بحث بهبود فضای کسب و کار همواره از جمله مباحث اصلی در نشست‌های هیات نمایندگان اتاق‌های بازرگانی است. بر اساس گزارش بانک جهانی، ایران جایگاهی بهتر از صد و سی هفتم در میان ۱۸۳کشور ندارد.
بر اساس گزارش مذكور با تاسيس دفاتر اينترنتي صدور مجوزهاي ساختماني در تهران، فرآيند اخذ مجوز براي مکان ساخت‌و‌ساز، جواز ساخت و ساز و روند اداری تاييد آن بسيار كوتاه شده است.
به علاوه زمان لازم براي دريافت قبوض آب و برق تا حد قابل ملاحظه اي كاهش يافته است. همچنين با تبديل ماليات بر فروش به ماليات بر ارزش افزوده بار مالياتي بر فعاليت‌هاي اقتصادي كاهش پيدا كرده است. با راه‌اندازي نظام الكترونيكي ثبت شركت‌ها فرآيند تاسيس شركت‌ها ساده تر شده است. با نصب تجهيزات كنترلي در بندر شهيد رجايي و سازماندهي مجدد دفاتر ترخيص كالا به بخش‌هاي تخصصي با توجه به نوع كالا، زمان مبادله كالا در گمرکات ايران نيز كاهش يافته است.
بدين ترتيب در چهار بخش آغاز فعاليت‌هاي تجاري، ‌صدور مجوز ساخت، اخذ ماليات‌ها و تجارت بين مرزي اصلاحاتي در ايران انجام گرفته كه رتبه اين كشور را از نظر فضاي كسب و كار ارتقا داده است.
شایان ذکر است که ۴ كشور سنگاپور، نيوزيلند، هنگ‌كنگ و آمريكا همچون سال گذشته به ترتیب رتبه‌های نخست تا چهارم جهان را از نظر فضاي كسب و كار به خود اختصاص داده اند. كشورهاي انگليس، دانمارك، ‌ايرلند، كانادا، ‌استراليا و نروژ نيز به ترتيب رتبه‌هاي پنجم تا دهم را در اختیار دارند. رتبه برخي ديگر از كشورها عبارت است از: عربستان ۱۳، بحرين ۲۰،‌ فرانسه ۳۱، اسپانيا ۶۱،‌ تركيه ۷۳،‌ ايتاليا ۷۸،‌ چين ۸۹، اندونزي ۱۲۲، برزيل ۱۲۹، هند ۱۳۳، الجزاير ۱۳۶،‌ اكوادور ۱۳۸، سوريه ۱۴۳، عراق ۱۵۳،‌ افغانستان ۱۶۰ و آفريقاي مركزي ۱۸۳.

منبع: دنیای اقتصاد، شنبه ۲۱ شهریورماه ۸۸