EN

نشست بررسی اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم برگزار شد

نشست بررسی اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم و احکام مالیاتی قانون رفع موانع تولید رقابتی، با حضور غلامحسین دوانی، عضو شورای حسابداران خبره ایران، اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان، فعالان اقتصادی استان، مدیران مالی و حسابداران شرکت‌های مختلف و جمعی از مدیران استان در محل اتاق کرمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، در ابتدای این نشست نایب رییس اتاق کرمان، آگاهی، آشنایی و اطلاع از قوانین موجود و ظرفیت‌های قانونی را در بهبود محیط کسب و کار موثر دانست و با اشاره به نامطلوب بودن شاخص های اندازه‌گیری رتبه‌بندی محیط کسب و کار، افزود: بسیاری از فعالان اقتصادی استان نیز بر این مسئله اذعان دارند.

سید مهدی طبیب زاده با بیان اینکه اتاق کرمان در راستای رسالت خود برای بهبود محیط کسب و کار تلاش و در این زمینه اصلاح قوانین و مقررات‌زدایی را پیگیری می کند، خاطرنشان کرد: 172 هزار ماده قانونی، 11 هزار قانون و 18 هزار آیین نامه در کشور وجود دارد که همه آن ها به نوعی محدود کننده هستند و تا کنون مجموعه عوامل استان کرمان تلاش خود را در زمینه اصلاح، شفافیت و سادگی قوانین انجام داده و خواهد داد.

نایب رییس اتاق کرمان بیان کرد: افزایش دانش و آگاهی‌بخشی به فعالان اقتصادی، در دستور کار و برنامه های اتاق کرمان قرار دارد و کمیسیون های مختلف نیز در زمینه آشنایی با حقوق حقه اعضای خود تلاش می کنند. وی از همه اعضای اتاق و کمیسیون ها درخواست کرد که موانع پیش روی کسب و کار خود را به اتاق کرمان اعلام کنند. طبیب زاده در ادامه ضمن قدردانی از رییس کمیسیون بیمه، بانک و امور مالیاتی اتاق کرمان که برگزاری چنین نشستی را پیگیری کرد، اظهار داشت: کمیسیون های اتاق با احساس مسوولیت و تشخیص درست مسیر، برای آشنایی بهتر با قوانین تلاش می‌کنند. نایب رییس اتاق کرمان با بیان اینکه افزایش مطالبه‌گری به همراه ارتقای آگاهی از قوانین، به بهبود محیط کسب و کار کمک خواهد کرد، افزود: امیدواریم با برگزاری این نشست برای اجرای اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم از سال آینده، آماده شویم زیرا این قانون تفاوت های جدی با قبل دارد.

همچنین، غلامحسین دوانی، عضو شورای حسابداران خبره ایران، گفت: مالیات به عنوان یک هزینه اجتماعی باید پرداخت شود تا دولت ها فعالیت های خود را پیش ببرند و در حال حاضر با توجه به کاهش قیمت نفت موضوع پرداختن به مالیات جدی شده و دولت به ناچار باید به نظرات شهروندان بیشتر توجه کند. وی اظهار داشت: هر گاه دست دولتی در جیب ملت نباشد، دولت به آن ملت توجه نمی کند و مطرح شدن حقوق شهروندی در بعضی کشورها به دلیل آن است که دولت ها ناچارند از مردم پول بگیرند. دوانی با اشاره به اینکه پرداخت پول توسط مردم، به خصوص به دولت ها، در همه کشورها با اکراه صورت می پذیرد، خاطرنشان کرد: دولت های دیگر این اجبار را به تمایل تبدیل کرده‌اند به طوری که دولت با پول های مردم اقداماتی را انجام می دهد که مردم به پرداخت مالیات تشویق می شوند.

وی اظهار داشت: در کشور ما عده‌ای به طور قانونی از پرداخت مالیات معاف هستند و عده‌ای دیگر غیرقانونی مالیات پرداخت نمی‌کنند در حالی که در بسیاری از کشورها خود مردم از پرداخت مالیات استقبال می کنند. گفتنی است در ادامه این نشست، دوانی به تشریح قانون مالیات های مستقیم و احکام مالیاتی قانون رفع موانع تولید رقابتی پرداخت و در پایان پاسخگوی سوالات شرکت‌کنندگان بود.