نشست کرمانیان خارج از کشور و علاقمندان به سرمایهگذاری در کرمان، با حضور معاون اجرایی رییس جمهور، رییس اتاق ایران، استاندار، مدیران و برخی از فعالان اقتصادی استان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، در این نشست معاون اجرایی رییس جمهور، با اشاره به تلاش دولت برای افزایش ارزش پول ملی، کاهش تورم و ثبات نسبی نرخ ارز، گفت: برای رسیدن به شرایط مطلوب در حوزه اقتصادی نیاز به گذشت زمان است. محمد شریعتمداری افزود: دولت در سیاست خارجی گامهای موثری را با اجرای اصول مدنظر رهبری شامل حکمت، عزت و مصلحت برداشته و باید بر پایه آن سیاست خارجی ساخته می شد. وی با تاکید بر اینکه عزم دولت منجر به رفع تحریمهای ظالمانه شد، اظهار داشت: سربازان سیاست خارجی ملت به عرصهای رفتند که بسیار پرمخاطره بود و توافق با جامعه جهانی و قدرتهای بزرگ اقدامی همراه با سرافرازی و هماورد حقوقی و بینالمللی بود. معاون اجرایی رییس جمهور با اشاره به اینکه بهبود روابط با کشورهای پیشرفته زمینه را برای سرمایهگذاری خارجی فراهم کرد، بیان کرد: سفر ایرانیان به خارج و ورود خارجیها به ایران نسبت به گذشته تسهیل شده است.
شریعتمداری افزود: سیاستهای کلان و ثبات اقتصادی، در امر سرمایهگذاری بسیار مؤثر است و دولت معتقد است در مناسبات جاری و عادی با دنیا بسیار قابل پیشبینی عمل کرده است. وی با بیان اینکه دولت می تواند از دو منبع نفت و مالیات درآمد کسب کند، اظهار داشت: منابع درآمد دولت تابع عوامل برون زاست و خارج از حوزه دولت فرض میشود؛ ضمن اینکه خام فروشی نفت کار زشتی است و امیدواریم همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند بتوان درب چاههای نفت را بست. معاون اجرایی رییس جمهور افزود: در زمان کاهش درآمدهای نفتی کشور شاهد رکود هستیم و این بدین معنا است که دولت، پول ندارد. شریعتمداری گفت: اغتشاشات زیادی در عرصه سیاسی وجود داشت، اما در دولت یازدهم به سوی اعتدال حرکت شد و در کرمان شاهد رقابت گروه های سیاسی برای توسعه استان با تلاش استاندار کرمان هستیم. وی خاطرنشان کرد: دعواهای جناحها و گروههای سیاسی مانع سرمایهگذاری است و دولت تلاش کرده با منش اعتدال، شرایط معتدلی را در فضای سیاسی کشور حاکم کند و آن را پشتوانه مسائل اقتصادی قرار دهد.
در ادامه این نشست رییس اتاق ایران با بیان اینکه امروز اصليترين نياز و دغدغه كشور ايجاد شغل و حل مساله بيكاري است، گفت: شرايط اشتغال كاملا تعريف شده و رفع این مشکل نيازمند سرمايه گذاري بخش خصوصي است. محسن جلال پور تصريح كرد: دوران اجرای پروژه هاي عمراني و سرمايه گذاري توسط شركت هاي دولتي تمام شده و تا کنون اینگونه سرمايه گذاريهای نتوانسته اشتغال مورد نظر را براي كشور به وجود بياورد. وي بيان كرد: در 10 سال گذشته با وجود ميلياردها دلار درآمدهاي نفتي و ارزي نتوانستيم در ميزان اشتغال كشور تغييري ايجاد كنيم و ميزان اشتغال در سالهاي 84 تا 92 رشدي نداشته كه نشان از نياز جدي به نگاه ديگر در بحث اشتغال دارد. ریيس اتاق كرمان افزود: اگر درآمدهاي نفتي اشتغال ايجاد مي كرد امروز كشور عربستان با حدود 800 ميليارد دلار ذخائر و درآمد ساليانه 100 ميليارد دلار بشكه نفت نباید در صدر كشورهايي كه از نظر اشتغال مشكل دارند، باشد و به توسعه پايدار نرسد.
وي تاكيد كرد: اينكه نياز است سرمايه گذاري توسط بخش خصوصي اتفاق بيفتد يك امر كاملا مشخص، تعريف شده و پذيرفته شده از طرف همه مسوولان است. جلال پور گفت: بنابراين توسعه كشور بر همين اساس است و همه ساز و كار دولت تدبير و اميد در كشور و بويژه در استان كرمان بر همين مبنا تجهيز شده است. وي افزود: رتبه فضاي كسب و كار استان كرمان در سه سال گذشته از پايين ترين رتبه ها به بالاترين رتبه ها ارتقا يافته است و اين چيزي جز تلاش مسوولان استان براي ايجاد فضاي مناسب، تعريف فرصت هاي سرمايه گذاري، شرايط مناسب براي پس از حضور سرمايه گذاران و حل مسائل آنها نيست. ریيس اتاق ايران اظهار كرد: تمهيدات همه مسوولان و سازمان هاي استان از جمله اتاق بازرگاني شرايط را براي سرمايه گذاري فراهم كرده است. وي گفت: به جز وظيفه شخصي، همه ما مسوولیت اجتماعي داريم كه ايجاد اشتغال و كار را در استان كرمان توسعه دهيم. جلال پور افزود: اگر نياكان ما با فعاليتهاي خيريه توانستند مسووليت اجتماعي خودشان را انجام دهند ما به عنوان فعالان اقتصادي امروز رسالت داريم با به وجود آوردن امكان اشتغال و ايجاد فضاي كسب و كار و به كارگيري جوانان كه سرمايه هاي اجتماعي هستند تلاش كنيم.
در ادامه استاندار كرمان گفت: در حد توان خود از سرمايه گذاري در استان كرمان حمايت، و همواره تلاش كردهايم فرش قرمز پهن شده براي سرمايه گذاران جمع نشود. عليرضا رزم حسيني افزود: همه اركان حكومت در قالب مثلث توسعه اقتصادي استان كرمان در مسير توسعه به كار گرفته شده اند و ادبيات اقتصادي در استان كرمان تغيير كرده است. استاندار كرمان از دولت تدبير و اميد به عنوان دولتي عاقل، خردگرا، توسعه گرا و قانون گرا ياد کرد و اظهار داشت: 75 هزار ميليارد تومان موافقت نامه با شركت هاي نامدار در استان كرمان امضا شده است كه بخشي از آنها در سفر رییس جمهور به کرمان تبيين مي شود. وي گفت: برخي ها اين عدد را حيرت انگيز مي دانند اما اين عدد در برابر ظرفيت هاي استان كرمان ناچيز است زيرا كرمان در طول تاريخ همواره از استان هاي مهم كشور به ويژه در جنوب شرق بوده است.
در ادامه این نشست مدیرکل امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه گفت: مشارکت ایرانیان خارج کشور میتواند به سرنوشت ملی، اقتصادی و استانی کمک کند. سیدجواد قوامشهیدی اظهار داشت: بر اساس سنت گذاشته شده در دولت تدبیر و امید، ایرانیان خارج از کشور در هر استان، گرد هم آمده و از حضور مردم در صحنه و رییس جمهور در استان برای بسترسازی و آشنایی با ظرفیتهای استان استفاده کنند. وی بیان کرد: ایران در چند دهه گذشته تحت شرایط سختی بوده و مقاومت در عرصههای مختلف صورت گرفته است اما فرصت لازم را به ما ندادهاند و یا زمینه ظهور و بروز آن نبوده، اما با توافق برجام وضعیت نسبت به گذشته متفاوت شده است. مدیرکل امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه گفت: تحریمهای ظالمانه و مانع توسعه و رشد کشور و در واقع ماشین سرکوب مالی کشور که به دست نیروهای خارج کشور طراحی شده بود، متوقف شده است.
وی ادامه داد: با اقداماتی که سرداران دیپلماسی ما رقم زدند سمت و سوی کشور ما به سمت توسعه و سعادت رهنمون شد و امروز در داخل کشور فضای امید و خوشبینی به آینده وجود دارد و همچنین در عرصههای اقتصادی کارآفرینان، سرمایهداران و صاحبان صنعت به صورت جدی به سرمایهگذاری و نوآوریهای جدید علاقمند شدند. مدیرکل امور ایرانیان وزارت امور خارجه افزود: در خارج مرزها روزی نیست که هیأتهای اقتصادی سیاسی به ایران نیایند و توافقنامه و موافقتنامههای زیادی امضا میشود و بسترسازی برای توسعه چند وجهی و همه جانبه وجود دارد.