EN

دبیرکل اتاق ایران: قدرت اتاق بازرگانی وابسته به توان کارشناسی است

دبیرکل اتاق ایران با تاکید بر اینکه قدرت اتاق بازرگانی به توان کارشناسی آن وابسته است، گفت: افزایش این توان کارشناسی در اتاق های سراسر کشور می‌تواند ضمن ارتقای آن مجموعه، راهکارهای عملی را به مسوولان کشور در سه قوه ارایه دهد.

احمد فیاض‌بخش در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اتاق کرمان، به ارتقای ویژه جایگاه اتاق بازرگانی در دولت یازدهم اشاره کرد و افزود: در حال حاضر اقبال خاصی در دولت، مجلس شورای اسلامی و ارگان‌های تصمیم گیر کشور نسبت به نظرات کارشناسی اتاق ایران و شهرستان ها وجود دارد که اتاق نیز باید از این شرایط بهترین بهره برداری را انجام دهد. وی با بیان اینکه فعالیت‌های تئوری و علمی اتاق در زمینه یافتن راه‌حل‌ها و بررسی‌های پژوهشی به راحتی قابل اجرا هستند، اظهار داشت: بنابراین امکان ارایه پژوهش‌های کاربردی و قابل استفاده در سطح اجرا، توسط اتاق بیشتر از سایر مجموعه هاست.

فیاض بخش اظهار داشت: با رها کردن حواشی در اتاق بازرگانی، می توانیم بیشتر به مسایل ملی توجه کنیم تا با سرعت بیشتر به جایگاه واقعی خود نزدیک شویم. وی با بیان اینکه اتاق در دوره هشتم فعالیت هیات نمایندگان در راستای ارتقای جایگاه بخش خصوصی گام های خوبی برداشته و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد، بیان کرد: حرکت بهتر، سریعتر و کیفی تر در راستای ارتقای بخش خصوصی مستلزم همدلی عمومی در این مجموعه است. وی گفت: انتظارات نظام و کشور از بخش خصوصی در راستای توسعه اقتصاد ملی افزایش یافته و در این شرایط بخش خصوصی نیز باید سرمایه‌گذاری های بلند مدت در حوزه های تولید، کشاورزی، معدن و به ویژه خدمات را جدی بگیرد.

دبیرکل اتاق ایران، بسته پیشنهادی خروج از رکود دولت را از نظر تئوری خوب عنوان و بیان کرد: بسیاری از بسته‌های اقتصادی که از سوی دولت‌ها ارایه می شود خوب است اما سرنوشت این بسته‌ها در اجرا تعیین و مشخص می شود که چقدر بر مبنای اهداف و منویاتی که در آن بسته پیش بینی شده کار انجام گرفته است. فیاض بخش همچنین اجرای قانون رفع موانع تولید را یک فرآیند مستمر دانست و افزود: برای مقررات‌زدایی باید گام به گام حرکت کرد و منتظر تاثیرات تدریجی آن بود زیرا در یک برنامه بلند مدت می‌توانیم به اهداف این قانون دست یابیم.

وی اتاق کرمان را از نظر عملکرد جزء اتاق های خوب و موثر کشور عنوان کرد و گفت: در اتاق ایران تاکنون سیستمی برای ارزیابی و بررسی دقیق عملکرد اتاق های کشور به طور مستمر، فصلی، شش ماهه و سالانه وجود نداشته که امیدواریم بزودی و با توجه به سیاست های دوره هشتم این سیستم راه اندازی شود. دبیرکل اتاق ایران در رابطه با فرصت‌ها و پتانسیل‌های اقتصادی کرمان خاطرنشان کرد: داشتن اقتصاد درون‌زا یکی از مهمترین ویژگی‌های تاریخی این استان است که می‌تواند در شرایط ویژه به صورت خودکفا خود را اداره کند. فیاض بخش تصریح کرد: مردم استان کرمان با تولید و صادرات خو گرفته‌اند و فرهنگ تولید و صادرات در این استان به خوبی نهادینه شده که این مهم پتانسیل بزرگی برای استان و موقعیت ویژه‌ای برای کشور است.

وی عدم انجام اقدام گسترده بر روی آثار تاریخی و موقعیت های گردشگری استان را یک ضعف دانست و ادامه داد: کرمان از این حیث بسیار غنی است و باید به جاذبه های گردشگری و آثار تاریخی و همچنین توسعه زیرساخت هایی مانند فرودگاه، هتل و سیستم حمل و نقل توجه بیشتری شود. دبیرکل اتاق ایران خاطرنشان کرد: با توجه به مشکل کم آبی در استان کرمان، توجه به گردشگری و صنعت توریسم که می تواند با حداقل سرمایه‌گذاری، حداکثر اشتغال و سودآوری را ایجاد کند، ضروری است. فیاض بخش با تاکید بر مصرف بهینه آب و جلوگیری از حفر چاه‌های بی‌رویه در استان کرمان، گفت: برای حداکثر بهره‌وری از آب، باید مدیریت آن را به مردم واگذار کنیم همانطور که هزاران سال اینگونه عمل شده و موفق بوده است. وی افزود: در سال های اخیر برخی از آب های تجدید ناپذیر نیز مصرف شده که باید به این موضوع به عنوان یک زنگ خطر بزرگ توجه شود زیرا می تواند به بحرانی بزرگ برای استان تبدیل و موجب آسیب‌دیدگی برخی نقاط مسکونی و شهری شود.

وی اظهار داشت: استان کرمان در حوزه صنعت با توجه به وجود نیروی انسانی توانمند می توان اقدامات خوبی را انجام دهد اما در حوزه کشاورزی به نظر می رسد بهترین کار حرکت به سمت توسعه صنایع تبدیلی باشد. دبیرکل اتاق ایران تصریح کرد: کرمان به لحاظ منابع انسانی، وسعت و تنوع اقلیمی استان ارزشمندی است که این ظرفیت ها می تواند ثروت بیشتری را برای استان تولید کند و تاثیرهای فراوان فرهنگی و اجتماعی را نیز در پی داشته باشد.