EN

فعالان اقتصادی تبریز به کرمان سفر می کنند

رییس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان تبریز در دیدار فعالان اقتصادی استان های آذربایجان شرقی و کرمان به منظور گسترش روابط تجاری با هدف صادرات این محصول به سایر کشورهای منطقه و جهان گفت: در آینده نه چندان دور هیاتی از فعالان اقتصادی استان در حوزه کشاورزی به منظور گسترش روابط اقتصادی به کرمان سفر کنند.

 به گزارش روابط عمومی اتاق تبریز، علیرضا پورآقابالایی با بیان اینکه 11درصد از صادرات کشور از طریق استان آذربایجان شرقی صورت می‌گیرد و این استان با چهار کشور ترکیه، آذربایجان، نخجوان و ارمنستان مرز مشترک دارد، گفت: از طریق این کشورها می‌توانیم به بازارهای کشورهای مشترک المنافع دسترسی داشته و با بازار پانصد میلیونی آن ها تبادلات اقتصادی داشته باشیم.

 عضو هیات نمایندگان اتاق تبریز خاطر نشان کرد: همه فعالان اقتصادی کشور باید برنامه ریزی برای استفاده از علوم و تکنولوژی های جدید به منظور نقش آفرینی در اقتصاد منطقه و جهان با هدف توسعه اقتصادی کشور را مد نظر داشته باشند.

وی با اشاره به شرایط سخت فعالیت در حوزه تولید و تجارت در دوران پسا تحریم افزود: برای ورود و حضور مستمر در بازارهای جهانی در حوزه کشاورزی و بخصوص خرما باید در بسته بندی، طراحی، تبلیغات، بازاریابی و بازار گردانی، کاستی‌های موجود را برطرف کنیم.

وی با تاکید بر این نکته که اولویت تولید داخلی باید صادرات محور باشد گفت: امروزه چرخه تولید و انبار کردن محصولات تولید شده جای خود را به تولید بر اساس خواست مشتری و ارسال آن به بازارهای جهانی داده است.

پورآقابالایی افزود: با این شیوه بسیاری از هزینه‌های تولید بدون بازار را از دوش تولید کننده بر می داریم و این کاهش هزینه می‌تواند فرصت رقابت به تولید کننده داخلی در بازارهای جهانی را ایجاد کند.ایشان به تجار کرمانی پیشنهاد ایجاد دفتر نمایندگی در تبریز را ارایه داد.

عضو انجمن خرمای استان کرمان در این دیدار گفت: ما معتقد هستیم که اگر بم تولید کننده خرما است تبریز دروازه صادراتش می باشد .عضو این انجمن با اشاره به مزیت های منطقه ای استانهای کشورمان لازمه توسعه اقتصادی کشور را همکاری اتاقهای بازرگانی و انجمن های اقتصادی سراسرکشور خواند. وی با اشاره به مزیتهای استان کرمان از جمله، خرما، پسته، سنگهای معدنی، شرکتهای خدمات فنی مهندسی، حنا و…. بر تولیدات صادرات محور تاکید کرد.

وی با اشاره به این نکته که حدود 200 سرمایه گذار در انجمن خرما در استان کرمان عضو هستند اظهار امیدواری کرد: به زودی انجمن خرمای ایران تشکیل شود. وی خاطر نشان کرد: نوزده نفر از اعضای این انجمن برای گسترش روابط تجاربی به اتاق تبریز آمده اند.

حاضرین جلسه تشکیل نشست های از این دست را برای رفع مشکلات تولیدکننده گان و صادرکنندگان خرما مهم خواندن و عمده مشکل فعالان این بخش را عدم گشایش اعتبارات داخلی توسط بانکها دانستند و حمایت اتاقهای بازرگانی سراسر کشور برای ایجاد امنیت روانی در تولید کننده و صادر کننده به منظور گسترش اعتماد فی مابین را ضروری دانستند.