عضو هیات رییسه اتاق کرمان گفت: تصمیم گیری های سریع، صریح و شفاف می تواند به پیشرفت و توسعه کشور به ویژه در بخش اقتصاد کمک کند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، محسن رشیدفرخی در نشست کمیسیون بازرگانی گفت: وابستگی کامل فعالیتها و امور مختلف به دولت، مقاصد و راهبردهای کشور را تحت تاثیر قرار داده و مشکلات مختلفی ایجاد کرده است.عضو هیات رییسه اتاق کرمان با بیان اینکه اتاق بازرگانی به عنوان پیشانی پیشرفت و رشد اقتصاد کشور باید مدنظر قرار گیرد، افزود: تعدد مراجع تصمیم گیری و برخی مسایل اقتصادی و فرهنگی، مشکلاتی را برای بخش خصوصی ایجاد کرده است.
وی با انتقاد از نمونه گیری دو مرحلهای محصولات کشاورزی صادراتی به ویژه پسته و خرما به منظور صدور گواهی قرنطینه نباتی، اظهار داشت: نظارت بر صادرات محصولات استاندارد و سالم نشان دهنده یک مراوده سالم اقتصادی است اما نمونه برداری از محصولات توسط چند دستگاه دولتی مشکلاتی را برای صادرکنندگان ایجاد می کند.رشید فرخی، دوران پساتحریم را به شمشیری دو لبه که می تواند هم خطرناک و هم ارزشمند باشد، تشبیه و تصریح کرد: در این دوران برای گسترش بازارهای جهانی و فعالیت در سازمان توسعه تجارت جهانی باید بتوانیم در تلاطم های ارزی، حاشیه های اقتصادی و سایر مسایل، تصمیم گیری صحیح انجام دهیم.
عضو هیات رییسه اتاق کرمان در ادامه ضمن قدردانی از همکاری مدیرکل گمرکات استان کرمان در حل مشکلات بخش خصوصی خاطرنشان کرد: در حالی که فعالان اقتصادی در برخی استان های کشور به دلیل پیچیدگی فعالیت های گمرک دست از کار کشیده اند، اما گمرک کرمان همراه بخش خصوصی بوده است.وی رفع بروکراسی اداری را مهمترین نیاز بخش بازرگانی عنوان کرد و افزود: در بسیاری از فعالیت های اقتصادی به ویژه بانکی، قوانین دست و پاگیر زیادی وجود دارد که متاسفانه برخی فعالان اقتصادی تنها راه حل خروج از این مشکلات را تعطیل کردن کار خود می دانند.
رشیدفرخی، ضمن ابراز تاسف از اینکه عدهای بهترین شیوه کسب درآمد را سپرده گذاری بانکی می دانند تا اینکه بخواهند به بازرگانی و تجارت بپردازند، گفت: گاهی برخوردهای نامناسب با تولید کنندگان باعث می شود می شود تولید کننده تصمیم به تعطیلی برخی فازهای تولیدی واحد خود بگیرد.در ادامه رییس کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان به ارایه گزارشی از عملکرد کمیسیون در دوره هشتم هیات نمایندگان اتاق کرمان پرداخت و گفت: در این کمیسیون پیگیری راه اندازی دفتر دایمی گمرک در جیرفت انجام شد و مورد موافقت قرار گرفت.
محمدعلی محمدمیرزاییان، به پیگیری های صورت گرفته در کمیسیون بازرگانی برای صدور گواهینامه قرنطینه نباتی و یک بار نمونه برداری از محصولات مختلف اشاره کرد و افزود: پیگیری این موضوع در استان به نتیجه نرسید و مقرر شد در نشستی در اتاق ایران با حضور وزیر جهاد کشاورزی، رییس اتاق ایران و نماینده کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان این مسئله تا رسیدن به نتیجه مطلوب بررسی شود.
در ادامه مسوول دفتر نمایندگی اتاق کرمان در جنوب استان، با اشاره به اینکه دفتر موقت گمرک از اواخر سال 92 به مدت شش ماه در جیرفت دایر بود، افزود: در آن زمان به دلیل اینکه فصل صادرات محصولات مختلف جنوب استان به پایان رسیده بود و زیرساخت های لازم برای صدور گواهینامه استاندارد وجود نداشت، صادرات قابل توجهی از گمرک جیرفت انجام نشد. فخری الله توکلی، با اشاره به آغاز فصل صادرات محصولات جالیزی جنوب استان کرمان از 20 روز آینده و همچنین آغاز صادرات خرما از هفته گذشته، خواستار راه اندازی هر چه سریعتر دفتر دایمی گمرک در جیرفت شد.
دبیرکل اتاق کرمان نیز در ادامه این نشست با اشاره به اینکه در راستای بهبود فضای کسب و کار و خروج از رکود، اتاق به تجارت و بازرگانی بیش از تولید توجه و تاکید دارد، اظهار داشت: کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان می تواند از این فرصت به عنوان یک مزیت استفاده کند. مسعود رشیدی نژاد با اشاره به احتمال ایجاد فرصت های مناسب تجاری بعد از اجرایی شدن برجام افزود: بهتر است برای ارتقاء سطح فعالیت فعالان اقتصادی برنامهریزی هایی با زمان بندی متفاوت در کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان در نظر گرفته شود.
وی با تاکید بر استفاده از تجارت الکترونیک ادامه داد: در بین کمیسیون های هشت گانه اتاق کرمان، دو کمیسیون گردشگری و بازرگانی به دلیل اینکه با محدودیت های کمتری در تصمیم گیری ها روبروست هستند، می توانند از فرصت های نرم افزاری موجود بیشتر استفاده کنند.رشیدی نژاد، ادامه داد: سالانه فرصت های بسیاری برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف تجارت الکترونیک در استان وجود دارد که تنها از 10 درصد این فرصت ها در استان استفاده می شود و مابقی آن توسط کمپانی های خارج استان مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیرکل گمرکات استان کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه مجوز راه اندازی دفتر دایمی گمرک در جیرفت دریافت شده است، گفت: بزودی با همکاری فرمانداری و اتاق جیرفت، برخی مشکلات پیش روی راهاندازی این دفتر برطرف می شود و شاهد فعالیت گمرک دایمی در جیرفت خواهیم بود.محمدرضا قادر خاطرنشان کرد: در حال حاضر به دلیل راه اندازی سامانه جامع امور گمرکی به عنوان یک ظرفیت مناسب، مراجعه به دفاتر گمرک تا حدود زیادی کاهش یافته و تاکنون آموزش های لازم برای آشنایی با این سامانه به دو هزار و 500 نفر ساعت از فعالان اقتصادی ارایه شده که در صورت تمایل، این دوره آموزشی در جیرفت نیز برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه برخی فعالان اقتصادی واردات محصولات مختلف را در خارج از استان و به ویژه گمرک بندر شهید رجایی انجام می دهند، تصریح کرد: از آنجا که درآمدهای حاصل از واردات در استان در سال جاری 20 تا 30 درصد افزایش داشته و بخشی از این درآمدها به استان باز می گردد، از فعالان اقتصادی درخواست می کنیم فعالیت های گمرکی خود در زمینه واردات را از طریق گمرکات استان کرمان انجام دهند.
گفتنی است در این نشست روسای کمیته های بازاریابی، واردات و بازرگانی داخلی و تجارت الکترونیک کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان به ارایه برنامه های خود پرداختند.