EN

محسن جلالپور در آخرین نشست اتاق ایران در سال94: سال سختی را پشت سر گذاشتیم

آخرین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران طی سال 94 امروز برگزار شد و رئیس اتاق ایران از مشکلاتی که اقتصاد ایران در این سال پشت سر گذاشت سخن گفت.

به گزارش اقتصادنیوز، محسن جلالپور، رئیس اتاق ایران در این جلسه که آخرین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران در سال 94 است، گفت: سال 94 برای ایران سال سختی بود. افزایش تنش ها، افت شدید قیمت نفت و رکود اقتصادی عرصه را سخت کرد. او در ادامه به موفقیت ایران در وصول توافق هسته‌ای و آثار آن از جمله ظهور قدرت نظام در حل یک مساله بین‌المللی و همچنین برگزاری موفقیت آمیز  انتخابات اشاره کرد و آنها را مواردی توصیف کرد که با آنها سختی‌های سال 94 قابل تحمل شد. وی سپس بیان کرد:اکنون مشکلات واقعی اقتصادی به‌روز یافته است. در ادامه این برنامه جلالپور به نرخ رشد هشت درصدی مورد نیاز اقتصاد ایران اشاره و عنوان کرد: برای رسیدن به رشد هشت درصدی ایران به 150 تا 200 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز است. جذب سرمایه محتاج بهبود فضای کسب و کار است. کشور محتاج یک بسیج عمونس برای تغییر ریل اقتصاد ایران است.
جلالپور در ادامه گزارشی از عملکرد اتاق بازرگانی در سال 94 ارائه کرد و گفت: از ابتدای سال اتاق مسیرش را با اهداف مشخص و تعریف شده‌ای آغاز کرد. توانمندسازی بخش خصوصی با ارتقای جایگاه اتاق از اهدافی بود که ما در سال 95 دنبال کردیم. وی تصریح کرد:نشان دادن بلوغ بخش خصوصی ایران در داخل و خارج کشور، اثبات توانایی بخش غیردولتی برای سیاستگذاری و مدیریت اقتصاد کشور، انسجام و اتحاد بین تشکل‌های بخش خصوصی، نگاه جدی و پررنگ به تشکل گرایی و تقویت بنیه کارشناسی اتاق از دیگر برنامه های ما در سال 94 بود. رئیس اتاق ایران با بیان اینکه اصلاح ساختار سازمانی اتاق بازرگانی نیز آغاز شده است، متذکر شد: حرکت به سمت خروج اتاق از اجراییات و استفاده از تمام ظرفیت‌های اتاق و اینکه در پایان این دوره، اتاق ایران صرفا یک ستاد راهبردی باشد از دیگر برنامه های ما در این سال بود.
وی متذکر شد: پرداختن به تغییر ریل اقتصاد و توسعه پایدار بخش خصوصی، طرح مساله زیست محیطی و مساله آب و احصای راهکارها، طرح نیاز کشور به سرمایه‌گذاری، پیشنهاد تدوین استراتژی سرمایه گذاری، حضور فعال و جدی در محافل تصمیم گیری و حرکت به سمت استفاده حداکثری از کرسی‌های اتاق در تصمیم‌گیری‌ها از جمله مطالبی بوده که اتاق سعی کرده در فضای کشور ترویج و نهادینه کند. جلالپور سپس درباره برنامه‌های اتاق بازرگانی در سال 95 گفت: در سال 95 باید ادامه مسیر رشد و تقویت بخ&583; اتاق ایران بر پایه کارآیی، بهره‌وری، چابکی، شفافیت و پاسخگویی پیگیری شود.
او افزود: سازماندهی بخش‌های وابسته به اتاق و حرکت به سوی آغاز قانون جدید اتاق از دیگر برنامه‌های ما برای سال آینده است و امیدواریم در مجلس دهم بتوانیم قانون جدید اتاق ایران را مبتنی بر نیازها و رفع مشکلات فعلی و با توجه به آینده اقتصاد ایران تصویب کنیم. جلالپور سپس گفت: امیدواریم همزمان با تغییر فضای اقتصادی کشور، یک اتاق بازرگانی فعال، به روز، همگرا و کارشناسانه داشته باشیم. به گزارش اقتصادنیوز‌، در ادامه این نشست مساله متمم بودجه سال 94 و بودجه سال 95 اتاق ایران مطرح شد که پس از اظهار نظر برخی از اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، متمم بودجه سال 94 با 71 درصد موافق و 28 درصد مخالف تصویب شد.
در همین مورد محسن حاجی‌بابا، عضو اتاق ایران نکاتی درباره لزوم شفافیت در بودجه مطرح کرد و گفت: درباره هزینه‌های ساختمان جدید و ساختمان قدیم هم سوالاتی داریم. محسن چمن‌آراء، عضو دیگر اتاق ایران نیز مجددا انتقاداتی مطرح کرد و گفت: درخواست ما عدالت در پرداخت، انضباط و شفافیت است. برنامه‌ها مدون هستند ولی بودجه بر اساس برنامه‌ها نیست. انتظار داریم هیات رئیسه بودجه را به صورت سه دوازدهم ارائه کنند و بعد با فراغ بال بودجه 95 را داشته باشیم. به گزارش اقتصادنیوز، در ادامه این نشست بودجه پیشنهادی سال 95 هم با 69 درصد یعنی 153 نفر موافق و 30 درصد مخالف تصویب شد. با این حال محسن جلالپور، رئیس اتاق ایران از توزیع نوشته‌هایی در صحن اتاق انتقاد کرد و گفت: اصل اول ما ارتقای جایگاه اتاق است و باید از خودمان شروع کنیم. ما باید مطالبات شما را تامین کنیم. طرح برخی مطالب در بعضی نشست‌ها و نوشته‌ها از شان و مقام اتاق دور است.