اتاق کرمان با بیان اینکه آغاز فعالیت اقتصادی، یکی از 10 آیتم بهبود محیط کسب و کار است، اذعان داشت: آغاز یک فعالیت اقتصادی نیز با ثبت شرکت شروع میشود که اصلاح و رفع نواقص در روند ثبت شرکت ها میتواند کمک بزرگی برای بهبود محیط کسب و کار باشد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در نشست فعالان اقتصادی با مسوولان اداره کل ثبت اسناد و املاک استان، افزود: خوشبختانه انجام اقدامات در راستای حل مشکلات، رفع موانع و نواقص، تشکیل، تسهیل و تسریع در اجرای موارد مرتبط با محیط کسب و کار باعث بهبود این محیط شده و تا ایجاد یک محیط مطلوب و پیش رونده در کرمان ادامه خواهد داشت. وی، فعالیت در راستای بهبود فضای کسب و کار از وظایف اصلی اتاق کرمان عنوان کرد و ادامه داد: 10 شاخص بانک جهانی برای سنجش محیط کسب و کار معرفی شده که انجام برخی اصلاحات و ساده سازی روند اداری ثبت شرکت ها می تواند رتبه استان و کشور را در ایـن شـاخص بهبود بخشد. طبیب زاده با اشاره به اینکه محیط کسب و کار در کشور ما چندان مناسب نیست، تصریح کرد: حرکت های بسیار خوبی در مکانیزه شدن فرآیندهای ثبت شرکت ها انجام شده اما در این بخش هنوز فاصله زیادی تا رسیدن به استانداردهای جهانی وجود دارد.
نایب رییس اتاق کرمان اظهار داشت: امیدواریم با ادامه رویکرد جدید اداره کل ثبت اسناد و املاک استان در ارایه خدمات به شکل نوین و پاسخگو بودن مدیران و مسوولان این اداره، بتوانیم به رشد شاخص آغاز کسب و کار در کرمان سرعت بخشیم. وی بیان کرد: اتاق کرمان در مسیر بهبود مستمر محیط کسب و کار از ابزارها و ظرفیت های قانونی مانند شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی، کمیته ماده 76 قانون برنامه پنجم توسعه و جلسات مشترک بخش خصوصی و اتاق با مدیران دستگاههای اجرایی استفاده می کند.
در ادامه این نشست مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان به ثبت هزار و 313 شرکت و موسسه به شیوه نوین در 10 ماه گذشته اشاره کرد و گفت: 910 مورد از این شرکت ها و موسسات مربوط به مرکز استان کرمان بوده و همچنین 6 هزار و 469 مورد تغییرات شرکت نیز در این مدت به ثبت رسیده است. رضا طالبی زاده افزود: سامانه ثبت شرکت ها در ابتدا مشکلات بسیاری داشت و برخی اطلاعات مورد نیاز کاربران در آن درج نشده بود که سعی شده به مرور برطرف و جمع بندی مشکلات سامانه به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ارایه شود. وی تغییر روند سنتی به سیستم های نرم افزاری و نوین در سازمان ثبت اسناد و املاک را مستلزم صرف زمان لازم برای آگاه سازی، هماهنگی و آسیب شناسی بیشتر دانست و افزود: سامانه فعلی از بسیاری فسادهای گذشته در این حوزه جلوگیری کرده است. طالبی زاده با بیان اینکه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای رفع مشکلات موجود در این سامانه تلاش خواهد کرد، اظهار داشت: علاوه بر مشکلاتی که ممکن است در سامانه وجود داشته باشد، گاهی کاربران این سامانه به دلیل قطع اینترنت و اینترانت با مشکل روبرو می شوند.
وی از تهیه تصویر دیجیتال و بایگانی تمامی پروندههای ثبت در اداره کل ثبت اسناد و املاک استان خبر داد و گفت: از خردادماه سال جاری این اقدام مهم را برای 300 هزار پرونده مربوط به املاک آغاز کردهایم که حداکثر تا سه ماه آینده به پایان می رسد و پس از آن، این اقدام را برای شرکت ها آغاز می کنیم.
در این نشست آرش علوی، رییس کمیسیون بهبود محیط کسب و کار اتاق کرمان، با بیان اینکه برگزاری اینگونه نشستها آشنایی با مشکلات متقابل طرفین را به دنبال خواهد داشت، گفت: در برخی موارد حل مشکلات و نواقص در حیطه اختیارات دستگاه متولی در استان نیست و باید از طرق و مراجع دیگر رفع آنها را پیگیری کرد. وی در ادامه خواستار بیان مشکلات فعالان اقتصادی در زمینه ثبت شرکت شد که ایشان با برشمردن نواقص و رویه های نامطلوب در ثبت شرکت ها، پیشنهاداتی را مانند امکان فوری دریافت نام انتخاب شده برای شرکت، ثبت برند و افزایش مدت اعتبار گواهی عدم سوءپیشینه ارایه کردند که مورد استقبال مدیران ثبت کرمان قرار گرفت. برگزاری دوره های آموزشی برای آشنایی بیشتر فعالان اقتصادی و معرفی آنها به دفاتر خدمات قضایی برای تسهیل در روند ثبت شرکت از جمله دیگر موارد مطرح شده در این نشست بود.
همچنین مقرر شد لیست کاملی از مشکلات مربوط به ثبت و تغییر شرکت ها توسط اداره کل ثبت اسناد و املاک استان به سازمان مرکزی ارایه شود و از مسوولان ارشد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به منظور شرکت در نشستی مشترک در زمینه بیان مشکلات فعالان اقتصادی کرمان در این رابطه و رفع آنها دعوت به عمل آید. در ادامه نیز مقرر شد اتاق کرمان مشکلات مربوط به ثبت شرکت ها را جمع آوری و با ارسال آنها به اتاق ایران، رفع مشکلات را از طریق مراجع ملی پیگیری کند.