EN

در نشست کمیسیون گردشگری اتاق کرمان بر اعمال مدیریت واحد کویر تاکید شد

در نشست کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق کرمان که با موضوع مدیریت جامع پهنه لوت و با حضور مدیرکل سیاسی و امنیتی استانداری، مدیرکل میراث فرهنگی، مدیرکل حفاظت محیط زیست، مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمان و رییس کمیسیون گردشگری اتاق کرمان برگزار شد، اعمال مدیریت واحد و یکپارچه در کویر مورد تاکید قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، رییس کمیسیون گردشگری و خدمات در این نشست گفت: بحث توسعه گردشگری در کویر، اقدامی نو و جدید است که امیدواریم با پیگیری ها و نشست های متعدد بتوان برای مدیریت آن به انسجام و نتیجه لازم رسید. مهدی سیاوشی اظهار داشت: وجود مدیریت واحد برای تامین زیرساخت های لازم، راهنمایی گردشگران برای حرکت در مسیرهای تعریف شده و همچنین بهره برداری واقعی از کویر، ضروری است.

سیاوشی با بیان اینکه متاسفانه بزرگنمایی در اطلاع‌رسانی شیوع بیماری آنفلوآنزا در کرمان، بر حضور تورهای گردشگری که قصد سفر به این استان را داشتند، تاثیر منفی گذاشت ادامه داد: خوشبختانه این موضوع به طور کامل برطرف شده که امیدواریم انعکاس این خبر بتواند در حضور بیشتر تورهای گردشگری در ایام عید نوروز تاثیرگذار باشد. وی در بخش دیگری به بازدید گروهی از گردشگران از برخی جاذبه های مغفول مانده استان اشاره کرد و گفت: در این رابطه، گروهی 50 نفره از کاروانسراهای بین شهرستان های راور و کرمان بازدید کردند که ضمن تاکید بر معرفی بیشتر برخی از این بناها، بازسازی محورهای قدیمی راور برای اتصال این شهرستان به شهداد و کویر لوت پیشنهاد داده شد تا بتواند به رونق گردشگری در این منطقه منجر شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان نیز در ادامه این نشست از فعالیت‌های کمیسیون گردشگری اتاق تقدیر کرد و گفت: این کمیسیون فضایی را فراهم کرده تا فعالان بخش خصوصی و دولتی بتوانند در کنار هم برای موضوعات گردشگری استان تصمیم گیری کنند. محمود وفایی افزود: این همکاری ها و تفاهم ها زمینه را برای ارتقا صنعت گردشگری استان فراهم می کند که امیدواریم سیاست های دولت در این دوره بتواند، بهتر از گذشته اجرایی شود. وی به دیدار اخیر فعالان حوزه گردشگری استان با نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمان اشاره و تسلط ایشان به این حوزه را ستایش کرد و گفت: پیشنهاد برگزاری نشست با حضور آیت الله جعفری در اتاق کرمان برای استفاده از سخنان وی در زمینه تقویت حوزه گردشگری مطرح شده است.

وفایی، در ادامه با اشاره به اینکه نباید جاذبه ها و زیبایی های کویر را پنهان کنیم، گفت: تکمیل پرونده ثبت جهانی کویر در حال انجام است و به نظر می رسد سال آینده بتوان جشن ملی ثبت جهانی کویر را برگزار کرد. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان، تصریح کرد: همزمان با معرفی کویر باید فرهنگ بهره برداری مناسب از آن نیز گسترش یابد که با ثبت جهانی این منطقه، سازمان حفاظت از میراث کویر می تواند ایجاد شود.

در ادامه این نشست مدیرکل امنیتی و انتظامی استان کرمان با اشاره به اینکه تبدیل شدن کویر به یک فرصت، آسیب‌ها و تهدیدهایی را در پی خواهد داشت که می توان با همفکری و هم اندیشی در حوزه های دانشی و اجرایی، به توسعه پایدار در کویر رسید، بیان کرد: باید ضمن جلوگیری از سوء استفاده فرصت طلبان، کار به گونه‌ای مدیریت شود که به دست آوردن مزایای توسعه موجب از دست رفتن یافته‌های فعلی نشود. خلیل همایی، با تاکید بر اینکه کویر باید یکپارچه و واحد دیده شود زیرا در غیر این صورت بیشترین ضربه به آن وارد خواهد شد، تصریح کرد: تقسیم بندی جغرافیایی مرزهای کویری استان‌های خراسان، کرمان و سیستان و بلوچستان به گونه‌ای تعریف شده که روی زمین قابل تشخیص نیست و به دلیل همین اتصال منطقه، نباید به فکر تجزیه کویر بود.

وی با بیان اینکه یکپارچه سازی می تواند در حوزه آب‌ریز و یا پهنه لوت در کویر صورت گیرد، بیان کرد: امروز باید برای بهره برداری هر چه بهتر از کویر برنامه مشخصی برای دولت، بخش خصوصی و مردم تعریف شود زیرا عدم توجه جامع به این موضوع مشکلاتی از جمله تخریب کویر را ایجاد خواهد کرد. مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری کرمان با تاکید بر اعمال مدیریت واحد بر کویر، افزود: مدیریت در پهنه‌ای که یک دهم مساحت کشور را به خود اختصاص داده باید به دست افرادی از جنس کویر و از درون کویر داده شود تا بتوان داشته های آن را محافظت کرد.