دبیرکل اتاق کرمان بر تمرکز کارگروه انرژی کمیسیون امور زیربنایی، برای افزایش بهرهوری در صنایع به ویژه صنایع بزرگی مانند مس سرچشمه و سنگآهن گلگهر سیرجان در مدت زمان باقی مانده تا پایان سال جاری تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، مسعود رشیدینژاد با بیان اینکه الگوی افزایش بهرهوری برای صنایع کوچک و بزرگ متفاوت است، ادامه داد: می توان در ابتدا الگویی را برای بهرهوری در مصرف آب، برق، گاز و گازوییل در صنایع بزرگ تدوین کرد و کارگروهی مرتبط با این موضوع و متشکل از افراد فعال در این صنایع را تشکیل داد.
وی اظهار داشت: نتیجه نشستهای این کارگروه میتواند به عنوان طرح یا مصوبه در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی مطرح و یا تصویب شود که بر اساس آن صنایع مصرف انرژی خود را کاهش و یا بهرهوری را افزایش دهند. دبیرکل اتاق کرمان عدم پرداخت قیمت واقعی انرژی را عاملی برای مشخص نبودن مزیت رقابتی آن و اتلاف منابع عظیم انرژی در کشور عنوان کرد و افزود: بعد از اجرای طرح در این دو مجموعه صنعتی بزرگ، میتوانیم طرح افزایش بهرهوری را برای صنایع لاستیک، سیمان و سایر صنایع کوچک اجرا کنیم. رشیدی نژاد افزود: در این فرصت میتوان میزان تلفات انرژی در صنایع را محاسبه و به مدیران مربوطه برای تصمیمگیریهای بهتر ارایه کرد.
وی با بیان اینکه 95 درصد آب استان با راندمان کمتر از 30 درصد و همچنین 50 درصد برق استان در بخش کشاورزی مصرف می شود، گفت: باید محاسبه و ظرفیت سنجی واقعی بهره وری انرژی انجام شود. دبیرکل اتاق کرمان با بیان اینکه در کنار بحران آب، بحران در مصرف انرژی را نیز شاهد هستیم، ادامه داد: کارگروه انرژی اتاق کرمان با کارگروهی مشابه در استانداری همگام شده به ویژه در زمینه تهیه نقشه راه و تعامل خوبی بین دستگاههای مختلف با محوریت استانداری و پیگیری اتاق در حال شکل گیری است.
در ادامه رییس کمیسیون امور زیربنایی اتاق کرمان، تدوین نقشه راه انرژی را اقدامی بسیار مفید دانست و گفت: تهیه و تدوین این مهم باید در برنامهای بلند مدت و مداوم اجرا شود و البته به فراموشی سپرده نشود. حمید عزتآبادیپور تاکید کرد: نقشه راه انرژی باید به گونهای تهیه شود که برای سطوح مختلف صنایع و سایر مصرف کنندگان قابل استفاده باشد تا در پایان دوره چهار ساله فعالیت این کارگروه بتوانیم آن را به عنوان یک خروجی ارزشمند به مصرف کننده ارایه دهیم.
در ادامه رییس کارگروه انرژی کمیسیون امور زیربنایی گفت: تدوین نقشه راه انرژی و فازبندی آن، برگزاری سمینارها و کارگاه های آموزشی مرتبط با حوزه انرژی، ارایه مدل برنامهریزی انرژی استان، عضویت و حضور فعال کارگروه انرژی استان در مجامع ملی و افزایش ارتباط متخصصان حوزه انرژی در صنعت و دانشگاه با برگزاری همایشهای عملیاتی هم افزایی، از اهداف و برنامههای این کارگروه است. امیر عبدالهی، نقشه راه را برنامهریزی و مدیریت بهینه تولید، انتقال، مصرف و تبدیل صورتهای انرژی به یکدیگر عنوان کرد و گفت: تهیه این نقشه به دلیل وجود بحران آب و انرژی، روند رو به رشد تقاضا، توسعه صنایع و ارتقا تکنولوژی، ملاحظات زیست محیطی و ارتقا بهرهوری بسیار ضروری است.
همچنین در این نشست، مشاور شرکت بهینهسازی مصرف سوخت کشور، تهیه نقشه راه انرژی استان را اقدامی بسیار ارزشمند عنوان کرد و گفت: تشکیلاتی که می خواهد انرژی را مدیریت کند باید تعریف شده و منسجم باشد و سازمانهای تصمیم ساز و حاکمیتی نیز به این مقوله ورود کنند. خلیل عسگری اظهار داشت: بر اساس قانون، واحد مدیریت انرژی باید در مجموعه های صنعتی که بیش از 5 میلیون مترمکعب سوخت مصرف می کنند مستقر شود که در غیر این صورت با آنها برخورد می شود.
وی افزود: تاکنون 35 استاندارد ملی در زمینه تعیین معیار مصرف انرژی در کشور به ثبت رسیده که پس از انجام بازرسیها، جریمههایی برای افزایش مصرف و مشوقها و یارانههایی برای کاهش مصرف انرژی به واحدهای صنعتی تعلق خواهد گرفت. عسگری بیان کرد: از کارگروه و نقشه راه استان کرمان انتظار داریم بتوانند اقداماتی در راستای کمک به صرفه جویی در مصرف انرژی انجام دهد. مشاور شرکت بهینه سازی مصرف سوخت کشور ادامه داد: در زمینه آموزش برای افزایش بهرهوری و کاهش مصرف انرژی، آماده کمک به استان ها هستیم و امیدواریم بتوانیم این مباحث را به صورت پایلوت در تعدادی از صنایع آغاز کنیم.