EN

رئیس اتاق کرمان: دنباله رو حرف حساب هستیم/ از مباحث چالشی استقبال می کنیم

با گذشت بیش از دوماه از آغاز مسئولیت سیدمهدی طبیب زاده به عنوان رییس اتاق کرمان، وی برای نخستین‌بار در نشستی خبری به بیان برنامه های خود و ارائه راهکارهایی برای حل مشکلات اقتصادی استان پرداخت.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع،  معادن و کشاورزی استان کرمان، وی با اشاره به تغییر مدیریت در این مجموعه گفت: دنباله رو حرف حساب، کارشناسی شده و با تجربه هستیم و در این مسیر از ظرفیت همه افراد متخصص، صاحب نظر، مجرب و راهکار همه فعالان اقتصادی استقبال می کنیم. وی ادامه داد: محسن جلال پور رئیس سابق اتاق کرمان و ایران فرد مجرب، مطلع و تاثیرگذار اقتصادی است دیدگاه، نظرات و صحبت های بسیار خوبی دارد و حتما از نظرات مثبت و کارشناسی شده ایشان در اتاق کرمان استفاده خواهیم کرد؛ ضمن اینکه هر فرد دیدگاه خاص خود را دارد و با تلفیق این دو می توان کار را به خوبی پیش برد.

طبیب زاده، با بیان اینکه رسالت اتاق کرمان بهبود محیط کسب وکار و پیگیری شاخص های آن برای استفاده هر چه بیشتر از امکانات استان است، تصریح کرد: عدم وجود برنامه جامع برای تحول اقتصاد استان باعث شده در بسیاری از بخش ها به ارزش افزوده مدنظر دست نیابیم که این مسئله یکی از مشکلات استان است. وی عدم تامین مالی پروژه ها را به عنوان یک معضل کشور و به ویژه در کرمان عنوان کرد و افزود: با وجود منابع محدود بانکی، سرمایه گذاری خارجی کم و عدم ضمانت برای فاینانس های خارجی، نمی توان منابع مالی مورد نیاز پروژه ها را تامین کرد که باید ساز وکاری مناسب در این قضیه فراهم شود.

رئیس اتاق کرمان افزود: مطلوب نبودن فضای کسب و کار در استان باعث مطرح شدن شکایت های سرمایه‌گذاران شده به طوری که پروسه اخذ مجوزها بسیار طولانی و پرهزینه است و باعث خستگی و ناامیدی سرمایه گذاران می شود. وی اظهار کرد: اتاق کرمان مسئول پایش محیط کسب و کار است، در این زمینه در کشور پیشتاز بوده و حتی پیشنهاد شده که کرمان به عنوان استان پایلوت پایش فضای کسب و کار انتخاب شود. طبیب‌زاده ادامه داد: اتاق دغدغه بسیاری در مورد رفاه مردم، فضای کسب و کار، محدودیت منابع آب، ذخایر و استفاده بهینه از امکانات خدادادی دارد که باید به ارزش افزوده بالا تبدیل شوند.

رئیس اتاق کرمان، اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی را راهگشای مشکلات اقتصادی کشور دانست و گفت: در تقسیم استان به مناطق هشت‌گانه در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی، معین منطقه دو شامل شهرستان های جیرفت و عنبرآباد به اتاق کرمان واگذار شده که این منطقه در تولید وضعیت مناسبی دارد و هدف اتاق ساماندهی بازار محصولات مختلف این منطقه است.

وی در بخش دیگری با بیان اینکه در تهیه سند توسعه استان بحث برنامه ششم توسعه پیش آمد، گفت: تاکنون برنامه ها بر اساس یکسری آرزوها بوده اما باید واقعیت ها را در نظر گرفت و برش هایی کلی از آن در برنامه ششم توسعه قرار داد. طبیب زاده، در مورد نرخ سود بانکی و تسهیلات ارائه شده به بخش تولید افزود: بایستی هزینه های تولید را کم، سود تولید را مطلوب و در آن جذابیت ایجاد کرد تا سرمایه گذاران به این سمت حرکت کنند. وی اظهار کرد: اگر چه بسیاری از واحدهای تولیدی، نقدینگی را مشکل اصلی خود عنوان می کنند اما در واقع مشکل فقط تامین مالی نیست بلکه مدیریت ها، تکنولوژی، بازار و… نیز از جمله مشکلات هستند که برای حل مشکلات آنها عارضه یابی واحدهای صنعتی بر اساس مدلی تهیه و برای حل آن راهکار ارائه می شود.

رئیس اتاق کرمان، ادامه داد: از این رو، تزریق 16هزار میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای صنعتی کوچک و متوسط برای خروج از رکود، تاثیر مورد نظر را نخواهد داشت زیرا به جز تامین مالی به سایر مشکلات توجه نشده است. طبیب زاده، در بخش دیگری در رابطه با فروش محصولاتی مانند پسته و خرما به عنوان دو محصول اصلی استان گفت: بارها اعلام شده از اظهارنظرهای غیرکارشناسی خودداری شود زیرا نمی خواهیم در بازار تنش ایجاد کنیم. وی با تاکید بر اینکه امروز پسته یک کالای کاملا رقابتی است، افزود: پسته ایران وقتی می تواند با دنیا و به ویژه پسته آمریکا رقابت کند که کیفیت مطلوب و قیمت تمام شده پایین‌تری داشته باشد.

رئیس اتاق کرمان گفت: استان کرمان در ماه های آبان و آذر که فصل صادرات پسته است، قابلیت صادرات 60 هزار تن پسته را دارد که اگر این فرصت از دست برود ممکن است نتوانیم پسته صادر کنیم. وی در مورد ارتباط با رسانه ها خاطرنشان کرد: از چالش ها و برداشت های منطبق با واقعیت استقبال می کنیم، بازخوردها را می پذیریم و تعامل با رسانه ها را همیشه مدنظر داشته ایم.