پس از دریافت مجوز راه اندازی دفتر دایمی گمرک در جیرفت، در نشستی با حضور فرماندار جیرفت، مدیرکل گمرکات استان و جمعی از اعضای هیات نمایندگان و دبیرکل اتاق کرمان، از انجام اقدامات لازم برای آغاز به کار این دفتر خبر داده شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، دبیرکل اتاق کرمان در این نشست با اشاره به اهمیت صادرات در بخش کشاورزی، افزود: عمر محصولات کشاورزی کوتاه و به همین دلیل تسریع در صادرات آنها از اهمیت ویژهای برخوردار است و باید بتوانیم در این زمینه برنامه ساختار یافتهای برای سرمایهگذاری در منطقه ایجاد کنیم. مسعود رشیدی نژاد خاطرنشان کرد: در دوران پساتحریم و با ورود هیات های تجاری به کشور و استان، باید بتوانیم برای سرمایه گذاری در بخشهای مختلف کشاورزی از جمله تولید، صادرات و… تضمین های لازم را ارایه و بروکراسی اداری را کاهش دهیم.
وی دلیل فاسد شدن برخی محصولات کشاورزی را عدم توانایی در صادرات آنها عنوان کرد و ادامه داد: در شرایط فعلی ممکن است بازار روسیه چشم انداز خوبی برای محصولات جیرفت باشد که باید بتوانیم از این بازار به خوبی استفاده کنیم. در ادامه رییس دفتر نمایندگی اتاق بازرگانی کرمان در جنوب، با بیان اینکه در حال حاضر زمان برداشت و صادرات محصولاتی مانند توت فرنگی و خیار فرا رسیده، خواستار آغاز به کار دفتر دایمی گمرک جیرفت در کوتاه ترین زمان ممکن شد و گفت: در سال زراعی جاری به دلیل عدم وجود دفتر گمرک در جیرفت تاکنون 50 کانتینر خرمای این منطقه توسط گمرکات دیگر استان ها به نقاط مختلف صادر شده است. فخری الله توکلی در ادامه از آمادگی اتاق کرمان برای همکاری در آغاز به کار دفتر گمرک جیرفت خبر داد.
همچنین در ادامه این نشست مدیرکل گمرکات استان کرمان گفت: پس از موافقت گمرک جمهوری اسلامی با راهاندازی دفتر دایمی گمرک در جیرفت، احکام دو نفر از کارکنان گمرک کرمان برای استقرار در جیرفت صادر و نیز امکانات سخت افزاری لازم برای رقم خوردن این مهم، اختصاص یافته است. محمدرضا قادر با اشاره به وجود مشکلاتی در رابطه با مکان دفتر و همچنین اسکان دو نیروی اداره گمرک در این شهرستان، اذعان داشت: در این خصوص نیازمند هماهنگی و همکاری فرمانداری جیرفت هستیم.
وی در ادامه با تاکید بر آموزش صادرکنندگان برای استفاده از سامانه جامع امور گمرکی اظهار داشت: تنها 10 درصد فرآیند صادرات در دفاتر گمرک انجام می شود و 90 درصد مابقی آن باید توسط صادرکننده و به وسیله این سامانه ثبت شود که آشنایی با شیوه کار سامانه برای تسهیل و تسریع در فرایند صادرات ضروری است.
فرماندار جیرفت نیز در این نشست گفت: توسعه این شهرستان همواره در دستور کار فرمانداری بوده که در این راستا از صادرکنندگان و سرمایه گذاران نیز حمایت و در دو سال گذشته بسیاری از زیرساخت های مورد نیاز ایشان فراهم شده است. احمد امینی روش بیان کرد: مسایل مربوط به فرودگاه جیرفت، استقرار اداره استاندارد، ساماندهی محورهای مواصلاتی، راهاندازی اداره حمل و نقل و پایانههای جنوب استان را در این مدت پیگیری کردیم اما راه اندازی دفتر دایمی گمرک باقی مانده بود که اکنون به سرانجام رسید. فرماندار جیرفت، بیان کرد: با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع صادرات و فرارسیدن فصل صادرات محصولات کشاورزی جنوب استان، دفتر دایمی گمرک در جیرفت باید هر چه زودتر کار خود را آغاز کند.
وی از اتاق کرمان که دو سال پیش دفتر و امکاناتی را برای راه اندازی دفتر موقت گمرک در جیرفت در اختیار گذاشت، قدردانی کرد و افزود: سیاستگذاریها و آموزشهای اتاق بازرگانی کرمان در منطقه جنوب استان باعث شده که کشاورزان با مطالعه و آگاهی لازم به کاشت محصولات کشاورزی بپردازند و قبل از کاشت، بازارهای هدف این محصولات را شناسایی کنند. فرماندار جیرفت با بیان اینکه می توان از دفتر قبلی گمرک در جیرفت که در محل دفتر نمایندگی اتاق بازرگانی کرمان در این شهرستان قرار دارد به صورت موقت استفاده کرد، خاطرنشان کرد: برای دایر شدن هر چه زودتر دفتر دایمی گمرک، محلی را برای اسکان و استقرار نیروی های اداره گمرک فراهم می کنیم و امیدواریم در سال 95 بتوانیم بودجهای را برای خرید زمین در رابطه با احداث این دفتر اختصاص دهیم.