عضو هیات رییسه اتاق کرمان گفت: در شرایطی فعلی که بیمهگر و بیمهگذار چندان سودی از بیمه های کشاورزی نمی برند، این بیمه ها باید از پایه و اساس متحول شوند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، محسن رشیدفرخی در نشست مشترک کمیسیون کشاورزی و آب و کمیسیون بانک، بیمه و امور مالیاتی اتاق کرمان با موضوع بررسی مشکلات بیمهای کشاورزان افزود: فعالیت بیمهها در بخش کشاورزی باید همانند صندوق حمایتی باشد تا حمایت هایی را مانند خریدهای تضمینی از کشاورزان انجام دهد و برخی یارانهها را به آنها پرداخت کند.
در این نشست برخی کشاورزان درخواست افزایش حق بیمه را با هدف پرداخت بیشتر خسارت ها، واقعی بودن بیمه کشاورزی و تهاتر حق بیمه با دیرکرد پرداخت تسهیلات را مطرح کردند که مهدی جهان نجاتی مدیر شعب بانک کشاورزی استان کرمان به قدیمی بودن دستورالعمل ها و برخی قوانین در بیمه اشاره کرد. وی با بیان اینکه در بیمه محصولات کشاورزی به دلیل اینکه بیمه موجودات زنده مطرح است، ادامه داد: به همین دلیل هیچ سیستم بیمهای حاضر به ورود در بخش کشاورزی نیست زیرا در بعضی موارد خسارت ها بسیار زیاد است.
جهان نجاتی، در ادامه پیشنهاد بیمه کردن خودرو و مسکن کشاورزان توسط بانک کشاورزی را مطرح کرد تا بتواند با کسب درآمد بیشتر، مبلغ پرداخت خسارت ها را افزایش دهد. مدیر شعب بانک کشاورزی استان کرمان همچنین درخواست عضویت یکی از اعضای کمیسیون های مربوط را در ستاد بیمه استان که هر ماه یک نشست برگزار می کند مطرح کرد تا بتوان نظرات بخش خصوصی را در تصمیم گیری ها بیشتر لحاظ کرد.
وی ادامه داد: در سال زراعی 93-94 بیش از 95 هزار هکتار باغات استان تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار گرفت و در سال گذشته 24 میلیارد تومان حق بیمه از کشاورزان دریافت و در مقابل 105 میلیارد تومان خسارت پرداخت شد. مدیر شعب بانک کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه بسیاری از کشاورزان ما خرده مالک هستند، اظهار داشت: برای کشاورزان عمده به ویژه در محصول پسته، حق بیمه پرداختی در هر هکتار بیش از یک میلیون تومان بود که اکنون میتوانند این میزان پرداختی را حداکثر تا 20 میلیون تومان افزایش دهند تا در زمان بروز خسارت مبلغ بیشتری به آنها پرداخت شود.